EURO 2020

Ο Φόντεν έβαψε το μαλλί αλά Γκασκόιν και τρέλανε τους Άγγλους

Ο Φιλ Φόντεν πανηγυρίζει γκολ του κόντρα στην Έβερτον σε ματς της Premier League (23 Μαΐου 2021)
Ο Φιλ Φόντεν πανηγυρίζει γκολ του κόντρα στην Έβερτον σε ματς της Premier League (23 Μαΐου 2021) @ 2021 PETER POWEL/ASSOCIATED PRESS

Το αγγλικό φίλαθλο κοινό αρέσκεται να συγκρίνει τον Φιλ Φόντεν με τον Πολ Γκασκόιν και ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι βρήκε την ευκαιρία να τους ενθουσιάσει ακόμα περισσότερο, βάφοντας το μαλλί του όπως ο "Γκάζα" στο Euro '96 (PHOTO).

Ο Φιλ Φόντεν έκανε εντυπωσιακό ξεπέταγμα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με την Μάντσεστερ Σίτι και δεν θα ήταν υπερβολή αν ειπωθεί πως αποτέλεσε έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο δρόμο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τρίτου την τελευταία τετραετία (16 γκολ συνολικά).

Το εντυπωσιακό με τον νεαρό μεσοεπιθετικό είναι πως δεν έχει συμπάθειες μόνο στις τάξεις των οπαδών των πολιτών αλλά και σε φίλους άλλων ομάδων, και αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς στα ματς της εθνικής Αγγλίας. Εκεί όπου απολαμβάνει την αγάπη του κόσμου, με τους περισσότερους να τον έχουν ήδη βαφτίσει "νέο Γκάζα" θεωρώντας πως έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον πολυσύνθετο παλαίμαχο επιθετικό.

Τι έκανε λοιπόν ο Φόντεν για να δώσει νέα τροφή για συγκρίσεις; Λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη του Euro 2020 που θα βρει την Αγγλία να δίνει τα ματς της φάσης των ομίλων στο "Γουέμπλεϊ" (απέναντι σε Κροατία, Σκωτία και Τσεχία) θέλησε να γυρίσει το χρόνο πίσω και για την ακρίβεια πριν από 25 χρόνια.

Τότε που η Αγγλία ήταν οικοδέσποινα στο Euro '96 και είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή σε εκείνη την πορεία μέχρι τα ημιτελικά τον Πολ Γκασκόιν. Σε εκείνη τη διοργάνωση ο "Γκάζα" έμεινε στην ιστορία για πλατινέ χρώμα που είχε βάψει το μαλλί του και φυσικά για το γκολ-όνειρο κόντρα στην Σκωτία, με τον Φόντεν να τον μιμείται βάφοντας και εκείνος το μαλλί του στον ίδιο χρωματισμό.

O Φιλ Φόντεν με κούρεμα αλά Πολ Γκασκόιν το 1996
O Φιλ Φόντεν με κούρεμα αλά Πολ Γκασκόιν το 1996 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛ ΦΟΝΤΕΝ ΣΤΟ INSTAGRAM

Λίγο αφότου ανέβασε τα σχετικά "αποδεικτικά" με την αλλαγή στο μαλλί του στο Instagram, ακολούθησε πανικός, με τους φανς των τριών λιονταριών να περιμένουν τώρα από εκείνον να κάνει ό,τι και ο Γκασκόιν κόντρα στην Σκωτία: να πετύχει ένα γκολ που θα μείνει στην ιστορία της τελικής φάσης του Euro για την ομορφιά και τη σπουδαιότητά του.

"Θυμάμαι να βλέπω highlights του Γκάζα στην τηλεόραση, ένας απίστευτος παίκτης. Ένα ολόκληρο έθνος ξέρει τι σημαίνει αυτός ο άνθρωπος για τη χώρα και τι έκανε, οπότε δεν θα είναι άσχημο να προσπαθήσω να φέρω λίγο από Γκάζα στο χορτάρι", τόνισε το απόγευμα της Τρίτης (8/6) ο 21χρονος μεσοεπιθετικός, φτάνοντας στο προπονητικό κέντρο των τριών λιονταριών (St George's Park) στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το ματς της πρεμιέρας με την Κροατία.

TAGS EURO 2020 VIRAL ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ