ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Γιώργος Μασούρας στο Show Must Go On: "Πλέον βλέπουμε γονείς με παιδιά στο γήπεδο, μπορούμε να μεγαλουργήσουμε"

Ο Γιώργος Μασούρας στο Show Must Go On: "Πλέον βλέπουμε γονείς με παιδιά στο γήπεδο, μπορούμε να μεγαλουργήσουμε"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Αισιόδοξος για το τι θα γράψει στο τέλος το "κοντέρ" της Εθνικής εμφανίστηκε ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του SPORT24 και του Show Must Go On για τα λάθη που έγιναν στον όμιλο, αυτή την ομάδα που είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα, τον Γκουστάβο Πογέτ που δεν είναι ιδιαίτερα ήρεμος, τη στήριξη και την αγάπη του κόσμου, αλλά και το Euro 2024 που είναι πολύ κοντά τους.

Η κάμερα του SPORT24 και της εκπομπής Show Must Go On βρέθηκε στην OPAP Arena και τη μεικτή ζώνη μετά το μεγάλο παιχνίδι της Εθνικής απέναντι στη Γαλλία.

Σ' ένα ματς που η Ελλάδα αγωνιζόταν χωρίς τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της -ήταν τιμωρημένος-, σ' ένα ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 42' και σ' ένα ματς χωρίς βαθμολογική αξία, κατάφερε σε λιγότερο από 10 λεπτά να φέρει τα πάνω κάτω με τα γκολ των Μπακασέτα και Ιωαννίδη, να κάνει το 2-1, για να ισοφαρίσει τελικά η Γαλλία με τον Φοφανά στο 74'.

Ο Γιώργος Μασούρα μίλησε στη Μαρία Κουβέλη και τον Πέτρο Παπαμακάριο για μια Εθνική, που αν συνεχίσει να αγωνίζεται με τον ίδιο τρόπο, θα μεγαλουργήσει. Αναφέρθηκε παράλληλα, στα λάθη που έγιναν στο ματς με την Ολλανδία, τον Πογέτ, την αλλαγή από το άδειο ΟΑΚΑ στη γεμάτη OPAP Arena και τον μεγάλο στόχο που βρίσκεται μπροστά τους, το Euro 2024.

Συνέντευξη στη Μαρία Κουβέλη και τον Πέτρο Παπαμακάριο

Φτάσατε πολύ κοντά στο να κάνετε την ανατροπή κόντρα στη Γαλλία. Το περιμένατε;

"Σίγουρα είχαμε πίστη από την αρχή και πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα κι αυτό φάνηκε κι από τον τρόπο που αγωνιστήκαμε. Σ' αυτά τα παιχνίδια αν δεν πιστεύεις ότι μπορείς να πάρεις κάτι, έρχεται το μοιραίο".

Η Ελλάδα είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου που κατάφερε να πάρει βαθμό από τη Γαλλία και τη σταμάτησε από το να κάνει το απόλυτο "8 στα 8".

"Είναι πολύ σημαντικό κυρίως για εμάς, όχι για τους Γάλλους, ότι πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα σε μία τόσο καλή ομάδα. Έγιναν και κάποια λάθη στον όμιλο στο παιχνίδι με την Ολλανδία. Θα μπορούσαμε να μη χάσουμε με αυτόν τον τρόπο, αλλά βλέπουμε ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, θα πρέπει να μαθαίνουμε από αυτές. Κρατάμε την πολύ καλή εμφάνιση και ραντεβού τον Μάρτιο".

Τι δείχνει αυτό για την εικόνα της Ελλάδας ενόψει του αγώνα με το Καζακστάν στα playoffs του Nations League;

"Πρώτα απ' όλα δείχνει σε μας τον δρόμο, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Με ομαδική δουλειά βλέπουμε ότι μπορούμε να μεγαλουργήσουμε και αυτό δείχνει και στον αντίπαλο πράγματα, ότι θα αντιμετωπίσει μία ομάδα που δεν είναι εύκολο να την κερδίσεις".

Είχατε ακόμα μία δυσκολία, έλειπε από τον πάγκο ο Γκουστάβο Πογέτ. Πώς ήταν που δεν είχατε τον προπονητή σας. Φυσικά, η τεχνολογία βοηθάει κι ήταν μαζί σας μέσω του βοηθού;

"Προετοιμάζαμε όλη την εβδομάδα αυτό το παιχνίδι. Δουλέψαμε με τον προπονητή μας στις προπονήσεις. Σίγουρα είναι ένα μειονέκτημα αυτό, αλλά συμβαίνουν αυτά σε τέτοιου επιπέδου παιχνίδια".

Μετά το τέλος του αγώνα σάς είπε κάτι; Σας μίλησε;

"Ήταν πολύ ευχαριστημένος και σίγουρα από πάνω (εξέδρες) το είδε πιο ήρεμος, γιατί δεν είναι κι ο πιο ήρεμος άνθρωπος στον κόσμο".

Φέρατε τον κόσμο ξανά πίσω στα γήπεδα. Κάθε παιχνίδι γίνεται sold out, κάθε παιχνίδι είναι γιορτή. Πώς το ζείτε όλο αυτό;

"Από την πλευρά μας αυτός ήταν ο στόχος μας απ' όταν παίζαμε στο άδειο ΟΑΚΑ. Ήταν ένα όνειρο για εμάς να υπάρχει κόσμος, να μας στηρίζει, αλλά είναι και για εκείνους πολύ όμορφο αυτό. Βλέπουμε γονείς με παιδιά να έρχονται, να δίνουν ουσιαστικά από το υστέρημά τους, κάτι που μπορεί να τους λείπει κιόλας. Έρχονται στο γήπεδο, μας βοηθούν, το αισθάνονται, το νιώθουν, το βλέπουμε ότι γίνονται ένα με την ομάδα κι είμαστε πολύ χαρούμενοι κυρίως γι' αυτό, ότι φτιάχνουμε τη διάθεση όλων αυτών των ανθρώπων".

Θα είμαστε στο Euro 2024;

"Θέλω να κρατάω χαμηλά την μπάλα, όπως κάνουμε όλο αυτό το διάστημα, γιατί βλέπουμε ότι στο ποδόσφαιρο, ειδικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Αν είμαστε εμείς στο επίπεδο που ξέρουμε, νομίζω θα είμαστε στο Euro".

Κάνε follow το NEO Instagram του SPORT24

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO EURO 2024 ΓΑΛΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ THE SHOW MUST GO ON LIVE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ