ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ

Ο Καβάνι ανακοίνωσε το αντίο του στην εθνική Ουρουγουάης

Ο Έντινσον Καβάνι με τη φανέλα της Ουρουγουάης σε ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Γκάνα | 2 Δεκεμβρίου 2022
Ο Έντινσον Καβάνι με τη φανέλα της Ουρουγουάης σε ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Γκάνα | 2 Δεκεμβρίου 2022 @2022 DARKO VOJINOVIC/AP IMAGES

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη δράση σε εθνικό επίπεδο και να μην φορέσει ξανά τη φανέλα της Ουρουγουάης, έκανε γνωστή μέσω ανάρτησής του στο Instagram ο Έντινσον Καβάνι.

Ο Έντισον Καβάνι αποτελεί μία από τις θρυλικές μορφές του ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης και της εθνικής ομάδας της χώρας του, με την παρουσία του ωστόσο στην "σελέστε" να φτάνει στο τέλος της.

Η συγκεκριμένη απόφαση ωρίμασε στο μυαλό του και την έκανε γνωστή το βράδυ της Πέμπτης (30/5) μέσω της σελίδας του στο Instagram, με τον 37χρονο πλέον φορ να αφοσιώνεται αποκλειστικά στις υποχρεώσεις του σε συλλογικό επίπεδο με την Μπόκα.

"Θέλω απλά σας ευχαριστήσω για κάθε μάθημα που πήρα. Σήμερα υπάρχουν λίγα λόγια αλλά βαθιά αισθήματα. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που ήταν κομμάτια αυτού του μονοπατιού για τόσα πολλά χρόνια.

Ήμουν και θα ήμουν πάντα ευλογημένος που έχω φορέσει αυτή τη φανέλα για να εκπροσωπήσω αυτό που αγαπώ πιο πολύ, τη χώρα μου.

Αναμφίβολα, ήταν ανεκτίμητα χρόνια και θα είχα εκατοντάδες πράγματα να πω και να θυμηθώ, όμως τώρα θέλω να αφοσιωθώ σε ένα νέο επίπεδο στην καριέρα μου και να δώσω τα πάντα εκεί που βρίσκομαι.

Σήμερα αποφάσισα να κάνω ένα βήμα στην άκρη όμως πάντα θα τους παρακολουθώ και η καρδιά μου θα χτυπάει δυνατά, όπως χτυπούσε όταν έμπαινα στο χορτάρι με αυτή την όμορφη φανέλα.

Στέλνω μία μεγάλη αγκαλιά σε όλους τους ανθρώπους μου. Ψηλά η σελέστε", έγραψε στην ανάρτησή του ο Καβάνι, που μπορεί να καμαρώνει για το γεγονός πως είναι 2ος σκόρερ στην ιστορία της Ουρουγουάης με 58 γκολ και 3ος σε συμμετοχές με 136.

Κατά τη διάρκεια της 14χρονης διαδρομής του με την εθνική ομάδα της χώρας του (2008-2022), ο επονομαζόμενος "Matador" κατέκτησε δύο φορές την 4η θέση στα Μουντιάλ του 2010 και του 2018 ενώ η μεγαλύτερη στιγμή του ήταν η κατάκτηση του Copa America το 2011, στα γήπεδα της Αργεντινής.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ