ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Λιβάι Γκαρσία στο SPORT24: "Πλέον είμαι πιο κοντά στο γκολ, δεν θυμάμαι ούτε μία στιγμή ησυχίας στην OPAP Arena"

Ο Λιβάι Γκαρσία στο SPORT24: "Πλέον είμαι πιο κοντά στο γκολ, δεν θυμάμαι ούτε μία στιγμή ησυχίας στην OPAP Arena"
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Λιβάι Γκαρσία μίλησε στο SPORT24 για τη σημαντική νίκη της ΑΕΚ επί του Ατρομήτου, την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στην OPAP Arena, αλλά και την απόφαση του Ματίας Αλμέιδα να τον χρησιμοποιήσει ως φορ τη φετινή σεζόν.

Η ΑΕΚ βρήκε απέναντί της έναν εξαιρετικό Ανδρέα Γιαννιώτη, ο οποίος έδειχνε ανίκητος μέχρι το 94ο λεπτό του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο, ο Πέτρος Μάνταλος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Φάνη Μαυρομμάτη και ο Νορντίν Άμραμπατ το μετέτρεψε σε γκολ, χαρίζοντας μία σημαντική νίκη στην Ένωση με 1-0 επί του Ατρομήτου για την 8η αγωνιστική της Super League.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα, με την ώθηση και του κόσμου που κατέκλυσε σε ακόμη μία αναμέτρηση την OPAP Arena, πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς που τους διατηρούν στη 2η θέση και στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών της ΑΕΚ στην αναμέτρηση με τους Περιστεριώτες ήταν κι ο Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο είχε πολύ θετική παρουσία, βάζοντας δύσκολα στους αμυντικούς του Ατρομήτου, έστω κι αν στην αρχή του αγώνα έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για τέταρτο συνεχόμενο ματς.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο 25χρονος επιθετικός μίλησε στο SPORT24 για την επικράτηση επί του Ατρομήτου, εξήρε την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στην OPAP Arena, ενώ αναφέρθηκα και στην απόφαση του Ματίας Αλμέιδα να τον χρησιμοποιεί τη φετινή σεζόν ως φορ.

Πήραμε μεγάλη ώθηση από τον κόσμο

- Μία δύσκολη, αλλά συνάμα σημαντική νίκη για την ΑΕΚ. Θα θέλαμε το σχόλιό σου για την εικόνα του αγώνα.

"Πάνω απ' όλα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά το σημαντικότερο είναι πως πήραμε τη νίκη. Συνεχίζουμε με στόχο να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε κάθε αγώνα και να παρουσιάζουμε βελτίωση σε όλους τους τομείς".

- Τι διαφορετικό είχε ο αγώνας με τον Ατρόμητο σε σχέση με εκείνον απέναντι στον Ιωνικό;

"Θεωρώ πως στον αγώνα με τον Ιωνικό τελειώσαμε πιο σωστά τις φάσεις, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγαλύτερη ευστοχία στην τελική προσπάθεια. Όμως, όπως προείπαμε, το σημαντικότερο είναι οι τρεις βαθμοί. Από την πλευρά μας, πρέπει να συνεχίζουμε με την ίδια αυτοπεποίθηση".

Ο Λιβάι Γκαρσία με τον δημοσιογράφο του SPORT24, Ηλία Καλλονά
Ο Λιβάι Γκαρσία με τον δημοσιογράφο του SPORT24, Ηλία Καλλονά SPORT24


- Θα θέλαμε και την άποψή σου για την ατμόσφαιρα στην OPAP Arena. Πόσο μεγάλη ώθηση σας δίνει ο κόσμος;

"Να σου πω την αλήθεια, δεν θυμάμαι ούτε μία στιγμή που να επικρατούσε ησυχία στο γήπεδο. Αισθάνεσαι το πάθος των οπαδών και υπάρχει μία πολύ θετική ενέργεια στο γήπεδο, η οποία μας βοηθάει πάρα πολύ, ειδικά από την στιγμή που κυνηγούσαμε ένα γκολ για να πάρουμε τη νίκη. Πήραμε μεγάλη ώθηση από τον κόσμο και μάς βοήθησε πολύ προκειμένου να έρθει το θετικό αποτέλεσμα".

Νιώθω πως ξαναβρήκα τον εαυτό μου

- Βλέπουμε κι εσένα, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες σεζόν, να πανηγυρίζεις με μεγαλύτερη ένταση τα γκολ σου. Έχει να κάνει και με το νέο γήπεδο;

"Ναι, αυτή είναι η αλήθεια. Έχει να κάνει προφανώς με το νέο γήπεδο, αλλά έχει να κάνει περισσότερο με την ατμόσφαιρα. Μου δίνει μεγάλη ενέργεια και μεγάλη χαρά. Νιώθω πως ξαναβρήκα τον εαυτό μου και ελπίζω να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο".

- Φέτος ο Ματίας Αλμέιδα σε χρησιμοποιεί ως φορ. Θεωρείς ότι είναι μία απόφαση που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της καριέρας σου;

"Ναι, πλέον είμαι πιο κοντά στο γκολ. Έχω περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρω. Μ' αρέσει, βέβαια, να αγωνίζομαι και στα άκρα, είτε ως αριστερός είτε ως δεξιός εξτρέμ. Ωστόσο, σε όποια θέση κι αν επιλέγει να με βάλει ο προπονητής, εγώ θα δίνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα μου".

- Κλείνοντας, η ΑΕΚ έχει μπροστά της τον αγώνα του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ, αλλά και δύο κρίσιμα παιχνίδια για το πρωτάθλημα κόντρα σε Λεβαδειακό και ΠΑΟΚ.

"Προσωπικά, κοιτάζω ένα παιχνίδι τη φορά. Επομένως, αυτή την στιγμή είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα της Πέμπτης με τον ΠΑΣ Γιάννινα και στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με τα επόμενα ματς του πρωταθλήματος, έχοντας ως στόχο πάντα τη νίκη".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE OPAP ARENA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ