ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο καλύτερος τελικός Κυπέλλου: Ολυμπιακός-ΑΕΚ το 2009

Ο καλύτερος τελικός Κυπέλλου: Ολυμπιακός-ΑΕΚ το 2009

Το Sport24.gr έθεσε το ερώτημα και το αναγνωστικό κοινό ήταν κατηγορηματικό μέσω της ψήφου του: ο τελικός του ΟΑΚΑ το 2009 μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ είναι ο κορυφαίος στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αυτός ήταν τελικός! Ο 67ος στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας δεν είχε καμία σχέση με τους άλλους, με Ολυμπιακό και ΑΕΚ να παίρνουν μέρος σε ένα ματς διαφήμιση για το ποδόσφαιρο και μετά από 120 λεπτά αγώνα με οκτώ γκολ (3-3 στην κανονική διάρκεια και 4-4 στην παράταση το σκορ) και 34 εκτελέσεις πέναλτι στη "ρωσική ρουλέτα", το φινάλε να βρίσκει τους Πειραιώτες να πανηγυρίζουν τον τίτλο και το νταμπλ.

Το 2-0 για την ΑΕΚ με τα δύο τέρματα του Μπλάνκο στο πρώτο δεκάλεπτο, η ισοφάριση από τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, το 3-2 από τον Σκόκο στο 90' και η "απάντηση" του Ντάρμπισιρ στο... 96', καθώς και το εκπληκτικό 15-14 στα πέναλτι σε έναν αγώνα που κράτησε 3,5 ώρες συγκλόνισε τον κόσμο που είχε βρεθεί τότε στο ΟΑΚΑ, δεν ήταν όμως οι μόνοι.

Η ποδοσφαιρική Ελλάδα έχει κατατάξει στη συνείδησή αυτό το ματς ως τον "τελικό των τελικών" στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας και αυτό φάνηκε και στο άτυπο δημοψήφισμα που έγινε μέσω του Sport24.gr.

Εμείς επιλέξαμε 10 τελικούς που άφησαν εποχή ο καθένας για διαφορετικούς λόγους και σας δώσαμε... ασίστ για να επιλέξετε τον καλύτερο, με τη σύγκρουση Ολυμπιακού με ΑΕΚ να φαίνεται πως έχει κατέχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές σας καθώς γύρω στο 70% των προτιμήσεων του κόσμου (σε σύνολο 12.000 ψήφων) ήταν σε αυτό το παιχνίδι.

Ο καλύτερος τελικός Κυπέλλου: Ολυμπιακός-ΑΕΚ το 2009

Θυμηθείτε ξανά τον καλύτερο τελικό στην ιστορία του Κυπέλλου:

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ