ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Ο Γιούργκεν Κλοπ στην εθνική Γερμανίας

AP Photo/Michael Probst

Η εποχή Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της εθνικής Γερμανίας άρχισε με κάθε επισημότητα την Παρασκευή (24/7), με την γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να κάνει γνωστό μέσω ανακοίνωσης ότι θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός και να προχωράει κατόπιν στην παρουσίασή του μέσω συνέντευξης Τύπου στην Φρανκφούρτη.

Η μεγάλη στιγμή που περίμεναν με αδημονία εδώ και ημέρες οι φίλοι της εθνικής Γερμανίας έφτασε, με τον Γιούργκεν Κλοπ να διαδέχεται  τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και να γίνεται ο 13ος κατά σειρά ομοσπονδιακός τεχνικός της Μάνσαφτ.

Η συμφωνία μεταξύ της DFB και του άλλοτε προπονητή των Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ και Μάιντς είχε κλείσει εδώ και καιρό και την Παρασκευή (24/7) δόθηκε η πλέον επίσημο μορφή, με την ομοσπονδία να ανακοινώνει την πρόσληψή του (υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το 2030) και να γνωστοποιεί πως οι Πέτερ Κράβιετζ, Πέπιν Λάιντερς και Σβεν Μπέντερ θα είναι οι άμεσοι συνεργάτες του.

“Η εθνική ομάδα μπορεί να μας ενώσει εμάς τους Γερμανούς όσο σχεδόν τίποτα άλλο. Αυτό ακριβώς κάνει αυτό το έργο τόσο ξεχωριστό για μένα. Είμαι ευγνώμων για όλα όσα έζησα και έμαθα στη Red Bull τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, και για το ότι επέτρεψε να γίνει δυνατή αυτή τη συμφωνία.

Τώρα ανυπομονώ για αυτό το ξεχωριστό έργο στο γερμανικό ποδόσφαιρο, το οποίο θα προσεγγίσουμε μαζί με ταπεινότητα και υπομονή: να αναπτύξουμε μια ομάδα που αγωνίζεται ο ένας για τον άλλον, που απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και πίσω από την οποία ο λαός της χώρας μας μπορεί να συσπειρωθεί με απόλυτη πεποίθηση”, τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ μέσω γραπτής δήλωσης μετά από την επισημοποίηση του deal.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιούργκεν Κλοπ θα βρεθεί σύντομα στον δρόμο της Εθνικής Ελλάδας, καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονται στον ίδιο όμιλο (2ος) της League A του Nations League.

Το πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 21:45 στη Γερμανία, ενώ λίγες ημέρες αργότερα η Ελλάδα θα υποδεχθεί τη Γερμανία στην έδρα της, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, την ίδια ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ