ΙΤΑΛΙΑ

Ο υπερπρωταθλητής Κιελίνι είπε αντίο στο ποδόσφαιρο με ένα υπέροχο video

Ο υπερπρωταθλητής Κιελίνι είπε αντίο στο ποδόσφαιρο με ένα υπέροχο video

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Ιταλίας, Τζόρτζιο Κιελίνι, πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του σε ηλικία 39 ετών και την έκανε γνωστή μέσω ενός θαυμάσιου video που δημοσίευσε στους λογαριασμούς του στα social media.

Μετά από μία σπουδαία καριέρα στα γήπεδα που τον βρήκε μεταξύ άλλων να πανηγυρίζει ως αρχηγός της εθνικής Ιταλίας την κατάκτηση του Euro 2020 αλλά και εννέα σερί πρωταθλήματα με τη φανέλα της Γιουβέντους (την οποία υπηρέτησε 17 χρόνια) ο Τζόρτζιο Κιελίνι έριξε τίτλους τέλους.

Αυτό το έκανε μετά από 1,5 χρόνο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου αγωνίστηκε στο MLS με τη φανέλα της Los Angeles FC, με τον 39χρονο αμυντικό να ανακοινώνει την απόφασή του να αποχωρήσει από τα γήπεδα μέσω ενός εκπληκτικού video, στο οποίο παρουσίασε highlights της διαδρομής του με τις φανέλες όλων των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε.

"Ήσουν το πιο όμορφο και έντονο ταξίδι της ζωής μου", έγραψε ο Κιελίνι στα social media, απευθυνόμενος στο ποδόσφαιρο, για να προσθέσει τα εξής: "Ήσουν τα πάντα για μένα.

Μαζί σου έκανα μία μοναδική και αξέχαστη διαδρομή. Τώρα όμως είναι η στιγμή να ανοίξω νέα κεφάλαια και να γράψω άλλες σημαντικές και ενθουσιώδεις σελίδες".

Η πορεία του στα γήπεδα

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα σε επαγγελματικό επίπεδο στην Λιβόρνο, με την οποία κέρδισε δύο ανόδους για να φτάσει από την Serie C στην κορυφαία κατηγορία, για να τον αποκτήσει η Γιουβέντους το 2004 και μετά από έναν χρόνο συνιδιοκτησίας του με την Φιορεντίνα να τον κάνει δικό της, στην τελευταία χρονιά του Φάμπιο Καπέλο.

Από εκεί και πέρα έζησε όλη τη σύγχρονη ιστορία της βέκια σινιόρα, από το Calciopoli και τον υποβιβασμό στην Serie B, μέχρι την επιστροφή και την απίστευτη αυτοκρατορία με τα εννέα σερί πρωταθλήματα και τα πέντε διαδοχικά Κύπελλα Ιταλίας, όπως επίσης και τις δύο συμμετοχές σε τελικούς Champions League (2015, 2017) και την παραλαβή του περιβραχιονίου του αρχηγού έπειτα από τη φυγή του Τζανλουίτζι Μπουφόν το 2018.

Το περιβραχιόνιο του καπιτάνο το φορούσε και το καλοκαίρι του 2021 όταν κατακτούσε με την εθνική Ιταλίας το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης στο "Γουέμπλεϊ", με τον Κιελίνι να αποχαιρετάει το ποδόσφαιρο όντας πέμπτος σε συμμετοχές με τη φανέλα της σκουάντρα ατζούρα (117) και τρίτος με την ασπρόμαυρη της Γιουβέντους (561) έχοντας μπροστά του μόνο τους Ντελ Πιέρο και Μπουφόν.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ