ΜΙΛΑΝ

Ο Γκαλιάνι αποκάλυψε γιατί ο Ομπαμεγιάνγκ έφυγε απ' τη Μίλαν

Dortmund's Pierre-Emerick Aubameyang has an orange light in his face during a German first division Bundesliga soccer match between SC Freiburg and Borussia Dortmund in Freiburg, Germany, Saturday, Feb. 25, 2017.(AP Photo/Michael Probst)
Dortmund's Pierre-Emerick Aubameyang has an orange light in his face during a German first division Bundesliga soccer match between SC Freiburg and Borussia Dortmund in Freiburg, Germany, Saturday, Feb. 25, 2017.(AP Photo/Michael Probst) AP

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ θα μπορούσε να αγωνίζεται στη Μίλαν εάν οι "ροσονέρι" δεν τον πουλούσαν στη Σεντ Ετιέν για... πενιχρά χρήματα.

Η Μίλαν αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης ποιότητας στο ρόστερ τα τελευταία χρόνια, ωστόσο θα μπορούσε να έχει μία αξιοζήλευτη γραμμή κρούσης, εάν κρατούσε ένα ταλέντο από την Γκαμπόν που είχε εντοπίσει και εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο σπουδαίους σύγχρονους φορ, τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Ο πρώτος σκόρερ της Bundesliga με τη φανέλα της Ντόρτμουντ είχε μετακομίσει στο Μιλάνο τον Ιανουάριο του 2007, από τις ακαδημίες της Μπαστιά, όπου βρισκόταν ο ένας ετεροθαλής αδερφός του, Γουιλί, κι από όπου μόλις είχε αποχωρήσει ο δεύτερος ετεροθαλής αδερφός του, Κατιλινά.

Αν και το ταλέντο του είχε διαφανεί, με συνέπεια να παραχωρηθεί δανεικός σε σημαντικούς συλλόγους όπως η Λιλ, η Μονακό και η Σεντ Ετιέν, οι άνθρωποι των "ροσονέρι" δεν πήραν ποτέ την απόφαση να τον αξιοποιήσουν στην ομάδα και δεν πήρε ούτε λεπτό συμμετοχής σε επίσημη αγωνιστική υποχρέωση.

Το καλοκαίρι του 2011 πωλήθηκε στη Σεντ Ετιέν έναντι 1.800.000 ευρώ κι έκτοτε δεν έχει σταματήσει να σκοράρει τουλάχιστον 16 γκολ ανά σεζόν, με αποκορύφωμα την περσινή χρονιά με 39 τέρματα σε 49 αγώνες με την Ντόρτμουντ.

Φέτος, σε 33 αγώνες έχει 30 τέρματα με την Μπορούσια και σε συνέντευξή του στην 'Corriere dello Sport", ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι, υπεύθυνος για τις μεταγραφές εδώ και δεκαετίες, προσπάθησε να εξηγήσει γιατί ο σύλλογος άφησε έναν τέτοιον ποδοσφαιριστή να φύγει.

"Εντοπίσαμε το ταλέντο του, γνωρίζαμε ότι ήταν πολύ δυνατός. Μπορούσε να παίξει ως εξτρέμ ή ως περιφερειακός επιθετικός. Ήταν πάντοτε διαθέσιμος να μάθει από τους συμπαίκτες του. Ήταν ο καλύτερος παίκτης εκείνης της ομάδας νέων, μαζί με τον Ματέο Νταρμιάν (σ.σ. πλέον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)".

"Μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα γινόταν ένας ολοκληρωμένος επιθετικός. Σκόραρε επτά γκολ σε πέντε παιχνίδια στο Champions League Νέων, αλλά εκείνη η πρώτη ομάδα της Μίλαν ήταν πολύ δυνατή και είχαμε εκπληκτικούς επιθετικούς όπως ο Κακά, ο Αλεσάντρε Πάτο, ο Φίλιπο Ιντζάγκι και ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο".

Photo credits: AP Photo/Michael Probst

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ