ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Γουίλιαν Αράο στο SPORT24: "Στόχος το πρωτάθλημα, αν χρειαστεί θα παίξω και τερματοφύλακας"

Ο Γουίλιαν Αράο στο SPORT24: "Στόχος το πρωτάθλημα, αν χρειαστεί θα παίξω και τερματοφύλακας"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Γουίλιαν Αράο μίλησε στο SPORT24 μετά την ευρεία νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΟΦΗ και μεταξύ άλλων έκανε έναν απολογισμό της πορείας του τριφυλλιού αλλά και το πώς έχει βιώσει ο ίδιος τον ρόλο του ως κεντρικός αμυντικός.

Ο Παναθηναϊκός λύγισε εύκολα το εμπόδιο του ΟΦΗ στη Λεωφόρο, επικρατώντας 4-0 και είναι πρώτος στη Stoiximan Super League, έχοντας αυτόν τον "άτυπο' τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Ο Γουίλιαν Αράο έπαιξε σε όλο το 90λεπτο ως κεντρικός αμυντικός στο πλευρό του Μπαρτ Σένκεφελντ, έχοντας μια καλή εικόνα βάζοντας και αυτός το λιθαράκι για να μείνει ανέπαφη η πράσινη εστία.

Ο 31χρονος Βραζιλιάνος μέσος μίλησε μετά το ματς στο SPORT24 και μεταξύ άλλων έκανε ένα απολογισμό της πορείας των πρασίνων μέχρι τώρα, ενώ αναφέρθηκε και για το πόσο άνετα νιώθει που παίζει ως κεντρικός αμυντικός.

Σήμερα κερδίσατε 4-0. Θεωρείς ότι ήταν τόσο εύκολο όσο δείχνει το σκορ;

"Δεν θεωρώ ότι ήταν εύκολο. Παίξαμε καλά, ήμασταν ουσιαστικοί και γι' αυτό σκοράραμε τέσσερα γκολ. Κανένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο. Σήμερα κάναμε αυτό που έπρεπε και τώρα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά και να επικεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι".

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος με τον Παναθηναϊκό να είναι πρώτος, εκτός συνέχειας Europa League, αλλά γερά στο κόλπο για τα νοκ-άουτ του Conference League. Τι απολογισμό θα έκανες για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;

"Ο απολογισμός μέχρι τώρα είναι καλός. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, φυσικά μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Σε κάποια παιχνίδια πρέπει να μένουμε περισσότερο συγκεντρωμένοι, ειδικά στα μεγάλα ματς, μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Προπονούμαστε γι' αυτό.

Το πρώτο κομμάτι της χρονιάς έκλεισε και ο στόχος μας ήταν να προηγούμαστε στο πρωτάθλημα και να μείνουμε εκεί μέχρι το τέλος, αλλά και να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Οπότε θα παλέψουμε γι' αυτά".

Και μια προσωπική ερώτηση. Κατά βάση αγωνίζεσαι ως αμυντικός μέσος, όμως στα τελευταία παίζεις ως στόπερ. Νιώθεις άνετα σε αυτή τη θέση;

"Ναι δεν έχω πρόβλημα. Είμαι εδώ για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό. Αν χρειαστεί ο προπονητής να με βάλει στόπερ, ή δεξί μπακ ή τερματοφύλακα θα το κάνω (γέλια). Θα προσπαθήσω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό.

Φυσικά η καλύτερη θέση μου είναι στη μεσαία γραμμή ως "εξάρι". Εκεί νιώθω άνετα, εκεί έπαιζα σε όλη μου την καριέρα μου, αλλά αν ο προπονητής θέλει να παίζω εκεί δεν έχω κανένα πρόβλημα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ