ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο Μαξίμ Μαξιμένκο στο SPORT24: "Οι γονείς μου είναι στην Ουκρανία, πύραυλοι πέφτουν σε όλες τις πόλεις"

Ο Μαξίμ Μαξιμένκο στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον ΟΦΗ στη Super League Interwetten.
Ο Μαξίμ Μαξιμένκο στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον ΟΦΗ INTIME SPORTS

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Μαξίμ Μαξιμένκο, μίλησε στο SPORT24 για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, για τα γεγονότα στην περιοχή, αλλά και για τους γονείς του που βρίσκονται στον πόλεμο.

Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί μουδιασμένος τα πολεμικά γεγονότα στην Ουκρανία. Η κατάσταση στην Ανατολική Ευρώπη μύριζε... μπαρούτι εδώ και αρκετό καιρό, όμως τα τελευταία 24ωρα οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Η Ρωσία εισέβαλε την Πέμπτη στη γειτονική της χώρα, λίγες ώρες μετά την αναγνώριση από τον Βλάντιμιρ Πούτιν των αυτοαποκαλούμενων "Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ".

Οι εικόνες που ακολούθησαν ήταν τρομακτικές. Βομβαρισμοί σε μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, πολίτες έντρομοι στα καταφύγια, αερομαχίες και στρατός με τανκς στους δρόμους. Απόδειξη πόσο εύθραυστη μπορεί να είναι η καθημερινότητα.

Στην Ελλάδα διαμένουν αρκετοί Ουκρανοί και φυσικά στη χώρα μας αγωνίζονται και κάποιοι Ουκρανοί ποδοσφαιριστές. Το SPORT24 μίλησε με τον Μαξίμ Μαξιμένκο, τον 31χρονο κεντρικό αμυντικό της ΑΕΛ, ο οποίος αγωνίζεται στους βυσσινί από τον Ιανουάριου του 2021, ενώ στο παρελθόν φόρεσε τις φανέλες των Σαχτάρ, Ντέσνα και Κόλος Κοβαλίβκα.

Ο Μαξιμένκο αρχικά αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι συμπατριώτες του, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Ουκρανία θα βγει νικήτρια: "Είναι μία δύσκολη στιγμή για όλους τους πολίτες στην Ουκρανία. Ο στρατός μας μάχεται όχι μόνο για τη χώρα, αλλά για ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Εάν αυτός ο καταπατητής δεν σταματήσει τώρα, τότε σύντομα μπορεί να μπει σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Ευχαριστώ για όλα τα λόγια στήριξης. Είμαι σίγουρος πως η Ουκρανία θα νικήσει".

Γίνονται επιθέσεις με πυραύλους σε όλες τις πόλεις

Φυσικά, τον ρωτήσαμε αν έχει κάποιους δικούς του ανθρώπους στη χώρα και αναφέρθηκε στους γονείς που βρίσκονται στην Ουκρανία: "Η γυναίκα μου και η κόρη μου είναι μαζί μου στην Ελλάδα. Οι γονείς μου είναι στην Ουκρανία, αλλά όλα είναι καλά. Έχω καθημερινή επικοινωνία μαζί τους, το οποίο είναι σημαντικό".

Σε ερώτηση για το αν η οικογένειά του βρίσκεται σε περιοχή που βομβαρδίζεται, απάντησε πως πλέον επιθέσεις γίνονται σε όλες τις πόλεις: "Επιθέσεις με πυραύλους γίνονται σε όλες τις πόλεις. Η Ρωσία προσπαθεί να περάσει από την άμυνα της Ουκρανίας απ' όλες τις κατευθύνσεις".

Οι ώρες είναι δύσκολες για την Ουκρανία, έτσι η σύντομη συζήτηση έκλεισε με τις ευχές όλα να κυλήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα, με τον ίδιο να ευχαριστεί για αυτές τις ευχές και για το ενδιαφέρον. Ας ελπίσουμε αυτός ο εφιάλτης να τελειώσει σύντομα.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΕΛ ΕΛΛΑΔΑ SUPER LEAGUE 2
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ