ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο late bloomer Νίκας θέλει να γίνει ο Ιωαννίδης της μεσαίας γραμμής

Ο Νίκας του Λεβαδειακού
Ο Νίκας του Λεβαδειακού EUROKINISSI

Ο Γιώργος Νίκας έγινε παίκτης του Παναθηναϊκού και άργησε κιόλας να βηματίσει προς στην επόμενη πίστα αν αναλογιστεί κανείς τι έκανε τις προηγούμενες σεζόν με τη φανέλα του Λεβαδειακού και πως οι εγχώριοι ποδοσφαιριστές που μας έδειξαν κάτι είναι ελάχιστοι.

Το deal έγινε. Ο 99άρης (σ.σ. θα γίνει 24 ετών στις 17 Σεπτεμβρίου) Γιώργος Νίκας είναι παίκτης του Παναθηναϊκού, αλλά για τη σεζόν 23-24 θα συνεχίσει να παίζει στον Λεβαδειακό στην Super League 2 ως δανεικός.

Πρακτικά, ο Νίκας θα πάρει την ευκαιρία του στους Πράσινους στην προετοιμασία για τη σεζόν 24-25, αλλά σε κάθε περίπτωση η συμφωνία με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν μια πρώτη μικρή νίκη για τον Θηβαίο μέσο.

Στα χνάρια του Ιωαννίδη

Ο Νίκας ανήκει σε εκείνη τη γενιά των ποδοσφαιριστών του Λεβαδειακού που έκανε γκελ στις μεγάλες ομάδες. Πρώτος ο Ιωαννίδης που ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα κι προχώρησε στην επόμενη πίστα και ακολούθως το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Τριφυλλιού και ο αριστερός μπακ, Μάριος Βήχος (γεννημένος κι αυτός το 2000 όπως ο Ιωαννίδης).

Αυτοί οι τρεις όπως και ο Παναγιώτης Λιάγκας, παίκτες γεννημένοι μεταξύ '99-'00, ξεχώρισαν/ξεχωρίζουν από μία ομολογουμένως καλή φουρνιά αθλητών που έβγαλε στη βιτρίνα ο Λεβαδειακός δίνοντας την ευκαιρία να παίξουν σε χρονιές που η ομάδα διεκδίκησε άνοδο ή μετέπειτα παραμονή στην Stoiximan Super League.

Με το σφράγισμα της υπόθεσης Ιωαννίδη, λοιπόν, αυτός που είχε σειρά για να πουληθεί ήταν ο Νίκας. Ο 24χρονος πήρε πολλά ματς στους Βοιωτούς και ξεχώρισε με τ' όνομά του συχνά πυκνά να συνδέεται με μεταγραφικά σενάρια τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό τελευταία.

Γιατί ξεχώρισε ο Νίκας

Ο Γιώργος Νίκας είναι μέσος, 6άρι που παίζει και ως 8άρι, και πατάει περιοχή. Είναι από τους παίκτες που κεντρίζει το μάτι λόγω των αθλητικών του προσόντων και της σωματοδομής του γενικότερα του αφού το ύψος του φτάνει το 1,88μ.

Σε επίπεδο ανδρών ο Νίκας με τον Λεβαδειακό έχει αγωνιστεί σε 60 ματς στην Super League 2, 33 στην Super League 1 συν 7 για τα Playoffs, κι άλλα 10 στο Κύπελλο Ελλάδας με 12 γκολ και 2 ασίστ.

Πέραν των σωματικών του προσόντων όσοι έχουν παρακολουθήσει τον Νίκα βάζουν θετικό πρόσημο και στα εξής κομμάτια του παιχνιδιού του: Καλό κάθετο παιχνίδι, ευχέρεια στον αέρα, box to box ικανότητα με πολλά τρεξίματα και ικανοποιητικό τέμπο.

Το αν θα καταφέρει να γίνει ο... νέος Φώτης Ιωαννίδης του Παναθηναϊκού την επόμενη σεζόν αυτό θα φανεί στο γήπεδο, τον απόλυτο καθρέφτη για κάθε περίπτωση ποδοσφαιριστή.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ