ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Ο Μπλάτερ ντροπιάζει την FIFA"

"Ο Μπλάτερ ντροπιάζει την FIFA"
Τζακ Γουόρνερ

Ο Τζακ Γουόρνερ, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί άμεσα με το σκάνδαλο της FIFA, επιτέθηκε στον Ζεπ Μπλάτερ με βαριές εκφράσεις, τονίζοντας πως θα έπρεπε να έχει πάει σπίτι του. Η παραίτηση της Ράμπατς.

Οι "βολές" εναντίον του Ζεπ Μπλάτερ δεν σταματούν ακόμα και μετά την 5η σερί νίκη του στις εκλογές για την προεδρία της FIFA. Ο 79χρονος Ελβετός παράγοντας, δέχεται επιθέσεις από παντού και μάλιστα με βαρείς χαρακτηρισμούς για τον ίδιο. Μπορεί η δύναμή του να επιβεβαιώθηκε στις πρόσφατες εκλογές, όμως η δημοτικότητά του έχει υποστεί τεράστια καθίζηση, ειδικά μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε και τις συλλήψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος πριν λίγες ημέρες αποφυλακίστηκε στο Τρίνινταντ & Τομπάγκο, πληρώνοντας εγγύηση, ξεσπάθωσε εναντίον του Μπλάτερ, τονίζοντας πως ντροπιάζει την FIFA με τις ενέργειές του. Ο Γουόρνερ είναι μεταξύ αυτών που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο που συγκλονίζει το άθλημα, όμως θεωρεί σε μεγάλο βαθμό υπαίτιο για ό,τι έχει συμβεί, τον ίδιο τον ισχυρό άνδρα της Ομοσπονδίας.

"Γιατί δεν γίνονται έρευνες στην Ευρώπη και στην Ασία; Γιατί δεν γίνονται έρευνες για τον Ζεπ Μπλάτερ;", αναρωτήθηκε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό "Stern" ο Γουόρνερ και συνέχισε πως "κανένας άλλος άνθρωπος δεν έχει φέρει τέτοια ντροπή και απέχθεια για τη FIFA".

"Αν ήμουν στην ηλικία του, θα είχα αποσυρθεί και θα άφηνα την προεδρία σε κάποιον νεότερο. Αλλά κάποιοι έχουν διαφορετικές ιδέες για το τι να κάνουν με τις ζωές τους", ανέφερε ακόμα, δείχνοντας ότι βρίσκεται απέναντι από τον Μπλάτερ.

Η παραίτηση της Ράμπατς

Εξάλλου, η Χέδερ Ράμπατς της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παραιτήθηκε από την θέση της στην FIFA (επιτροπή κατά των διακρίσεων), δείχνοντας ότι η χώρα της βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τον Ελβετό και τον τρόπο διοίκησής του όλα αυτά τα χρόνια. Θυμίζουμε πως λίγες ημέρες πριν ο αντιπρόεδρος της FA, Ντέιβιντ Γκιλ, απέρριψε μια θέση στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA. Αν μη τι άλλο, ο Ζεπ Μπλάτερ οφείλει να αναθεωρήσει πολλά...

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ