Ο Μουρίνιο και το Sport24.gr!

Το Sport24.gr βρέθηκε στο «Μεστάγια», παρακολούθησε το μεγαλειώδες 3-6 της Ρεάλ επί της Βαλένθια και ρώτησε τον Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου για τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ (videos)
Η «επιχείρηση Βαλένθια» ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που πλέον αλλάζει το τσιπ για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Τι (δεν) είπε στο Sport24.gr ο Πορτογάλος τεχνικός μετά την ολοκλήρωση του εντυπωσιακού 3-6 της Ρεάλ επί της Βαλένθια, σχετικά με τον αυριανό πρώτο ημιτελικό του «Σαντιάγο Μπερναμπέου».
Ο Ζοζέ Μουρίνιο έζησε την κορυφαία εβδομάδα του ως τεχνικός της Ρεάλ, από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ανέλαβε τις τύχες της «βασίλισσας» με μοναδικό στόχο να την επαναφέρει στην κορυφή πρώτα της Ισπανίας και κατόπιν της Ευρώπης. Η πόλη της Βαλένθια αποδείχτηκε γούρικη για τον Πορτογάλο, αφού πρώτα ήρθε η κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι στη Μπαρτσελόνα και τρεις μέρες αργότερα, το περασμένο Σάββατο, ακολούθησε η επιβεβαίωση της τρομερής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ολόκληρο το «οπλοστάσιο» της Ρεάλ, με το εκπληκτικό 3-6 επί των «νυχτερίδων» για το πρωτάθλημα.
Οι «αναπληρωματικοί» της Μαδρίτης με πρωταγωνιστές τους Κακά, Ιγκουαΐν και Μπενζεμά, εξαφάνισαν την τρίτη ομάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν και έδειξαν στον Μουρίνιο ότι μπορεί να τους υπολογίζει για τα επόμενα δυο κρισιμότερα ματς της χρονιάς, τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και πάλι απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Το Sport24.gr είχε την τύχει να παρακολουθήσει από τα δημοσιογραφικά του «Μεστάγια» την επίδειξη δύναμης της Ρεάλ καθώς και τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το παιχνίδι.
Οι Ισπανοί συνάδελφοι έκαναν ερωτήσεις στον Πορτογάλο σχετικά με την εκπληκτική εμφάνιση του Κακά, το χατ τρικ του Ιγκουαΐν και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας που έδειξε ο «πάγκος» της ομάδας του, όμως κανείς δεν αναφέρθηκε στα δυο ματς που έρχονται και πάλι με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.
Προφανώς τον γνωρίζουν πολύ καλύτερα από μένα που μη θέλοντας να χάσω την ευκαιρία, ζήτησα το μικρόφωνο και πήρα φόρα: «Κύριε Μουρίνιο, πιστεύετε ότι ενόψει ημιτελικών οι δυο ομάδες ξεκινούν με τις ίδιες πιθανότητες πρόκρισης ή θεωρείτε ότι η Ρεάλ έχει αποκτήσει ψυχολογικό προβάδισμα… λόγω της κατάκτησης του Κυπέλλου», θέλησα να ολοκληρώσω, όμως ο «Special One» με διέκοψε φανερά ενοχλημένος από την ερώτηση!
« Όχι, όχι, όχι, όχι, λυπάμαι αλλά δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Δε θέλω να μιλήσω γιατί δε θέλω να σκεφτώ. Δε θέλω να σκεφτώ. Το κάθε παιχνίδι με τη σειρά του. Πρώτα το ένα, μετά το επόμενο, ένα – ένα. Τώρα έχουμε τρεις μέρες, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, μέχρι να έρθει το ματς της Τετάρτης, και θέλω να αποσυνδεθούμε τελείως από το ποδόσφαιρο. Αύριο θα συγκεντρωθούμε για αποθεραπείες σε μικροτραυματισμούς, όχι όμως για να προπονηθούμε, ούτε για να σκεφτούμε το ποδόσφαιρο, ούτε για να σκεφτούμε τη Μπαρτσελόνα.
Δε θέλω να σκεφτούμε τίποτα. Τη Δευτέρα το απόγευμα θα συναντηθούμε και τότε θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τους ημιτελικούς. Σήμερα ολοκληρώθηκε η «επιχείρηση Βαλένθια» αν μπορούμε να την πούμε έτσι, με δυο παιχνίδια με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα μέσα σε τρεις μέρες και τώρα επιστρέφουμε στο σπίτι με ηρεμία».
Αυτά μας είπε ο Μουρίνιο, ο οποίος αποχωρώντας από την αίθουσα Τύπου, δέχτηκε χαμογελαστός να υπογράψει το λαβαράκι της Ρεάλ, με αφιέρωση μάλιστα στο Sport24.
Φυσικά δεν μας έπεισε ότι επί 48 ώρες δεν θα σκεφτεί τίποτα σχετικό με το ποδόσφαιρο, αφού η τακτική που θα ακολουθήσει στο αυριανό παιχνίδι, δεδομένων μάλιστα των σημαντικών απουσιών που θα έχει (Καρβάλιο και Κεντίρα), λογικά θα είναι το πρώτο του μέλημα.