ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ κορυφαίος Αφρικανός παίκτης της δεκαετίας

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε αγώνα του Champions League κόντρα στον Άγιαξ
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε αγώνα του Champions League κόντρα στον Άγιαξ Ⓒ 2021 MICHAEL REGAN/ASSOCIATED PRESS

Ο Αιγύπτιος διεθνής επιθετικός της Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ είναι σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) ο κορυφαίος παίκτης της περασμένης δεκαετίας όσον αφορά στην αφρικανική ήπειρο.

Ο Αιγύπτιος διεθνής επιθετικός της Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ είναι σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) ο κορυφαίος παίκτης περασμένης δεκαετίας για την αφρικανική ήπειρο.

Μία σπουδαία ατομική διάκριση κέρδισε ο Μοχάμεντ Σαλάχ, με την IFFHS (Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου) να ανακοινώνει επίσημα πως ο 28χρονος Αιγύπτιος επιθετικός ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Αφρική για τη δεκαετία που ολοκληρώθηκε, από το 2011 μέχρι το 2020.

Η επιτυχία του Σαλάχ αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι κέρδισε τον τίτλο αφήνοντας πίσω του δύο παίκτες πολύ μεγάλης κλάσης και αδιαμφισβήτητης ποιότητας: τον Σενεγαλέζο επιθετικό και συμπαίκτη του στην Λίβερπουλ, Σαντιό Μανέ, καθώς και τον Αλγερινό φορ της Μάντσεστερ Σίτι, Ριγιάντ Μαχρέζ.

Όσον αφορά στο βραβείο για την κορυφαία ποδοσφαιρίστρια στην Αφρική, αυτή σύμφωνα με την IFFHS είναι η Νιγηριανή Ασισάτ Οσοάλα της Μπαρτσελόνα, με το πόντιουμ να συμπληρώνεται από την Καμερουνέζα Γκαμπριέλε Ονγκουένε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Νιγηριανή Ενγκόζι Οκόμπι της Εσκιλστούνα Γιουνάιτεντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2020 Michael Regan/Associated Press

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ