ΑΕΚ

Ο Κριχόβιακ δεν ξέρει σε τι κατάσταση είναι και ο Φράνσον δεν γνωρίζει το αν θα παίξει φέτος

SUPERLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι δύο μεταγραφικές προσθήκες της ΑΕΚ, Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ και Αλεξάντερ Φράνσον, βλέπουν τις καριέρες τους σε αυτήν από διαφορετικό πρίσμα την ώρα που εκείνη αναζητά τη σωστή αξιοποίησή τους.

Δύο προσθήκες έκανε η ΑΕΚ τον τελευταίο ενάμιση μήνα, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι και οι δύο έγιναν από σπόντα! Ο Σουηδός, Αλεξάντερ Φράνσον, δεν ήταν να έρθει, αλλά τελικά εντάχθηκε στο ρόστερ της ομάδας παρά το γεγονός ότι είχε προταθεί ένα μήνα νωρίτερα απ' όταν αποκτήθηκε και οι υπεύθυνοι για το μεταγραφικό σχεδιασμό, τον είχαν προσπεράσει.

Ο Πολωνός, Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ κι αν ήταν ανέλπιστη προσθήκη. Το παράθυρο του πολέμου έδωσε στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να τον συμπεριλάβει στο ρόστερ της για 9 αγώνες και βλέπουμε. Ήδη το ένα ματς αποτελεί παρελθόν και ο διεθνής μέσος συνειδητοποίησε ότι εντάχθηκε σε έναν άρρωστα ηττοπαθή οργανισμό. Η ατάκα του τερματοφύλακα Τσίτσαν Στάνκοβιτς, σύμφωνα με την οποία ''ήρθα για να κερδίσουμε κάτι μέσα στη σεζόν αλλά όλο χάνουμε'' ακολούθησε της μίζερης εικόνας κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ήρθε κι έδεσε με τη γενικότερη ατμόσφαιρα...

Το πλέον ανησυχητικό, ωστόσο, είναι ότι ο σπουδαίος Πολωνός μέσος φάνηκε βαρύς κι επιφυλακτικός. Η έλλειψη αγώνων ήταν εμφανής, όπως και η προφύλαξη του εαυτού του κατά τη διάρκεια του ματς. Απέφυγε κινήσεις με ένταση, περιορίστηκε σε μικρούς χώρους δράσης και γενικότερα έδειξε συγκράτηση. Προφανώς στη σκέψη του κυριαρχούσε η ενστικτώδης αυτοπροστασία, μετά από τόσους μήνες αποχής λόγω της διακοπής του ρωσικού πρωταθλήματος. Απέφυγε να παίξει στα όρια ρισκάροντας κάποιον μυικό τραυματισμό.

Αυτό που ήταν φως φανάρι για όσους τον ξέρουν

Δεν είναι ψέμα άλλωστε ότι ένας από τους λόγους που ο Κριχόβιακ πήρε την επιλογή της ΑΕΚ, σχετιζόταν και με αμεσότητα της συμμετοχής του σε επίσημα ματς ώστε να έχει αγώνα στα πόδια του, ενόψει του μπαράζ για το Μουντιάλ. Ήξερε ότι θα μπει και θα παίξει αμέσως, ίσως δεν περίμενε και ο ίδιος ότι θα αισθανόταν τόσο περιορισμένος σε σχέση με τον πραγματικό εαυτό του. Το διαπίστωσε άλλωστε και ο προπονητής της Εθνικής Πολωνίας, Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς:

''Έπαιξε για πρώτη φορά στην ΑΕΚ, κατέβασα το παιχνίδι του και το είδα ολόκληρο. Η κάμερα δεν τα δείχνει όλα, αλλά είδα κάποια συμπεριφορά. Δεν έχει παίξει από τον Νοέμβριο, όταν σταμάτησε το ρωσικό πρωτάθλημα. Από τότε, δεν έχει παίξει σε κανένα επίσημο παιχνίδι. Νομίζω ότι ούτε ο ίδιος δεν ξέρει σε τι κατάσταση είναι και ούτε εμείς το γνωρίζουμε''.

Ασφαλώς, είναι μειονέκτημα για την ΑΕΚ να μην τον έχει στα Σπάτα αυτές τις ημέρες της διακοπής, ώστε να δουλέψει περισσότερο ατομικά, να εγκλιματιστεί γρηγορότερα, να μπει στο νόημα της ομάδας και των τεραστίων αναγκών της στη μεσαία γραμμή, με πιο ακριβή στόχευση. Πολυτέλεια που για παράδειγμα υπάρχει με τον Φράνσον, τον οποίο ωστόσο δεν έχουμε δει ακόμα στο γήπεδο, αν και βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και 52 ημέρες.

Γι αυτή την περίπτωση πάλι, η ποδοσφαιρική επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Η Ένωση απέκτησε παίκτη σε θέση που έχει απόλυτη ανάγκη αλλά διατηρεί τον Σουηδό στον πάγ(κ)ο. Προφανώς και ο Οφρυδόπουλος διαπιστώνει ό,τι και ο Γιαννίκης, δηλαδή την ανετοιμότητα του Φράνσον να προσφέρει και το αυξημένο ρίσκο που θα υπάρξει στην περίπτωση που τον χρησιμοποιήσει. Και κάπως έτσι, δεν είναι διόλου απίθανο για τον Σουηδό να μείνει ανενεργός σε όλη τη διάρκεια των play offs ή να παίξει κάποια ελάχιστα λεπτά, ως αλλαγή. Από του χρόνου, βλέπουμε. Αν θα είναι ακόμα στην ΑΕΚ...

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ