ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Ο Μάριο Κέμπες στο SPORT24: "Ο Μέσι γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τι πρέπει να κάνει, δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Μαραντόνα"

Ο Αργεντίνος θρύλος του ποδοσφαίρου Μάριο Κέμπες με τον απεσταλμένο του SPORT24, Βασίλη Τεμπέλη
Ο Αργεντίνος θρύλος του ποδοσφαίρου Μάριο Κέμπες με τον απεσταλμένο του SPORT24, Βασίλη Τεμπέλη SPORT24

Ο Μάριο Κέμπες μίλησε στο SPORT24 για το τρίτο Μουντιάλ που θέλει να κατακτήσει η Αργεντινή, τον Λιονέλ Μέσι και την αναπόφευκτη σύγκριση με τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Το ραντεβού δόθηκε στο πανέμορφο Λουσαΐλ. Τον τόπο μαρτυρίου στην πρεμιέρα για την "αλμπισελέστε", αλλά και ανάστασης κόντρα στο Μεξικό και στην Ολλανδία.

Ο θρυλικός "Ματαδόρ", ο κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1978 με τη "χώρα του τάνγκο", μίλησε στο SPORT24 και τον Βασίλη Τεμπέλη για το όνειρο των συμπατριωτών του για την τρίτη κατάκτηση τροπαίου, τον Λιονέλ Μέσι, και την αναπόφευκτη πίεση που υπάρχει.

"Μακάρι να το κατακτήσουμε. Μπορεί η Αργεντινή να είχε ένα άσχημο ξεκίνημα που να δημιούργησε αμφιβολίες, αλλά βελτιώθηκε πολύ στη συνέχεια. Είμαστε στον τέλειο δρόμο για να πανηγυρίσουμε το τρίτο μας Μουντιάλ.

Δεν έχω μιλήσει με τον Μέσι, αλλά νομίζω ότι γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν μας τι πρέπει να κάνει. Δεν ξέρω αν είναι - πιθανότατα είναι- η τελευταία του προσπάθεια να κατακτήσει το τρόπαιο. Άλλη μια φορά που το πλησιάζει. Μπορεί όλοι να λένε ότι είναι επτά ματς μέχρι την κατάκτηση, αλλά δεν ξέρετε τι πίεση υπάρχει.

Όσο προχωρά η διοργάνωση και φεύγουν ομάδες, υπάρχει πίεση. Πρέπει να την νιώθεις αυτήν την πίεση. Σήμερα έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Η Κροατία έχει οκτώ ματς αήττητη, έχει τρομερή εμπειρία στην παράταση και θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Είναι έμπειρη ομάδα και θέλει προσοχή".

Το ερώτημα, το δίλημμα αναπόφευκτο. Μέσι ή Μαραντόνα; Μαραντόνα ή Μέσι; Ο Μάριο Κέμπες απαντά: "Δεν κάνω σύγκριση. Δεν συγκρίνονται είναι η αλήθεια. Καθένας στην εποχή του σκόρπισε τον ενθουσιασμό στους Αργεντινούς. Ο Ντιέγκο το κατέκτησε, δεν είναι δυστυχώς μαζί μας. Τώρα είναι εδώ ο Μέσι και θα τον στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις.

Επισκέφτηκα την Ελλάδα σε τελικό Champions League και η αλήθεια είναι ότι όσο έμεινα, μαγεύτηκα από τις ομορφιές της χώρας".

Ποιος είναι άραγε ο Μάριο Κέμπες της εποχής μας; Υπάρχει; Ο 68χρονος πρώην παίκτης των Ρίβερ και Βαλένθια τονίζει ότι δεν βλέπει κάποιον. "Είναι δύσκολο γιατί εγώ ήμουν γκολτζής, αλλά δεν ήμουν καθαρός επιθετικός. Σίγουρα υπάρχουν επιθετικοί με τους οποίους μπορεί να βρεις ομοιότητας ως προς το σκοράρισμα, αλλά ως προς το επίπεδο παιχνιδιού δεν βλέπω κάποιον".

Ποια είναι η πρόβλεψη του "Ματαδόρ" για την κατάκτηση του τροπαίου; "Και οι τέσσερις έχουν πιθανότητες. Το Μαρόκο είναι η έκπληξη, η Γαλλία το κατέκτησε πριν από τέσσερα χρόνια, η Κροατία ήταν στον τελικό. Η Αργεντινή έχει χρόνια να το κατακτήσει και τώρα είναι νομίζω ανοικτός ο δρόμος".

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ