ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

Το αστρονομικό ποσό που πήρε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι για να απαρνηθεί την Ιταλία για χάρη της Σαουδικής Αραβίας

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι σε αγώνα της εθνικής Ιταλίας απέναντι στην Βουλγαρία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 | 2 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι σε αγώνα της εθνικής Ιταλίας απέναντι στην Βουλγαρία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 | 2 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αναμένεται να αποτελέσει τον επόμενο προπονητή της εθνικής Σαουδικής Αραβίας, παίρνοντας τη σκυτάλη οριστικά από τον Ερβέ Ρενάρ.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι παραιτήθηκε το πρωί της Κυριακής από την εθνική Ιταλίας και το απόγευμα έγινε γνωστό ότι συμφώνησε με την εθνική Σαουδικής Αραβίας.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη "σκουάντρα ατζούρα" ζήτησε να αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, ώστε να αναλάβει τους Σαουδάραβες που αναζητούν μόνιμο αντικαταστάτη του Ερβέ Ρενάρ, με τον οποίο πορεύτηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Ο 58χρονος τεχνικός φέρεται να έχει συμφωνήσει σε τριετές συμβόλαιο, με ετήσιες απολαβές 18.000.000 ευρώ και ορίζοντα το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026. Η εθνική Σαουδικής Αραβίας θα είναι η όγδοη ομάδα της προπονητικής καριέρας του, έπειτα από Φιορεντίνα, Λάτσιο, Ίντερ, Μάντσεστερ Σίτι, Γαλατάσαραϊ, Ζενίτ και Ιταλία.

"Η παραίτηση από τη θέση του προπονητή της εθνικής Ιταλίας ήταν προσωπική επιλογή. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Γκαμπριέλε Γκράβινα για την εμπιστοσύνη, μαζί με όλα τα μέλη της ομοσπονδίας. Χαιρετίζω και ευχαριστώ όλους τους παίκτες και τους φιλάθλους που με συνόδευσαν σε αυτά τα πέντε χρόνια. Πάντα θα κουβαλάω στην καρδιά μου την εκπληκτική κατάκτηση του Euro 2020. Ήταν τιμή μου, εθνική Ιταλίας", ήταν το μήνυμα που ανέβασε στο Instagram έπειτα από την παραίτησή του από την εθνική Ιταλίας.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ