ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κάρλος Τέβες ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του

Ο Κάρλος Τέβες στην αναμέτρηση της Μπόκα Τζούνιορς με την Ρίβερ Πλέιτ
Ο Κάρλος Τέβες στην αναμέτρηση της Μπόκα Τζούνιορς με την Ρίβερ Πλέιτ 2019 AP PHOTO/NATACHA PISARENKO, FILE

Ο Κάρλος Τέβες σε ηλικία 38 ετών ανακοίνωσε πως κρεμάει τα παπούτσια του παρά τις προσφορές που έχει λάβει και αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα του.

Μία πλούσια και λαμπρή καριέρα ολοκληρώθηκε. Ο Κάρλος Τέβες ανακοίνωσε πως σε ηλικία 38 ετών σταματάει το ποδόσφαιρο. Σε δηλώσεις του τόνισε πως έχει δώσει τα πάντα και έτσι δεν θα δεχθεί προσφορές που έχει λάβει.

"Σταματάω το ποδόσφαιρο, είναι επίσημο. Μου προσέφεραν πολλά πράγματα, ακόμη και από τις ΗΠΑ. Αλλά αυτό είναι, τα έχω δώσει όλα" δήλωσε αρχικά ο 38χρονος επιθετικός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απώλεια του πατέρα του τον προηγούμενο χρόνο: "Το να παίζω την τελευταία χρονιά ήταν δύσκολο, αλλά μπορούσα να δω τον πατέρα μου. Σταμάτησα να παίζω γιατί έχασα τον Νο1 οπαδό μου".

Ο Τέβες ωστόσο δεν θα απομακρυνθεί εντελώς από το ποδόσφαιρο: "Πήρα την απόφαση να γίνω προπονητή. Είμαι ενθουσιασμένος, βλέπω τον ποδοσφαιριστή πιο ανθρώπινα. Ονειρεύομαι να αναλάβω την Μπόκα, ανατρίχιαζα όταν έπαιζα εκεί".

Το βιογραφικό του Τέβες είναι βαρύ. Έχει αγωνιστεί σε Μπόκα Τζούνιορς, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Γουέστ Χαμ, Σανγκάι Σενχούα και Κορίνθιανς. Τον τελευταίο χρόνο δεν έπαιζε σε κάποια ομάδα.

Το παλμαρέ του είναι ακόμη μεγαλύτερο. Ο Απάτσι μετράει τρεις κατακτήσεις Premier League, ένα Κύπελλο Αγγλίας, ένα Λιγκ Καπ, δύο Serie A, ένα Κύπελλο Ιταλίας, ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας, ένα πρωτάθλημα Βραζιλίας, πέντε πρωταθλήματα Αργεντινής, ένα Κόπα Σουνταμερικάνα, ένα Κόπα Λιμπερταδόρες και φυσικά ένα Champions League το 2008 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ