ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο Γιακουμάκης σκόραρε κόντρα στον Άγιαξ, η Φένλο υποβιβάστηκε

Ο Γιώργος Γιακουμάκης
Ο Γιώργος Γιακουμάκης YOUTUBE VENLO

Ο Γιώργος Γιακουμάκης πέτυχε το γκολ που... χρωστούσε στον Άγιαξ, όμως η Φένλο ηττήθηκε και υποβιβάστηκε απ' την Eredivisie. Δύο γκολ ο Βαγγέλης Παυλίδης.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης σκόραρε και σε αυτήν την αγωνιστική, όμως αυτό το γκολ δεν έφτανε στη Φένλο για το παιχνίδι κόντρα στον Άγιαξ (στη ρεβάνς του... 13-0 του 1ου γύρου), ούτε τα 26 που έχει συνολικά, ώστε η ομάδα του να παραμείνει στην Eredivisie.

Ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε με κοντινή προβολή στο 76ο λεπτό της συνάντησης στο Άμστερνταμ κι ενώ ο "Αίαντας" βρισκόταν μπροστά στο σκορ με τα γκολ του Ντιβάιν Ρενς και του Σεμπαστιάν Αλέ. Στην αμέσως επόμενη φάση απ' το 2-1, ο Μοχάμεντ Κουντούς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο "σφράγισε" τον υποβιβασμό της Φένλο.

Η ομάδα των 3 Ελλήνων (πλην του Γιακουμάκη, στη Φένλο παίζουν δανεικοί οι Χρήστος και Τάσος Δώνης, ωστόσο δεν ταξίδεψαν στο Άμστερνταμ) έμεινε στους 23 βαθμούς έπειτα από 33 αγωνιστικές και η Έμεν έφτασε στους 27 έπειτα από τη νίκη της με 3-1 επί της Χέρενφεν. Παρότι στην τελευταία αγωνιστική η Φένλο υποδέχεται την Έμεν, δεν μπορεί να την προλάβει και να της πάρει την 16η θέση, που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής, με συνέπεια να υποβιβαστεί μαζί με την Ντεν Χάαχ.

Με αυτόν τον τρόπο, ο 26χρονος Έλληνας διεθνής γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της κατηγορίας που -κατά τα φαινόμενα- θα τερματίσει στην κορυφή των σκόρερ, αλλά θα υποβιβαστεί.

Μάχη με την Έμεν θα δώσει η Βίλεμ, πάντως, η οποία χάρη στον Βαγγέλη Παυλίδη, βρίσκεται σε θέση ισχύος. Ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε δύο φορές στην εκτός έδρας νίκη επί της Ντεν Χάαχ, έφτασε τα 11 (όσα και πέρυσι) και διατήρησε την ομάδα του πάνω απ' την Έμεν για ένα βαθμό.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ