ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Φερναντίνιο μίλησε για το φλερτ Γκουαρδιόλα - Βραζιλίας

Manchester City manager Josep Guardiola, right, speaks with Manchester City's Fernandinho, center, during the English League Cup final soccer match between Chelsea and Manchester City at Wembley stadium in London, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Tim Ireland)
Manchester City manager Josep Guardiola, right, speaks with Manchester City's Fernandinho, center, during the English League Cup final soccer match between Chelsea and Manchester City at Wembley stadium in London, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία του να αναλάβει ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας, αν και αναγνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν για να γίνει ο γάμος. Το θέμα επανέφερε στο προσκήνιο ο Φερναντίνιο.

Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Φερναντίνιο όπως και ο μεσοεπιθετικός της Έβερτον, Ριτσάρλιζον, συμμετείχαν στο Caioba Game Show, όπου μίλησαν για πολλά πράγματα αναφορικά με τις προσωπικές τους εμπειρίες από το ποδόσφαιρο. Ο Φερναντίνιο μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει και για το ενδεχόμενο έλευσης του Γκουαρντιόλα στον πάγκο της Σελεσάο.

Συγκεκριμένα ο 35χρονος μέσος τόνισε: "Μιλήσαμε σχετικά με αυτό, αλλά σε έναν ανεπίσημο τρόπο. Αυτό έγινε κυρίως επειδή τα νέα που έρχονταν από την Βραζιλία, τα όποια έλεγαν ότι θα του άρεσε να προπονήσει την εθνική. Αλλά πιστεύω είναι αδύνατο. Είπε ότι πιστεύει πως η Βραζιλία και η Αργεντινή θα έπρεπε να έχουν Βραζιλιάνους και Αργεντινούς προπονητές.

Παράγουμε τόσους πολλούς παίκτες, έχουμε την ικανότητα να παράγουμε θαυμάσιους προπονητές. Μέσα σε μια πιο ανεπίσημη συζήτηση πιστεύω ότι είναι δύσκολο, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει βεβαιότητα για τίποτα".

Το συγκεκριμένο θέμα είχε τεθεί για πρώτη φορά το 2015, όταν ο Ντάνι Άλβες είχε δηλώσει ότι ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος τότε ήταν στην Μπάγερν, ήθελε να αναλάβει την Βραζιλία.

Η δήλωσή του στο ESPN ήταν η εξής: "Ο Πεπ είπε ότι ήθελε να κάνει την Βραζιλία παγκόσμια πρωταθλήτρια, και είχε μια ολόκληρη στρατηγική να μας κάνει παγκόσμιους πρωταθλητές. Αλλά δεν ήθελαν, επειδή είπαν ότι δεν ήξεραν αν η Βραζιλία θα δεχόταν έναν ξένο προπονητή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γκουαρδιόλα: "Η Σίτι θα ευγνωμονεί για πάντα τον Νταβίντ Σίλβα"
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ