ΓΑΛΛΙΑ

Ο Γκαλτιέ παραδέχθηκε το "King Kong" για τον Μουκουντί: "Δεν το είπα ρατσιστικά, αλλά για τη δύναμη"

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ στον πάγκο της Παρί σε αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στην Λοριάν | 6 Νοεμβρίου 2022
Ο Κριστόφ Γκαλτιέ στον πάγκο της Παρί σε αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στην Λοριάν | 6 Νοεμβρίου 2022 @2022 JEREMIAS GONZALEZ/AP IMAGES

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ παραδέχθηκε ότι αποκάλεσε "King Kong" τον Αρόλντ Μουκουντί της ΑΕΚ και τον Μικαέλ Ναντέ, όταν οι δυο τους έπαιζαν στη Σεντ Ετιέν, θέλοντας να δείξει ότι έχουν δύναμη, αρνούμενος τη ρατσιστική διάθεση της φράσης.

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ πέρασε από δίκη για ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που έκανε εις βάρος αθλητών και μια από αυτές ήταν για τον Αρόλντ Μουκουντί της ΑΕΚ, όταν ο Καμερουνέζος στόπερ έπαιξε στη Σεντ Ετιέν.

Συγκεκριμένα τη σεζόν 2021/22 όταν ήταν προπονητής της Νις είχε χρησιμοποιήσει στα αποδυτήρια της ομάδας του την ατάκα "King Kong" αναφερόμενος στον Αρόλντ Μουκουντί και τον Μικαέλ Ναντέ (σε αγώνα Νις - Σεντ Ετιέν) και αυτή την καταγγελία την έκανε πρώην αναλυτής του.

Ο Γάλλος τεχνικός για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατέθεσε τα εξής: "Θυμάμαι ότι δίστασα να πω τη λέξη κυνηγόσκυλο και είπα Κινγκ Κονγκ. Χρησιμοποίησα αυτόν τον όρο, για την ισχύ και τη δύναμή του. Δεν υπάρχει άλλη έννοια εκτός από την ισχύ και τη δύναμη.

Με πολλή ταπεινότητα, μπορώ να πω ότι ο νεαρός Ναντέ το 2017 στη Σεντ Ετιέν, αν υπήρχε ένα άτομο που ήταν σε θέση να μιλήσει για τη δύναμή του... έπρεπε να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο. Όταν παίξαμε εναντίον της Ναντ, στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, χρησιμοποιούσα την ίδια φόρμουλα για τον Νικολάς Παλουά. Εκ των υστέρων, αυτό ήταν συγκλονιστικό. Αν αυτό τον προσέβαλε, πρέπει να ζητήσω συγγνώμη. Ναι το χρησιμοποίησα αλλά όχι με ρατσιστικό τρόπο".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LIGUE 1 ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ