ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Μπερνάρ στο SPORT24: "Για τον τίτλο πρέπει να τους νικήσεις όλους, θα είμαστε έτοιμοι για τον τελικό με την ΑΕΚ"

Ο Μπερνάρ στο SPORT24: "Για τον τίτλο πρέπει να τους νικήσεις όλους, θα είμαστε έτοιμοι για τον τελικό με την ΑΕΚ"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού, Μπερνάρ Ντουάρτε, μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 μετά την σπουδαία νίκη επί του Βόλου και το επικείμενο ντέρμπι τίτλου με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

Είναι ένα απ’ τα πλέον σημαντικά "εργαλεία" στα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σ’ όλη αυτή την εφετινή πρωταθληματική πορεία του Παναθηναϊκού.

Ο "αθόρυβος σταρ" των "πράσινων", ο παίκτης που μαζί με τον Ρουμπέν Πέρεθ "συνδέουν" όλο το παιχνίδι του "τριφυλλιού" κι εκείνος που θα κάνει πάντα μέσα στο γήπεδο, όλα όσα δεν "δείχνει" η στατιστική, αλλά δεν παύουν να είναι πολύτιμα για το ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού.

Ο Μπερνάρ Ντουάρτε -περί ου ο λόγος- πήρε τις απαραίτητες "ανάσες" το απόγευμα της Τετάρτη (26/4), μπαίνοντας ως αλλαγή στο 60ό λεπτό του αγώνα με τον Βόλο στο "Πανθεσσαλικό", πρόσθεσε πολλές ωραίες "πινελιές" στο παιχνίδι των "πράσινων" και πλέον δηλώνει πανέτοιμος για τον κυριακάτικο (30/4), απόλυτο "τελικό" τίτλου με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μίλησε στο SPORT24 για την αξία της νίκης του "τριφυλλιού" στον Βόλο, το πώς οι "πράσινοι" καταφέρνουν πάντα να διατηρούν την αυτοκυριαρχία τους, ακόμη κι όταν δεν παίρνουν γρήγορα γκολ σε τέτοιου είδους ματς κι αναφέρθηκε στο "decider" ματς της Κυριακής (30/4) με την ΑΕΚ στο "Απόστολος Νικολαΐδης", όπου σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει τον εφετινό πρωταθλητή.

"Γνωρίζουμε πως σ’ αυτό το σημείο που βρισκόμαστε πλέον, στην τελική ευθεία των playoffs κάθε αγώνας έχει ξεχωριστή σημασία, κάθε βαθμός είναι πολύτιμος. Και κάναμε στο γήπεδο αυτά που δουλεύουμε κάθε εβδομάδα.

Να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο, να έχουμε την κατοχή της μπάλας και να μην επιτρέπουμε στον αντίπαλο να δημιουργήσει ευκαιρίες στο δικό μας μισό. Το κάναμε καλά και στον αγώνα με τον Βόλο, παρά το γεγονός ότι δυσκολευτήκαμε λίγο μέχρι να σκοράρουμε.

Όταν παίζεις απέναντι σε τέτοιου είδους ομάδες, όπου αμύνονται με 11 παίκτες πίσω απ’ την μπάλα, είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις τον τρόπο να σκοράρεις γρήγορα για να ‘ανοίξεις’ το παιχνίδι και τις γραμμές του αντιπάλου σου", τόνισε ο 30χρονος άσος και πρόσθεσε:

"Ο τρόπος με τον οποίο ξεκινήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και το γκολ του Φώτη (σ.σ. Ιωαννίδη) στα πρώτα δευτερόλεπτα ήταν αυτό που χρειαζόμασταν. Ηταν το ‘κλειδί’ σ’ εκείνο το χρονικό σημείο, για να αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ηρεμία στο παιχνίδι μας, για να φτάσουμε σε άλλη μία νίκη".

"Δεν χάνουμε τη συγκέντρωσή μας"

Ο Παναθηναϊκός κερδίζει πάντα με το "δικό" του ποδόσφαιρο, μένει πιστός κι έχει πάντα εμπιστοσύνη στο πλάνο του, ακόμη κι όταν δεν παίρνει αυτό που θέλει στα πρώτα ημίχρονά του.

"Δεν πρέπει να βγάζουμε νευρικότητα και να χάνουμε τη συγκέντρωσή μας, όταν δεν έρχεται ένα σχετικά γρήγορο γκολ. Και η αλήθεια είναι πως δεν το κάνουμε αυτό. Είμαστε πάντα πολύ συγκεντρωμένοι.

Σ’ αυτό το ματς με τον Βόλο, ίσως το 0-0 στο ημίχρονο να μας έκανε λίγο πιο νευρικούς, γιατί είχαμε έρθει 0-0 στην έδρα μας στο προηγούμενο παιχνίδι που παίξαμε εναντίον τους με πολλές ευκαιρίες, με χαμένο πέναλτι στα τελευταία λεπτά.

Αυτό καμία φορά μπορεί να σε επηρεάσει για λίγο, είναι απολύτως φυσιολογικό γιατί και οι ποδοσφαιριστές είμαστε άνθρωποι, έχουμε συναισθήματα, πίεση...

Όμως κρατήσαμε στο μυαλό μας όλα όσα μας είχε πει ο προπονητής κι όλα όσα είχαμε δουλέψει και δουλεύουμε και ξέραμε πως θα βρούμε ξανά τις στιγμές μας και τις ευκαιρίες μας για να σκοράρουμε και να νικήσουμε. Όπως κι έγινε...".

"Να δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε"

Όσο για το μεγάλο ματς που ακολουθεί την Κυριακή (30/4) κόντρα στην ΑΕΚ; "Παίζουμε στο ‘σπίτι’ μας, με τον κόσμο μας και ξέρουμε πως πρέπει να δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε για να νικήσουμε και σε αυτό το παιχνίδι. Για να αναδειχθούμε πρωταθλητές, πρέπει να νικήσουμε όλες τις ομάδες.

Δεν έχει σημασία αν παίζεις με την ομάδα που διεκδικείς τον τίτλο ή με την ομάδα που είναι στην 6η θέση Πρέπει να τους νικήσεις όλους. Ναι, είναι ένας ‘τελικός’ για εμάς και πιστεύω ότι θα γίνει ένα πραγματικά καλό παιχνίδι για τον κόσμο, για τις ομάδες, για τους προπονητές, για τους παίκτες. Και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε έτοιμοι και γι’ αυτή την πρόκληση...".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ