ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο στο SPORT24: "Θα θυσίαζα πολλά για να παίξω έστω ένα λεπτό στην OPAP Arena, έκοψα κομμάτι από το χορτάρι"

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο στη συνέντευξη στο SPORT24
Ο Ισμαέλ Μπλάνκο στη συνέντευξη στο SPORT24 PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η αντίδραση όταν έλαβε το μήνυμα για να έρθει στη φιέστα, η εντύπωσή του από την OPAP Arena, η γνώμη για τους Σέρχιο Αραούχο, Ματίας Αλμέιδα και Λιβάι Γκαρσία, το απωθημένο με τη φανέλα της ΑΕΚ και η επιθυμία να επιστρέψει για να βοηθήσει την ομάδα από οποιοδήποτε πόστο. Ο Ισμαέλ Μπλάνκο σε μία απολαυστική συνέντευξη στο SPORT24.

Η ΑΕΚ έζησε μοναδικές στιγμές στις 14 Μαΐου, στη φιέστα τίτλου με τον Βόλο, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του 13ου πρωταθλήματος της ιστορίας της. Μεταξύ των εκλεκτών καλεσμένων της "κιτρινόμαυρης" διοίκησης ήταν κι ο Ισμαέλ Μπλάνκο.

Συνέντευξη στους Ηλία Καλλονά και Θωμά Τζουβάρα

Ο Αργεντινός επιθετικός αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της Ένωσης, με τις εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό του να είναι αξιομνημώνευτες, αφού κατάφερε να δημιουργήσει μία ισχυρή και πάνω απ' όλα ειλικρινή σχέση με τους φιλάθλους της ομάδας.

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο με τους δημοσιογράφους του SPORT24, Ηλία Καλλονά και Θωμά Τζουβάρα
Ο Ισμαέλ Μπλάνκο με τους δημοσιογράφους του SPORT24, Ηλία Καλλονά και Θωμά Τζουβάρα TOURETTE PHOTOGRAPHY

Το SPORT24 τον συνάντησε λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει από την Ελλάδα με προορισμό την Αργεντινή και ο "Ζορό" των φίλων της ΑΕΚ δεν δίστασε να αποκαλύψει τις σκέψεις και τα συναισθήματα του για την επιστροφή στη χώρα μας, αλλά και τις πρώτες εντυπώσεις του από την OPAP Arena.

Παράλληλα μάς κατέθεσε τη γνώμη του για τον Ματίας Αλμέιδα και τη δική του ΑΕΚ, αλλά και τους Λιβάι Γκαρσία και Σέρχιο Αραούχο.

Έπαθα πλάκα όταν έλαβα την πρόσκληση της ΑΕΚ για τη φιέστα

- Καταρχάς, πώς σου φάνηκε όλη η γιορτή της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα;

"Ήταν πραγματικά συγκινητική. Το περίμενα ότι θα ήταν συγκινητική και συναρπαστική, αλλά είναι δεδομένο πως ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Είχα επισκεφθεί μια - δύο φορές το γήπεδο όταν ήταν υπό κατασκευή, αλλά το να βλέπω έτοιμο, με τον παλμό του κόσμου για το πρωτάθλημα, ήταν κάτι συναρπαστικό.

Ένιωσα την αγάπη των φίλων της ΑΕΚ και ήταν κάτι τρομερό. Θα το πω απλά. Έπαθα πλάκα. Τα συναισθήματα ήταν πολύ πιο έντονα από αυτά που περίμενα και εννοείται ότι δεν θα την ξεχάσω ποτέ τη βραδιά".

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο στη συνέντευξη στο SPORT24
Ο Ισμαέλ Μπλάνκο στη συνέντευξη στο SPORT24 PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


- Πώς ένιωσες όταν έλαβες την πρόσκληση από την ΑΕΚ για να βρεθείς στη φιέστα;

"Θα χρησιμοποιήσω ξανά την ίδια φράση, αλλά πραγματικά έπαθα πλάκα. Λόγω της διαφοράς ώρας, ήμουν στο κρεβάτι μου όταν έλαβα το μήνυμα από την Ανθή Παπακώστα (σ.σ. Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ). Σκεφτείτε πως έστειλα στη γυναίκα μου και στην κόρη μου για να σιγουρευτώ ότι όντως με προσκαλούν, καθώς δεν το πίστευα. Πραγματικά μου φάνηκε απίστευτο, με την καλή έννοια. Τρεις ημέρες πριν λάβω το μήνυμα λέγαμε με τη γυναίκα μου πόσο μας έλειπε η Ελλάδα. Η ΑΕΚ, η ζωή στην Αθήνα, το φαγητό. Μετά από πέντε ημέρες ήμουν Αθήνα".

- Στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκτός όλων των άλλων, είδαμε πως είχες και μία συνομιλία με τον Ντέμη Νικολαΐδη, τον οποίο είχες πρόεδρο στην ΑΕΚ. Τι είπατε;

"Ήταν μεγαλύτερη η χαρά μου, γιατί ο Ντέμης μπορεί και μιλάει ισπανικά, οπότε η επικοινωνία μας ήταν πολύ πιο εύκολη. Χάρηκα που τον είδα, του έχω μεγάλη εκτίμηση. Μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη και στην ΑΕΚ. Είναι ξεχωριστός άνθρωπος για μένα και χάρηκα πολύ που τον είδα".

Ο Ντέμης Νικολαΐδης μαζί με τους Ισμαέλ Μπλάνκο, Ζούλιο Σέζαρ και Γκουστάβο Μαντούκα
Ο Ντέμης Νικολαΐδης μαζί με τους Ισμαέλ Μπλάνκο, Ζούλιο Σέζαρ και Γκουστάβο Μαντούκα EUROKINISSI SPORTS

- Πώς ένιωσες για τη συνάντηση με τους πρώην συμπαίκτες σου, Ζούλιο Σέζαρ και Γκουστάβο Μαντούκα;

"Ήταν ένα συναίσθημα χαράς. Ήμασταν συμπαίκτες και θυμηθήκαμε πράγματα από τις δικές μας ημέρες και τα δικά μας ματς. Ήταν σαν να μην πέρασε μια ημέρα μεταξύ μας".

Έκοψα ένα κομμάτι από το χορτάρι για να το κάνω δώρο στον γιο μου, με φαντάστηκα να βάζω γκολ στην OPAP Arena

- Έτσι όπως είδες το γήπεδο, πιστεύεις ότι θα μπορούσες να βάλεις και εσύ 20 γκολ;

"Μου φάνηκε ότι είναι πιο πολύ έδρα. Πιο μικρή, αλλά μπορείς να πιέσεις καλύτερα τον αντίπαλο. Για εμένα, όμως, το ΟΑΚΑ μένει ξεχωριστό στις αναμνήσεις μου. Τότε η ομάδα πήγαινε καλά και έζησα τρομερές εμπειρίες. Είναι ξεχωριστό και συναρπαστικό. Όμως και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ φαίνεται εντυπωσιακό. Το βράδυ της φιέστας που βρέθηκα στον αγωνιστικό χώρο έκοψα ένα κομμάτι από το χορτάρι και θα το κάνω δώρο στον γιο μου. Είναι κάτι που συνηθίζουμε στην Αργεντινή".

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο και η σύζυγός του με φόντο την Ακρόπολη
Ο Ισμαέλ Μπλάνκο και η σύζυγός του με φόντο την Ακρόπολη PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

- Φαντάστηκες καθόλου βλέποντας τον αγώνα πώς θα ήταν να έβαζες γκολ και να πανηγύριζες με τη μάσκα του Ζορό;

"Ναι με φαντάστηκα. Βλέποντας τον κόσμο και την αγάπη που μου έδειξε, ναι. Και ένα λεπτό να έμπαινα μέσα θα ήμουν χαρούμενος. Εκείνο το βράδυ (σ.σ. με τον Βόλο) το σκέφτηκα πολύ έντονα. Τη μάσκα σκέφτηκα να τη φέρω και να τη φορέσω, αλλά ντράπηκα. Είναι μόνο για το γήπεδο, όχι για την κερκίδα. Μου έχει μείνει απωθημένο ότι δεν θα αποχαιρέτησα τον κόσμο της ΑΕΚ από το γήπεδο. Θα ήθελα να γίνει έτσι".

Θα θυσίαζα πολλά για να παίξω ένα λεπτό, με είχαν ρωτήσει στην ΑΕΚ για τον Αλμέιδα και είπα τα καλύτερα

- Θα θυσίαζες κάτι από την καριέρα σου για να αγωνιστείς στην ΑΕΚ έστω και για ένα λεπτό στο νέο της γήπεδο;

"Αυτή είναι μία ελληνική έκφραση, αλλά ναι θα αντάλλαζα πράγματα. Στην Αργεντινή βέβαια έχουν καθιερώσει οι παίκτες που αποτελούν έμβλημα για μία ομάδα να αποχαιρετούν τον κόσμο μέσα από έναν αγώνα. Στην Ελλάδα, αυτό δεν γίνεται. Προσωπικά θα θυσίαζα πολλά για να παίξω έστω και ένα λεπτό".

- Ποια είναι η σχέση που έχεις με τον κόσμο και τι μηνύματα έλαβες όταν έγινε γνωστό ότι θα έρθεις στη φιέστα;

"Γενικά μού έστελναν μηνύματα, αλλά όταν έγινε γνωστό ότι θα έρθω στη φιέστα αυτό φούντωσε. Ο κόσμος μου έστελνε απίστευτα μηνύματα. Το νιώθω ότι έχω σύνδεση με τον κόσμο. Παρότι έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε που έφυγα, κανείς δεν ξεχνά ό,τι πρόσφερα στην ομάδα και κυρίως ότι τα έδινα όλα γι' αυτήν".

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο στη συνέντευξη στο SPORT24
Ο Ισμαέλ Μπλάνκο στη συνέντευξη στο SPORT24 PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

- Τι εντύπωση σου έχει αφήσει ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ; Μιλήσατε καθόλου;

"Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω λόγω της φιέστας. Μίλησα με κάποιους από τους συνεργάτες του. Με τον Ομάρ Ζαρίφ και τον Κάρλος Άνχελ Ρόα. Ήμασταν συμπαίκτες με τον Ρόα. Πιστεύω ότι ο Αλμέιδα είναι αυτό που ήθελε η ΑΕΚ σαν προπονητής. Όταν υπήρξε επαφή της ομάδας με τον Αλμέιδα, με ρώτησαν την άποψή μου. Τους είπα τα καλύτερα, γιατί πίστευα ότι ο Αλμέιδα θα ταίριαζε με την ομάδα και πιστεύω ότι θα έχει ακόμα καλύτερη συνέχεια".

- Τι είναι αυτό που δημιουργεί αυτή τη σύνδεση ανάμεσα στους Αργεντινούς και την ΑΕΚ;

"Υπάρχουν πολλά κοινά ανάμεσα στους δύο λαούς. Είμαστε τρελοί και οι δύο. Έχουμε συναίσθημα, ζούμε έντονα το ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα μάς κάνουν να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Η γλώσσα είναι διαφορετική, όλα τα άλλα μοιάζουν. Μέχρι και το χρώμα της σημαίας είναι το ίδιο. Όσοι παίζουμε ποδόσφαιρο έχουμε το ίδιο πάθος με τους Έλληνες, οπότε μπορούμε να προσαρμοστούμε πιο εύκολα".

Ο Ζορό ήταν ένας και μοναδικός, ξαφνιάστηκα από τον Λιβάι Γκαρσία

- Για πολλούς φίλους της ΑΕΚ, ο Σέρχιο Αραούχο είναι ο διάδοχός σου. Εσύ τι πιστεύεις γι' αυτό;

"Το ακούω πολύ από τον κόσμο ότι ο Σέρχιο είναι η συνέχειά μου. Προσωπικά το ακούω ταπεινά. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για την ΑΕΚ και αυτό πιστεύω ότι αυτό κάνει και ο Αραούχο. Από εκεί και πέρα, οι χρονικές περίοδοι ήταν διαφορετικές.

Εγώ ήμουν πιο παλιά και το έζησα όσο καλύτερα μπορούσα. Τον Αραούχο το βλέπω και με τον κόσμο, που τον αναγνωρίζει πολύ. Αλλά και πάλι ήταν διαφορετικές χρονικές περίοδοι. Το ίδιο ισχύει για παράδειγμα και για τη σύγκριση Μαραντόνα - Μέσι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο "Ζορό" ήταν ένας και μοναδικός (σ.σ. γέλια)".

- Αφήνοντας εκτός τον Αραούχο, ποιος παίκτης της ΑΕΚ ήταν αυτός που σε εντυπωσίασε;

"Μου άρεσε πολύ ο Λιβάι Γκαρσία. Ξαφνιάστηκα από τα προσόντα του και τον τρόπο παιχνιδιού του".

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο στη συνέντευξη στο SPORT24
Ο Ισμαέλ Μπλάνκο στη συνέντευξη στο SPORT24 PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


- Ο Λιβάι Γκαρσία μετατράπηκε από δεξιός εξτρέμ σε φορ στα χέρια του Αλμέιδα. Κάτι αντίστοιχο, αλλά από την ανάποδη, συνέβη με εσένα επί Μπάγεβιτς. Πόσο δύσκολο είναι για έναν επιθετικό να αλλάξει θέση;

"Δεν μπορώ να το συγκρίνω. Ο Λιβάι έγινε από εξτρέμ σε φορ και τα πήγε καλύτερα. Εγώ είμαι παίκτης περιοχής και από φορ έγινα εξτρέμ. Ήταν δύσκολο για μένα, αλλά έδινα το καλύτερο για την ομάδα μου. Από εκεί και πέρα, ο κάθε παίκτης οφείλει να δίνει το καλύτερο που μπορεί ανεξάρτητα της θέσης που αγωνίζεται".

- Πάντως και η απόδοσή σου ως εξτρέμ δεν ήταν κακή.

"Ναι, γιατί έκανα το καλύτερο που μπορούσα με στόχο να βοηθήσει την ομάδα. Αλλά ως φορ μπορούσα να αποδώσω καλύτερα".

Αν ήταν στο χέρι μου θα έκλεινα την καριέρα μου με τον Βόλο, η δική μου ΑΕΚ θα έπαιρνε όλους τους τίτλους

- Είχες πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στην ΑΕΚ. Αυτό δεν συνέβη. Σου έχει αφήσει ένα παράπονο;

"Σίγουρα δεν έγινε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου. Το συναίσθημα που είχα μου το μετέφερε και ο κόσμος. Δεν το ένιωθα μόνο εγώ. Ευχαριστώ τον πρόεδρο (σ.σ. Δημήτρης Μελισσανίδης) που με κάλεσε. Αν ήταν στο χέρι μου θα έπαιζα και στο ματς με τον Βόλο, αλλά δεν είναι. Δεν έχω δηλώσει όμως επίσημα ότι σταματάω και είμαι διαθέσιμος γι' αυτόν τον αποχαιρετισμό".

- Μπορεί να μην έπαιξες με την ΑΕΚ, ωστόσο έκανες προπόνηση με τα παιδιά της Ακαδημίας. Πώς ήταν;

"Χάρηκα απίστευτα. Ένιωθα σαν στο σπίτι μου, δεν ήθελα να φύγω. Το 2011 με τον Χιμένεθ μπήκε η ομάδα στα Σπάτα και μού ξύπνησαν μνήμες από όσα είχα ζήσει εκεί, στο καινούργιο τότε για εμάς προπονητικό κέντρο".

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο με το μπλουζάκι της πρωταθλήτριας ΑΕΚ στην OPAP Arena
Ο Ισμαέλ Μπλάνκο με το μπλουζάκι της πρωταθλήτριας ΑΕΚ στην OPAP Arena INTIME SPORTS

- Με ποιον προπονητή από αυτούς που ήσουν στην ΑΕΚ συνεργάστηκες καλύτερα;

"Από όλους πήρα κάτι. Για παράδειγμα με τον Δώνη, ήμουν κορυφή μόνος μου. Δυσκολεύτηκα, αλλά έμαθα και βοηθήθηκα στη συνέχεια. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον, από όλους έμαθα".

- Η δική σου ΑΕΚ πόσους τίτλους θα έπαιρνε στην OPAP Arena;

"Όλους (σ.σ. γέλια). Στα τέσσερα χρόνια που που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ πήραμε Κύπελλο το 2011 και θεωρώ ότι πήραμε και το πρωτάθλημα το 2008 στο γήπεδο. Αν και δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο σε αυτό, προσπαθώ να το διαγράψω από τη μνήμη μου. Παίξαμε και στο Champions League. Οπότε στην OPAP Arena θα παίρναμε τα πάντα".

Με την ΑΕΚ είναι όλα θέμα καρδιάς, ξέρω τι χρειάζεται η ομάδα και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω

- Με λίγα λόγια, η ΑΕΚ τι είναι για εσένα;

"Δεν μπορώ να το εξηγήσω με λίγα λόγια. Με την ΑΕΚ είναι όλα θέμα καρδιάς. Κιτρινόμαυρη καρδιά, όχι κόκκινη".

- Θα ήθελες να γυρίσεις στην ΑΕΚ; Έστω κι αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής;

"Σίγουρα. Το νιώθω, το αισθάνομαι, το θέλω. Ακόμα δεν έχω κατασταλάξει τι θα κάνω στο ποδόσφαιρο. Θέλω να υπηρετήσω την ΑΕΚ. Έχω διπλώματα προπονητικής".

- Θα σου άρεσε να έπαιρνες θέση στο επιτελείο του Ματίας Αλμέιδα;

"Ναι και αυτό. Βέβαια είναι θέμα του Αλμέιδα. Εκείνος μπορεί να θέλει να κρατήσει την ομάδα του. Δεν θα είχα θέμα να είμαι στις ακαδημίες ή στη δεύτερη ομάδα".

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο στη συνέντευξη στο SPORT24
Ο Ισμαέλ Μπλάνκο στη συνέντευξη στο SPORT24 PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


- Κλείνοντας, στο δίλημμα "Μέσι ή Μαραντόνα", ποια είναι η απάντηση για εσένα;

"Εννοείται Μαραντόνα".

- Πώς ήταν για εσένα η κατάκτηση του Μουντιάλ από την Αργεντινή. Είδαμε συγκλονιστικές εικόνες από το πώς το χάρηκε ο κόσμος;

"Δεν περιγράφεται με λόγια. Ακόμα πανηγυρίζεται. Εγώ προσωπικά δεν βγήκα στους δρόμους. Βγήκαν τα παιδιά μου. Εγώ επειδή είμαι ακόμα λίγο ενεργός ως ποδοσφαιριστής, κράτησα τους πανηγυρισμούς για το σπίτι".

- Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο;

"Υπάρχει ιστορία με την ΑΕΚ. Υπάρχει ένα συναίσθημα αμοιβαίο με εμένα και τον κόσμο. Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω την ΑΕΚ, από την ποδοσφαιρική μου καριέρα και την εμπειρία που έχω. Έχω δει ότι έχει αρκετούς στον οργανισμό που ήταν παλιά παίκτες της και την ξέρουν. Ξέρω την ΑΕΚ. Μπορώ να αποδώσω σε αυτό το στυλ. Ξέρω τι χρειάζεται η ομάδα και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ