ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ο Γκορέτσκα άσκησε κριτική στη FIFA για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2034 στη Σαουδική Αραβία

Ο Γκορέτσκα άσκησε κριτική στη FIFA για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2034 στη Σαουδική Αραβία
Ο Λέον Γκορέτσκα πανηγυρίζει γκολ της εθνικής Γερμανίας @2021 AP IMAGES/MICHAEL SOHN

Την αντίθεσή του με τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2034 στη Σαουδική Αραβία εξέφρασε δημοσίως ο παίκτης της εθνικής Γερμανίας, Λέον Γκορέτσκα, με τον χαφ να εντοπίζει το πρόβλημα στα κριτήρια που έπαιξαν ρόλο στην ανάθεση του τουρνουά στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

"Στη Σαουδική Αραβία το Μουντιάλ 2034, το ποδόσφαιρο ενώνει όπως κανένα άλλο άθλημα", δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ανακοινώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για δεύτερη φορά σε χώρα της Μέσης Ανατολής, μετά από το τουρνουά που διεξήχθη στο Κατάρ το 2022.

Την αντίθεσή τους με αυτήν την απόφαση έχουν εκφράσει εμπλεκόμενοι στον χώρο του ποδοσφαίρου, με τον παίκτη της εθνικής Γερμανίας, Λέον Γκορέτσκα, να είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τα επίσημα φιλικά που θα δώσουν τα Πάντσερ με την Τουρκία (18/11, 21:45) και την Αυστρία (21/11, 21:45), ο 28χρονος κεντρικός μέσος αναφέρθηκε στην επιλογή της FIFA να δώσει το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, μέσω των λάθος κριτηρίων που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο.

"Αυτό προφανώς δεν έχει διορθωθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Σαουδικής Αραβίας και σίγουρα δεν είναι καλό", τόνισε αρχικά, πριν επικεντρωθεί στα εντός γηπέδου καθήκοντά του και στο προσεχές Euro του 2024 στη Γερμανία: "Ασχολούμαι πρώτα με το τι μέλλει γενέσθαι αυτό το καλοκαίρι και είμαι εξαιρετικά χαρούμενος, γιατί αυτά τα ερωτήματα μάλλον θα μειωθούν και μπορούμε να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο, που είναι αυτό που όλοι θέλουμε".

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ FIFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ