MUNDIAL MORNING SHOW

Ο Λάζαρος Λάμπρου στο SPORT24: "Στην Ελλάδα πέφτουν όλοι πάνω σου, θα έπαιρνα τον Χατζηγιοβάνη στην Εξέλσιορ"

Ο Λάζαρος Λάμπρου στο Mundial Morning Show
Ο Λάζαρος Λάμπρου στο Mundial Morning Show

Ο Λάζαρος Λάμπρου μίλησε στο SPORT24 και στην εκπομπή Mundial Morning Show και αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Ολλανδία, στα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα στο Μουντιάλ, ενώ αναφέρθηκε και στο ελληνικό πρωτάθλημα και τη μάχη τίτλου.

Ο Λάζαρος Λάμπρου μίλησε στο "Mundial Morning Show" με τους Αντρέα Παλομπαρίνι, Ηλία Καλλονά και Μαρία Κουβέλη.

Ο επιθετικός της Εξέλσιορν αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Ολλανδία, στα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα στο Μουντιάλ, ενώ αναφέρθηκε και στο ελληνικό πρωτάθλημα και τη μάχη τίτλου.

Για το εάν έχει μάθει ολλανδικά: "Αρχίζω να καταλαβαίνω ολλανδικά, αλλά δεν έχω αρχίσει ακόμα να μιλάω".

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Εξέλσιορ: "Είμαι χαρούμενος με την επιλογή που έκανα. Θεωρώ ότι μου ταιριάζει το πρωτάθλημα. Ήταν λίγο δύσκολη η μετάβαση γιατί άργησα να έρθω, ήταν στις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου και είχα μείνει λίγο πίσω στη φυσική κατάσταση. Οπότε ένα μήνα έκανα διπλές προπονήσεις για να φτάσω την υπόλοιπη ομάδα.

Όταν άρχισα το πρώτο ματς ως βασικός τα πήγα καλά. Έβαλα κάποια γκολ και έδωσα κάποιες ασίστ. Στόχος μου είναι να εξελιχθώ. Μέχρι στιγμής τα έχουμε πάει καλά και τώρα μετά την χειμερινή προετοιμασία θα προσπαθήσουμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα".

Για το εάν ταιριάζει το ολλανδικό πρωτάθλημα στους Έλληνες: "Δεν μπορώ να πω ότι ταιριάζει γενικότερα στους Έλληνες. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο διότι οι ομάδες προσπαθούν περισσότερο να αμυνθούν, ενώ εδώ αναδεικνύουν το ταλέντο του ποδοσφαιριστή. Η Ελλάδα έχει καλούς επιθετικούς, οπότε είναι πιο εύκολο για εμάς να αναδειχθεί το ταλέντο μας"

Για το εάν παίζει ρόλο το γεγονός ότι νιώθουν λιγότερη πίεση: "Σίγουρα όταν είσαι μακριά από τη χώρα σου υπάρχει μικρότερη πίεση".

Για το Ρότερνταμ: "Είναι από τις πιο ωραίες πόλεις στην Ολλανδία. Έχει τα πάντα".

Για το τι κάνει τους Έλληνες να προσαρμόζονται στο εξωτερικό: "Οι περισσότεροι που έρχονται εδώ προσαρμόζονται εύκολα. Παρακολουθούμε τα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Στην Ελλάδα πέφτουν όλοι πάνω σου. Είναι δουλειά μας να είμαστε οι καλύτεροι που μπορούμε".

Για το πώς είναι για έναν αθλητή να διαχειρίζεται την πίεση: "Δεν είναι εύκολο. Είναι όμως κάτι που πρέπει να το κάνεις. Πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι την πίεση και όλο αυτό σε κάνει πιο δυνατό"

Για το εάν νιώθει έτοιμος για να κάνει το βήμα παραπάνω: "Είμαι 24 ετών και έχω αλλάξει αρκετές ομάδες. Όλο αυτό με έκανε σίγουρα καλύτερο. Θέλω φέτος να είναι η χρονιά που θα με βοηθήσει να κάνω το επόμενο βήμα και να πάω σε μια ομάδα που θα μπορέσω να σταθεροποιηθώ, να εξελιχθώ, να μεγαλώσω ποδοσφαιρικά και να κατακτήσω τρόπαια".

Για το εάν σκέφτεται την επιστροφή στην Ελλάδα: "Στόχος μου είναι το εξωτερικό. Υπάρχουν βέβαια μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, αλλά στόχους μου είναι πάντα το εξωτερικό ωστόσο ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις που θα σε βγάλει το ταξίδι"

Για τον παίκτη που ξεχωρίζει από την Εθνική Ολλανδίας: "Ο Χάκπο είναι αυτός που μου αρέσει. Τον παρακολουθώ κάθε εβδομάδα εδώ στην Ολλανδία. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει μεγάλη μεταγραφή, αν όχι τώρα σίγουρα το καλοκαίρι"

Για τον προπονητή που ξεχωρίζει στην καριέρα του: "Όλοι οι προπονητές έχουν προσθέσει ένα λιθαράκι στην εξέλιξή μου. Γενικότερα δεν μπορώ να πω ότι δένομαι με τους προπονητές. Από τον πρώτο μου προπονητή και από όλους που είχα μέχρι σήμερα προσπαθούσα να κερδίζω κάτι"

Για το ποιον Έλληνα θα ήθελε να έχει συμπαίκτη: "Θα επέλεγα τον Τάσο Χατζηγιοβάνη που είναι και κολλητός μου (σ.σ. γέλια). Θεωρώ ότι του πάει το πρωτάθλημα".

Για το ποια ομάδα έχει ξεχωρίζει στο Μουντιάλ: "Η αγαπημένη μου Εθνική είναι η Βραζιλία, αλλά φέτος θέλω να το πάρει η Αργεντινή λόγω του Μέσι. Για μένα φαβορί είναι η Γαλλία. Από εκεί και πέρα βλέπω ότι οι μικρότερες θεωρητικά ομάδες που δυσκολεύουν του μεγάλους"

Για το εάν θα προκριθεί η Ολλανδία στους "8": "Έχουν καλούς παίκτες, αλλά δεν θεωρώ ότι έχουν πιάσει την καλύτερη δυνατή απόδοση. Έχουν δυσκολευτεί στα πρώτα δύο ματς, οπότε δεν ξέρω όταν βρουν έναν πιο δύσκολο αντίπαλο πώς θα αντιδράσουν. Γενικότερα έχουν καλή ομάδα και καλούς παίκτες".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Ο Παναθηναϊκός κάνει καλή σεζόν. Κανείς δεν περίμενε ότι θα έχει αυτή τη διάρκεια. Όλοι περίμεναν πότε θα στραβοπατήσει, ωστόσο συνέχισε και αυτό του έδωσε το προβάδισμα. Νομίζω ότι είναι το φαβορί για το φετινό προβάδισμα".

Για το εάν οι συνεχόμενες νίκες έπαιξαν ρόλο στην πορεία του Παναθηναϊκού και στο κομμάτι της ψυχολογίας: "Όταν χτίζεις ένα σερί νικών η ψυχολογία σου είναι ότι θα κερδίσεις. Αντίστροφα μετά από ήττες. Το ίδιο είχε γίνει και με τον ΠΑΟΚ, όλοι έλεγαν ότι θα χάσουμε. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να δώσει συνέχεια σε αυτό το σερί γιατί και οι άλλες ομάδες ανεβαίνουν και θα έχουμε ενδιαφέρον πρωτάθλημα".

Για το ποιοι οπαδοί είναι οι πιο παθιασμένοι από τις ομάδες που έχει αγωνιστεί: "Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ. Αν και στον Παναθηναϊκό δεν πρόλαβα να παίξω πολλά παιχνίδια. Μετά τον ΠΑΟΚ σίγουρα ήταν η Τβέντε αν και δεν μπόρεσα να το ζήσω λόγω κορονοϊού. Ακόμα και όταν παίζαμε εκτός έδρας έβλεπες σε κάθε γέφυρα οπαδούς με καπνογόνα και φώναζαν".

Για τον παίκτη που θα έπαιρνε κάτι από αυτούς που παίζουν στο Μουντιάλ: "Μετά από τον Μέσι σίγουρα θα επέλεγα τον Νεϊμάρ. Θεωρώ ότι έχει αυτό το κάτι διαφορετικό που όσο πάει χάνεται στο ποδόσφαιρο"

Δείτε τη συνέντευξη στο 26:22 του video:

TAGS MUNDIAL MORNING SHOW
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ