EURO

Ο Κασιάρο του Γιβραλτάρ πανηγύρισε ιστορικό ρεκόρ, παίρνοντας τη μπουκιά από το στόμα του Ιμπραχίμοβιτς

Ο Κασιάρο του Γιβραλτάρ πανηγύρισε ιστορικό ρεκόρ, παίρνοντας τη μπουκιά από το στόμα του Ιμπραχίμοβιτς
@2023 JOAO MATOS/AP IMAGES

Το ματς απέναντι στην εθνικη Ελλάδας ήταν ιστορικό για τον Λι Κασιάρο, με τον παίκτη του Γιβραλτάρ να γίνεται σε ηλικία 41 ετών και 172 ημερών ο γηραιότερος που πήρε μέρος σε αγώνα των προκριματικών του Euro, αφήνοντας 2ο τον... Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς πέρασε στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης της Σουηδίας με το Βέλγιο, αλλά για... τέσσερις μέρες έχασε το ρεκόρ του γηραιότερου παίκτη που έπαιξε ποτέ σε αγώνα για τα προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Σουηδός σταρ είναι γεννημένος στις 3 Οκτωβρίου 1981 και αγωνίστηκε το βράδυ της Παρασκευής (24/03) όντας 41 ετών και 172 ημερών ωστόσο τον "Ίμπρα" ξεπέρασε στη σχετική αυτή λίστα ο φορ του Γιβραλτάρ, Λι Κασιάρο, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αρχική ενδεκάδα του αγώνα με την εθνική Ελλάδας για τα προκριματικά του Euro 2024, έχοντας γεννηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 1981.

Σε ηλικία 41 ετών και 176 ημερών ο Κασιάρο σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της λίστας, αφήνοντας πίσω του τον θρυλικό παλαίμαχο Ιταλό πορτιέρε, Ντίνο Τζοφ, ο οποίος είχε παίξει κόντρα στη Σουηδία στις 29 Μαΐου 1983, σε ηλικία 41 ετών και 91 ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μίλαν μετά από μακρά απουσία λόγω τραυματισμού, έγινε ο γηραιότερος παίκτης που σκόραρε στη Serie A.

Ο βετεράνος επιθετικός δήλωσε μάλιστα ότι φιλοδοξεί να αγωνιστεί στην τελική φάση του Euro 2024, την οποία θα φιλοξενήσει η Γερμανία, κάτι που θα τον κάνει τον γηραιότερο παίκτη που θα έχει λάβει μέρος στη διοργάνωση.

TAGS EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ