ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Γιώργος Κανελλόπουλος στο SPORT24: "Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ, αλλά αν η Ελσίνκι είναι στο 100% μπορεί να πετύχει"

Ο Γιώργος Κανελλόπουλος στο SPORT24: "Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ, αλλά αν η Ελσίνκι είναι στο 100% μπορεί να πετύχει"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Γιώργος Κανελλόπουλος μίλησε στο SPORT24 για τις επικείμενες μάχες της Ελσίνκι με τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference League, τα όνειρά του και την καριέρα του μέχρι τώρα στη Φινλανδία.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Γιώργος Κανελλόπουλος πήρε την απόφαση να πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς και να αποχωρήσει από τον Αστέρα Τρίπολης. Προορισμός του ήταν η Φινλανδία και η Ελσίνκι.

Μέσα σε λίγους μήνες ο 23χρονος μέσος πανηγύρισε την κατάκτηση του φινλανδικού λιγκ καπ, ενώ η πρωταθλήτρια Φινλανδίας προκρίθηκε στους ομίλους του Conference League. Εκεί η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο του τον ΠΑΟΚ και μαζί με την Άιντραχτ και την Αμπερντίν θα κυνηγήσει την πρόκριση στα νοκ-άουτ.

Ο Γιώργος Κανελλόπουλος μίλησε στο SPORT24 για τις αναμετρήσεις με τον Δικέφαλο, με πρώτη την αποψινή στη Φινλανδία, την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας του και όσα έχει ζήσει και πετύχει μέχρι τώρα στη Σκανδιναβία.

Η αρχή ήταν δύσκολη, μέχρι στιγμής μου έχουν βγει όλα

Στους πρώτους μήνες σου στην Ελσίνκι έχεις κατακτήσει ήδη έναν τίτλο και παίζεις στην Ευρώπη. Έχεις πετύχει κάποιους από τους στόχους σου;

"Ναι σίγουρα. Η προοπτική όταν ήρθα εδώ ήταν να κατακτήσω το πρωτάθλημα και γενικά τίτλους να παίξω στην Ευρώπη. Μέχρι στιγμής όλα έχουν βγει και είμαστε σε έναν καλό δρόμο, ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι".

Όταν επέλεξες την Ελσίνκι σε αποθάρρυνε καθόλου το επίπεδο του πρωταθλήματος;

"Όχι καθόλου. Σκέφτηκα το επίπεδο της ομάδας. Είναι μια καλή ομάδα, έχει συμμετοχές στους ομίλους Europa League και στους ομίλους Conference, όπως και φέτος. Κατακτά το πρωτάθλημα σχεδόν κάθε χρόνο. Ο πρωταθλητισμός δεν έχει να κάνει με τη χώρα, είναι μια διαδικασία που είναι ίδια παντού. Οπότε μου άρεσε σαν προοπτική".

Με δεδομένο ότι συνάντησες τελείως διαφορετικές συνθήκες στην Ελσίνκι, ήταν δύσκολα για σένα στην αρχή;

"Κάθε αρχή και δύσκολη λένε και ίσχυε και εδώ. Ήταν κάτι ξένο για μένα. Ο καιρός, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κάναμε προπόνηση, αλλά και ο τρόπος παιχνιδιού που παίζουν εδώ.

Όταν ήρθα η ομάδα ήταν σε φάση προετοιμασίας. Βέβαια από τον περασμένο Ιούλιο δεν έχω διακοπή εδώ και ένα χρόνο. Ήταν λίγο δύσκολο να το διαχειριστώ αλλά τα κατάφερα. Με το καιρό βρήκα τους ρυθμούς και είμαι προσαρμοσμένος 100% στο γήπεδο, αλλά και στη ζωή στη Φινλανδία".

Πολύ μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ, αν εμφανιστούμε όσο καλύτεροι γίνεται έχουμε πιθανότητες για το κάτι παραπάνω

Η Ελσίνκι πέτυχε τον στόχο της στην Ευρώπη;

"Σαν ομάδα προσπαθούμε για το καλύτερο. Θα ήμασταν πιο ευχαριστημένοι αν παίζαμε στους ομίλους του Europa League. Ο στόχος ήταν η συμμετοχή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και φυσικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τον πρώτο στόχο τον πετύχαμε και τώρα θα κοιτάξουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται".

Σας άφησε πικρία ο αποκλεισμός από την Μόλντε και ο τρόπος που έγινε;

"Μας άφησε μια πικρία. Παίζαμε με μια ομάδα δυνατή και πολύ γνωστή στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Το να αποκλειστείς με δύο γκολ μετά το 70 από αυτή την ομάδα, δεν μας άρεσε πολύ γιατί αισθανθήκαμε ότι ήμασταν κοντά σε μια σημαντική πρόκριση".

Τι περιμένεις από την παρουσία σας στους ομίλους;

"Θέλουμε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι γίνεται. Αν το κάνουμε αυτό έχουμε πιθανότητες για το κάτι παραπάνω. Σίγουρα είναι ένας όμιλος με πολύ μεγάλες ομάδες, ειδικά η Άιντραχτ και ο ΠΑΟΚ. Αν τα δώσουμε όλα και είμαστε εντάξει με τους εαυτούς μας, κάθε αποτέλεσμα είναι καλοδεχούμενο στο τέλος".

Περιμένεις ότι για να προκριθεί η Ελσίνκι θα πρέπει να βγάλει εκτός τον ΠΑΟΚ;

"Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Έχουμε δει πολλές φορές τα φαβορί να μένουν έξω και να προχωρούν οι υποδεέστερες ομάδες. Κάθε παιχνίδι πρέπει να κοιτάμε ξεχωριστά και από εκεί και πέρα θα δείξει. Στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας".

Παρουσίασέ μας λίγο την Ελσίνκι. Τι ομάδα είναι και τι στυλ παιχνιδιού παίζει;

"Είμαστε μια ομάδα κυρίως με νεαρούς παίκτες. Μια δεμένη ομάδα που ο καθένας θα δώσει το 100% και για τον διπλανό του. Έχουμε καλούς παίκτες στην επίθεση και σε γενικές γραμμές μας αρέσει να κρατάμε την μπάλα, αλλά μπορούμε να γίνουμε απειλητικοί και στις αντεπιθέσεις. Μπορούμε να υπηρετήσουμε και τα δύο στυλ παιχνιδιού".

Οι συμπαίκτες μου έχουν ρωτήσει για τον ΠΑΟΚ και την Τούμπα, θα είναι μια ωραία εμπειρία

Τι πρέπει να προσέξει η Ελσίνκι στο Conference League;

"Αυτό που πρέπει να προσέξουμε για μένα είναι να περιορίσουμε τα λάθη μας, γιατί σε αυτό το επίπεδο πληρώνονται εύκολα. Το κλειδί για μένα είναι να παίξουμε με αυτοπεποίθηση, να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα λάθη μας και από εκεί και πέρα θα δείξει τι θα γίνει".

Πώς περιμένεις τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ;

"Είναι μια μεγάλη ομάδα με καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Την ξέρω καλύτερα γιατί έχω παίξει δύο φορές στο παρελθόν θα μου είναι κάτι γνώριμο αυτό που θα συναντήσω. Θα πρέπει να είμαστε στο 100%. Αν το κάνουμε ειδικά στην έδρα μας θα έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε κάτι".

Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς νέους παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες του. Τι εντύπωση σου προκαλεί αυτό;

"Όλοι ξέρουμε για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Έχουν βγάλει πολλούς παίκτες που ξεχωρίζουν και στελεχώνουν και την πρώτη ομάδα και πολλοί από αυτούς είναι πρώτα βιολιά της ομάδας. Λειτουργούν όπως πρέπει να λειτουργεί ένα κλαμπ".

Στη Φινλανδία δίνουν ευκαιρίες στους νέους παίκτες;

"Εδώ δίνουν όλες οι ομάδες ευκαιρίες στους νέους. Γενικά οι Φινλανδοί είναι πολλοί και οι ξένοι πολύ λίγοι στις ομάδες. Για μένα πρέπει να πιστέψουν οι ελληνικές ομάδες στους νέους παίκτες, διότι στην Ελλάδα υπάρχει ταλέντο και πρέπει να το εκμεταλλευτούν".

Περίμενες ότι θα αντιμετωπίσεις μια ελληνική ομάδα στην Ευρώπη;

"Ναι, ήταν κάτι που περίμενα. Είτε στα προκριματικά είτε τώρα στον όμιλο, όπως συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ. Είναι ιδιαίτερο για μένα, ξεχωριστό παιχνίδι και ανυπομονώ να το παίξω".

Σε έχουν ρωτήσει οι συμπαίκτες σου για τον ΠΑΟΚ και ανέλαβες έστω και λίγο χρέη σκάουτερ;

"Ό,τι ξέρω και μπορώ να βοηθήσω, ήμουν και είμαι εκεί. Έχουμε τους σωστούς ανθρώπους γι' αυτή τη δουλειά που το κάνουν καλά. Οι συμπαίκτες μου με έχουν ρωτήσει για τον ΠΑΟΚ και την Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με κόσμο που την αγαπάει παθολογικά. Για τέτοιες ατμόσφαιρες σαν και αυτή σε αυτό το γήπεδο είναι που παίζουμε ποδόσφαιρο, ειδικά όταν πρόκειται για ευρωπαϊκά ματς. Θα είναι μια ωραία εμπειρία".

Ανυπομονώ για όλα τα ματς, στη Φινλανδία έχουμε πιο γρήγορο ρυθμό και δύναμη σε σχέση με την Ελλάδα

Η Ελσίνκι παίζει playoffs πρωταθλήματος και ταυτόχρονα ομίλους Conference League. Μπορεί να ανταπεξέλθει στις δύο διοργανώσεις;

"Η ομάδα είναι κάθε χρόνο σε αυτή τη διαδικασία, έχει μάθει να δίνει κρίσιμα ματς για το πρωτάθλημα, αλλά και τον ευρωπαϊκό όμιλο. Στο ρόστερ έχουμε αρκετούς ισάξιους παίκτες και δεν νομίζω να έχουμε μεγάλο πρόβλημα σε αυτό, θα το διαχειριστούμε".

Αν διάλεγες ανάμεσα στο πρωτάθλημα και την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Conference League, τι θα επέλεγες;

"Πολύ δύσκολο δίλημμα. Ο πρώτος στόχος θα έλεγα είναι το πρωτάθλημα για τον λόγο ότι αν δεν το πάρουμε του χρόνου στην Ευρώπη θα παίζουμε στα προκριματικά του Conference και όχι στο Champions League και θα είναι πιο δύσκολη η ευρωπαϊκή μας πορεία".

Ξεχωρίζεις τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ ή με την Άιντραχτ;

"Ανυπομονώ για όλα τα ματς. Όλο αυτό είναι κάτι καινούργιο και ιδιαίτερο για μένα, οπότε δεν ξεχωρίζω κάποιο από τα παιχνίδια, περιμένω να τα ζήσω".

Πώς είναι το φινλανδικό ποδόσφαιρο. Τι ομοιότητες και τι διαφορές έχει με το ελληνικό;

"Σε σχέση με την Ελλάδα, ο ρυθμός εδώ είναι πιο γρήγορος και τα παιχνίδια δεν έχουν τόσες διακοπές. Διακρίνεις περισσότερο την ταχύτητα και τη δύναμη εδώ. Βέβαια στην Ελλάδα υπάρχει μεγαλύτερη ποιότητα, καλύτεροι παίκτες και σε γενικές γραμμές οι εγκαταστάσεις είναι καλύτερες. Το φινλανδικό ποδόσφαιρο αρχίζει και αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με νέες εγκαταστάσεις".

Παρακολουθείς καθόλου το ελληνικό πρωτάθλημα. Τι εντύπωση σου έχει αφήσει;

"Νομίζω ότι κάθε χρόνο έχει μια ανοδική πορεία, κυρίως οι πρώτες πέντε μεγάλες ομάδες με τις μεταγραφές που κάνουν και δείχνουν πρόοδο. Πιστεύω ότι και φέτος όπως και πέρυσι θα είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, δεν έχει ξεχωρίσει κάποια ομάδα".

Ο Αστέρας έχει ξανά στον πάγκο του τον Ράσταβατς, έναν προπονητή που γνωρίζεις καλά. Πώς σου φαίνεται η πορεία του έως τώρα;

"Ο Ράσταβατς είναι καλός προπονητής που ξέρει την ομάδα και τι πρέπει να κάνει για να τη βελτιώσει. Φαίνεται ήδη η δουλειά του και πιστεύω ότι θα έχει μια καλή χρονιά. Τους εύχομαι τα καλύτερα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ