ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Ο Κιελίνι φώναξε "Κιρικότσο" και έφερε γρουσουζιά στον Σακά

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι σε στιγμιότυπο με τον Μπουκαγιό Σακά κατά τη διάρκεια του τελικού του Euro 2020 μεταξύ Ιταλίας και Αγγλίας
Ο Τζόρτζιο Κιελίνι σε στιγμιότυπο με τον Μπουκαγιό Σακά κατά τη διάρκεια του τελικού του Euro 2020 μεταξύ Ιταλίας και Αγγλίας @ 2021 FACUNDO ARRIZABALAGA/POOL VIA AP IMAGES

Πέρα από τον Ντοναρούμα που απέκρουσε το πέναλτι του Σακά στον τελικό του Euro 2020, ρόλο στη χαμένη εκτέλεση φαίνεται να έπαιξε και ο Κιελίνι που έριξε κατάρα στον παίκτη της Αγγλίας μέσως μίας διάσημης λατινοαμερικανικής έκφρασης.

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι ήταν ένας από τους στυλοβάτες της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι στο δρόμο προς την κατάκτηση του Euro 2020 συνθέτοντας ένα ισχυρό δίδυμο στην καρδιά της άμυνας της Ιταλίας με τον διόσκουρό του στην Γιουβέντους, Λεονάρντο Μπονούτσι, όμως η προσφορά του στην ομάδα δεν περιορίστηκε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει το video που έχει καταγράψει τον Ιταλό στόπερ την ώρα της εκτέλεσης του πέναλτι από τον Σακά στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι, στον τελικό του τουρνουά απέναντι στην Αγγλία, με τον Κιελίνι να φαίνεται να φωνάζει τη λέξη "Κιρικότσο" και δευτερόλεπτα αργότερα να πανηγυρίζει τον τίτλο μετά το χαμένο πέναλτι του Σακά.

Οι πρώτοι που αντιλήφθηκαν αυτό που ξεστόμισε ο Κιελίνι ήταν οι Νοτιοαμερικανοί και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς καθώς ο συγκεκριμένος θρύλος που συνδέεται με αυτή τη λέξη γεννήθηκε στην Αργεντινή, χάρη στον Κάρλος Μπιλάρδο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργετινής που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, τέσσερα χρόνια νωρίτερα ήταν προπονητής της Εστουντάντες, σύλλογο τον οποίο υποστήριζε φανατικά κάποιος ονόματι Τσιρικόκο.

Εκείνος ο οπαδός είχε τη φήμη του γρουσούζη, καθώς κάθε φορά που παρακολουθούσε προπονήσεις της ομάδας, κάποιος τραυματιζόταν. Τότε ο Μπιλάρδο αποφάσισε να τον διώξει και να τον στείλει να παρακολουθεί τις προπονήσεις των άλλων ομάδων για να τους μεταφέρει τη γρουσουζιά του.

Το αποτέλεσμα; Η Εστουντιάντες κατέκτησε στο φινάλε της σεζόν το πρωτάθλημα, με την μοναδική ήττα της εκείνη τη σεζόν να είναι απέναντι στην Μπόκα Τζούνιορς, τη μοναδική στην οποία δεν είχε μπορέσει να πάει για να δει κάποια προπόνησή της ο Κιρικότσο.

Αρκετά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2010 το όνομα αυτό ξανακούστηκε σε ποδοσφαιρικό αγώνα και συγκεκριμένα από τον αμυντικό της Ισπανίας, Καπντεβίλα, που ούρλιαξε "Κιρικότσο" την ώρα που ο Ρόμπεν έβγαινε τετ α τετ με τον Κασίγιας στον τελικό του Παγιοσμίου Κυπέλλου Ολλανδία - Ισπανία και ο φορ των οράνιε νικήθηκε από τον Ισπανό κίπερ.

Ο Κιελίνι αποφάσισε από την πλευρά του να χρησιμοποιήσει αυτό το όνομα εν έτει 2021 για να φέρει γρουσουζιά στον Σακά και το πέτυχε, για να επιβεβαιώσει στον δημοσιογράφο του ESPN, Κρίστιαν Μαρτίν, πως όντως είχε φωνάξει αυτό το όνομα στον τελικό: "Γεια σου Κρίστιαν, επιβεβαιώνω τα πάντα. Κιρικότσο".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ