ΓΑΛΛΙΑ

Ο Γκαλτιέ περνάει από δίκη για ρατσιστικά σχόλια, αποκάλεσε "King Kong" τον Μουκουντί

Ο Γκαλτιέ περνάει από δίκη για ρατσιστικά σχόλια, αποκάλεσε "King Kong" τον Μουκουντί
Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ, Άρολντ Μουκουντί, στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Άγιαξ για το Europa League INTIME SPORTS

Αντιμέτωπος με σωρεία κατηγοριών από πρώην παίκτες του για πράξεις "ηθικής παρενόχλησης και διακρίσεων" είναι ο Κριστόφ Γκαλτιέ, που θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 15 Δεκεμβρίου. Μεταξύ άλλων έχει αναφερθεί με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για τον Αρόλντ Μουκουντί της ΑΕΚ, όταν αγωνιζόταν στη Σεντ Ετιέν.

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ θα περάσει από δίκη στις 15 Δεκεμβρίου για ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει κατά αθλητών, όπως έχουν καταγγείλει πρώην συνεργάτες του στη Νις, με την Equipe να έχει δημοσιεύσει ένα εκτενές ρεπορτάζ αναφορών του, το οποίο έχει αναδημοσιευθεί από πολλά διεθνή ΜΜΕ (γαλλικά ή μη).

Η συγκεκριμένη έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο από την εισαγγελία του Παρισιού, όμως σήμερα (05/12) λίγες μέρες πριν από τη δίκη είδαν το φως της δημοσιότητας κι άλλα περιστατικά, ένα εκ των οποίων αφορά τον Αρόλντ Μουκουντί της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, ένας πρώην συνεργάτης του στη Νις, ο Χατσίμ Αλί Μπαέ, ο οποίος εργάζεται ως αναλυτής VIDEO (αυτή τη στιγμή είναι στο Στρασβούργο) κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο Γκαλτιέ είχε χαρακτηρίσει τον Μουκουντί αλλά και τον συμπαίκτη του Μικαέλ Ναντέ ως "οι δύο Κινγκ Κονγκ", στο ημίχρονο του αγώνα της Νις με τη Σεντ Ετιέν, στις 25 Σεπτεμβρίου 2021.

Φυσικά δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό. Ο Ζαν Κλερ Τοντιμπό, διεθνής με την εθνική Γαλλίας, ανακάλυψε από άλλους ανθρώπους ότι τον έχει χαρακτηρίσει ως "τρομοκράτη", ενώ άλλες αναφορές τονίζουν ότι ο Γκαλτιέ πίεζε τον Γάλλο στόπερ να "σπάσει' το ραμαζάνι. Ο Χασάν Καμαρά, νυν ποδοσφαιριστής της Ουντινέζε, τον είχε χαρακτηρίσει ως "απόβρασμα".

Παράλληλα ένας πρώην βοηθός του, ο Φρεντερίκ Γκλόρια, δήλωσε ότι ο Γκαλτιέ δεν ήθελε να υπογράψει η Νις τον Μπιλάλ Μπραχίμι επειδή είναι μουσουλμάνος, ενώ κατηγορείται ότι εκστομίσει και την ατάκα ότι "οι χειρότεροι είναι οι Αλγερινοί".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ