ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ματθαίος Μαρουκάκης στο SPORT 24: "Στο Survivor θα ήμουν ο καλύτερος και θα έκανα και κοιλιακούς Ρονάλντο"

Συνέντευξη Ματθαίου Μαρουκάκη στο SPORT 24
Συνέντευξη Ματθαίου Μαρουκάκη στο SPORT 24 PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Ματθαίος Μαρουκάκης μίλησε στο SPORT 24 για την Καλλιθέα και την απόσυρση του που δεν αργεί να 'ρθει, για την επιστροφή του στη Λήμνο και την καραντίνα, για τον φίλο του Σάκη Κατσούλη και το Survivor, αλλά και για τον viral πανηγυρισμό του στην αναμέτρηση με τη Ρόδο.

Είναι μόλις 31 ετών, αλλά ο Ματθαίος Μαρουκάκης επιθυμεί να κρεμάσει σύντομα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, μετά από μία γεμάτη καριέρα στα ελληνικά γήπεδα με φανέλες ιστορικών ομάδων όπως η αγαπημένη του Καλλιθέα, η ΑΕΛ, ο Πανιώνιος και η Παναχαϊκή. Ο έμπειρος φορ σχεδιάζει το μέλλον του μακριά από την ενεργό δράση, αφήνοντας μόνο ένα μικρό παραθυράκι για να αγωνιστεί για ακόμη μία χρονιά.

Στη συνέντευξη του στο SPORT 24, ο Λημνιός επιθετικός μίλησε για την επιστροφή που σχεδιάζει να κάνει στο νήσι που μεγάλωσε, για τον φίλο του Σάκη Κατσούλη και το Survivor, αλλά και για τον viral πανηγυρισμό του στην αναμέτρηση της Καλλιθέας με τη Ρόδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ματθαίου Μαρουκάκη:

Για το μέλλον του στο ποδόσφαιρο και την επιστροφή του στη Λήμνο: "Το έχω συζητήσει με την οικογένεια μου, αν δεν είναι φέτος η τελευταία μου χρονιά, θα είναι του χρόνου. Αν γίνει αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων μπορεί να παίξω ακόμα ένα χρόνο. Μόλις κρεμάσω τα παπούτσια μου θα πάω πίσω στο νησί που μεγάλωσα, τη Λήμνο. Πλέον, όπως έχει γίνει το ποδόσφαιρο δεν το ευχαριστιέμαι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στην Καλλιθέα γιατί από εκεί αναδείχθηκα".

Για τη ζωή στο νησί και τα σχέδια του: "Θεωρώ ότι μπορώ να παίξω ακόμα 4-5 χρόνια, ειδικά στη Football League. Όμως θέλω να πάω πίσω στο νησί μου για να ανοίξω ένα μαγαζί. Πέρασα την πρώτη καραντίνα στη Λήμνο και με βοήθησε να καταλάβω ότι μου αρέσει πολύ η ζωή εκεί. Το είχα ξεχάσει αυτό καθώς λείπω από εκεί 14-15 χρόνια. Στην επαρχία έχεις ψυχική ηρεμία. Θα ήθελα να ασχοληθώ και με την ομάδα του χωριού μου (Άγιος Δημήτριος) αλλά και να βοηθήσω τα παιδιά που αγωνίζονται στις ακαδημίες".

Συνέντευξη Ματθαίου Μαρουκάκη στο SPORT 24
Συνέντευξη Ματθαίου Μαρουκάκη στο SPORT 24 ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Για την Καλλιθέα και τους φετινούς της στόχους: "Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι για να κάνουμε στο τέλος τον απολογισμό μας. Σίγουρα η ομάδα μας είναι μεγάλο όνομα για αυτήν την κατηγορία (Football League) και έχει την υποχρέωση να πρωταγωνιστεί".

Για τον προπονητή του Γιάννη Τάτση και το πέρασμα του από την ΑΕΛ: "Πήγε σε μία δύσκολη περίοδο για την ΑΕΛ, η οποία είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα και έχει πίεση από τον κόσμο. Δεν είχε το χρόνο να δείξει αυτό που θα ήθελε, αλλά στην Ελλάδα αρκούν μερικά στραβά αποτελέσματα προκειμένου να γίνει αλλαγή προπονητή. Σίγουρα θα τα είχε πάει αρκετά καλύτερα εάν είχε αναλάβει την ΑΕΛ από το περασμένο καλοκαίρι. Ένας προπονητής που πηγαίνει σε μία ομάδα στη μέση της χρονιάς, δεν έχει το χρόνο να περάσει τη φιλοσοφία του. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και σίγουρα του αξίζει να βρίσκεται πάνω από την τρίτη κατηγορία".

Για τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών: "Όταν είσαι πιτσιρικάς έχεις περισσότερες φιλοδοξίες, στόχους και φυσικά περισσότερο άγχος για την καριέρα που ακολουθεί. Όμως και σε 5x5 να πας δεν θες να χάσεις. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι εγωιστές και θέλουν να νικάνε. Έτσι είναι φτιαγμένος ο χώρος του ποδοσφαίρου. Μπορεί και εγώ να μην έχω πλέον όσο άγχος είχα μικρότερος, αλλά θέλω κάθε Κυριακή να κερδίζει η ομάδα μου".

Συνέντευξη Ματθαίου Μαρουκάκη στο SPORT 24
Συνέντευξη Ματθαίου Μαρουκάκη στο SPORT 24 ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Για τα ταλέντα και τις υποδομές στη χώρα μας:"Εάν εξαιρέσεις ένα-δύο παίκτες από την Καλλιθέα όλοι οι άλλοι είναι πιο μικροί από εμένα και προσπαθώ να τους μεταλαμπαδεύω την εμπειρία μου. Στη Super League 2 και στη Football League υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά που μπορούν να κάνουν το παραπάνω βήμα, αλλά στη χώρα μας δεν έχουμε καλές υποδομές και δεν δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη των ταλέντων. Τους έμπειρους παίκτες των δύο κατηγοριών τους γνωρίζουμε όλοι, αλλά υπάρχουν παιδιά που θα μπορούσαν να παίξουν και στο εξωτερικό".

Για τις διαφορές που έχουν οι κατηγοριές: "Είναι μικρό το χάσμα ανάμεσα στη Super League 2 και τη Football League, αν εξαιρέσουμε ένα-δύο ομάδες που έχουν υψηλότερο μπάτζετ. Θεωρώ ότι η Super League 1 είναι πιο εύκολη κατηγορία, απλά εκεί απαιτείται 100% επαγγελματισμός και κάνουν τη διαφορά οι λεπτομέρειες. Η δεύτερη κατηγορία είναι πιο δύσκολη καθώς υπάρχει δύναμη και τακτική και έχει αποδειχθεί πως είναι δύσκολο να προσαρμοστούν μερικοί σπουδαίοι παίκτες που παλιότερα έπαιζαν σε ανώτερο επίπεδο".

Για τα λάθη του και τον Πανιώνιο: "Θεωρώ ότι έκανα στην καριέρα μου πολλά λάθη τα οποία θα μπορούσα να αποφύγω. Παρόλα αυτά νομίζω ότι στον Πανιώνιο είχα αδικηθεί και άξιζα να πάρω περισσότερες ευκαιρίες. Πλεόν εάν κάνεις κάποιες καλές εμφανίσεις μπορείς να πάρεις μεταγραφή και να έχεις εντελώς διαφορετική πορεία στον χώρο. Εάν μπορούσα να γυρίσω στο παρελθόν δεν θα έφευγα από τον Πανιώνιο με τίποτα. Μου είχαν ζητήσει να μείνω και τώρα καταλαβαίνω ότι θα είχα άλλη εξέλιξη σαν ποδοσφαιριστής".

Συνέντευξη Ματθαίου Μαρουκάκη στο SPORT 24
Συνέντευξη Ματθαίου Μαρουκάκη στο SPORT 24 ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Για τον πανηγυρισμό που έγινε viral: "Με τον πανηγυρισμό τρόλαρα τον εαυτό μου. Επειδή συνέχεια ακούω το "χοντρέ-χοντρέ" είπα θα δείξω την κοιλιά μου σήμερα, δεν έγινε και κάτι. Βέβαια δε φανταζόμουν ότι θα γίνω viral".

Για την καραντίνα και τις συνέπειες της: "Στην καραντίνα οι παίκτες μπορούσαν να πάνε για τρέξιμο προκειμένου να συντηρηθούν στην επιθυμητή κατάσταση. Εγώ δεν έκανα κάτι τέτοιο. Για πέντε μήνες δεν προπονήθηκα ούτε μία μέρα και είναι λογικό που αφέθηκα λίγο και έβαλα μερικά κιλά. Σίγουρα όλοι οι ποδοσφαιριστές δυσκολεύτηκαν με το να μην υπάρχουν παιχνίδια για τόσο μεγάλο διάστημα. Δεν έχεις ρυθμό, τρεξίματα και ανάσες".

Για τον Σάκη Κατσούλη και το Survivor: "Με τον Σάκη είμαστε καλοί φίλοι από τότε που παίζαμε μαζί στην Καλλιθέα. Σαν τερματοφύλακας είναι πάρα πολύ καλός και πιστεύω ότι είχε όλα τα φόντα για να παίξει στη Super League 1, αλλά η ρήξη χιαστού που είχε υποστεί το 2014 τον κράτησε πίσω. Θα πήγαινα και εγώ στο Survivor αλλά δεν μου αρέσει πολύ η δημοσιότητα. Μου λένε συνέχεια οι φίλοι μου να πάω. Πιστεύω ότι θα ήμουν ο καλύτερος στα αθλήματα".

Για το τι θα συμβούλευε έναν ποδοσφαιριστή που ξεκινάει την καριέρα του: "Το ποδόσφαιρο έχει πάρα πολλές πίκρες αλλά δεν πρέπει να τα παρατάς. Πρέπει να προσπερνάς όποια δυσκολία εμφανίζεται μπροστά σου, να βάζεις κάτω το κεφάλι και να συνεχίζεις. Μόνο η δουλειά μπορεί να σε φτάσει εκεί που θέλεις. Αν αξίζεις κάποια στιγμή θα δικαιωθείς. Αυτοί που αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο δουλέψανε σκληρά και ανταμείφθηκαν".

Συνέντευξη Ματθαίου Μαρουκάκη στο SPORT 24
Συνέντευξη Ματθαίου Μαρουκάκη στο SPORT 24 ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Για την ΑΕΛ: "Είμαι δεμένος με την ΑΕΛ και εισέπραξα μεγάλη αγάπη ειδικά τη χρονιά που ανεβήκαμε κατηγορία. Αν κάτσω να παρακολουθήσω αγώνα της Super League, το κάνω μόνο για να δω τη Λάρισα και καμία άλλη ομάδα. Θα έχανα και δέκα κιλά για να επιστρέψω εκεί. Θα έκανα κοιλιακούς Ρονάλντο".

Photo Credits: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ATHENS KALLITHEA ΑΕΛ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ FOOTBALL LEAGUE SUPER LEAGUE 2 STOIXIMAN SUPER LEAGUE VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ