ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ευθύμης Κουλούρης στο SPORT24: "Έπαθα πλάκα με την Πόγκον, ήρωες δεν είμαστε εμείς αλλά εκείνοι που παλεύουν καθημερινά"

Ο Ευθύμης Κουλούρης στο SPORT24: "Έπαθα πλάκα με την Πόγκον, ήρωες δεν είμαστε εμείς αλλά εκείνοι που παλεύουν καθημερινά"
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ - PHOTO CREDITS: POGONSZCZECIN.PL

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα με την Πόγκον, η σχέση με τον Λεονάρντο Κούτρη, η περίοδος σε Τουλούζ, ΛΑΣΚ και Αλάνιασπορ, το σημαντικό ζήτημα της ψυχικής υγείας, ο στόχος της Εθνικής και η ευχή για τον Γιώργο Τζαβέλλα. Ο Ευθύμης Κουλούρης σε μία απολαυστική συνέντευξη στο SPORT24.

Ειλικρινής και συνειδητοποιημένος. Αυτές είναι δύο λέξεις που μπορούν να περιγράψουν σε απόλυτο βαθμό τον Ευθύμη Κουλούρη ως προσωπικότητα. Δουλευταράς και επίμονος είναι εκείνες που μπορούν να τον περιγράψουν καλύτερα ως ποδοσφαιριστή. Ο 27χρονος διεθνής επιθετικός δεν τα παράτησε ποτέ, όσες κακουχίες κι αν βρέθηκαν στο διάβα του.

Με πίστη στον εαυτό του, σκληρή δουλειά και πολύ προσωπική "εργασία" κατάφερε να επαναφέρει σε ανοδική τροχιά την καριέρα του. Το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση να υπογράψει στην Πόγκον Σέτσιν και ελάχιστους μήνες αργότερα δεν μπορεί παρά να νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος από την επιλογή του. Και προφανώς οι άνθρωποι της ομάδας απόλυτα δικαιωμένοι για τη δική τους.

Ο Κουλούρης έχει κάνει μία εξαιρετική αρχή με τους Πολωνούς, μετρώντας οχτώ γκολ σε 16 αγώνες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Αποτέλεσμα, οι φίλοι της Πόγκον να τον έχουν ήδη μέσα στην καρδιά τους και εκείνος να νιώθει ξανά σημαντικός. Το ανέφερε, άλλωστε, αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο SPORT24. Ήθελα να είναι ξανά πρωταγωνιστής. Και τα κατάφερε. Πλέον, οι στόχοι του είναι υψηλοί και εκείνος έτοιμος να τους πραγματοποιήσει.

Η Πόγκον είναι ένας εξαιρετικός σύλλογος, με πολύ καλή λειτουργία σε όλα τα επίπεδα

- Καταρχάς, πώς πήρες την απόφαση να πας το καλοκαίρι στην Πολωνία και την Πόγκον;

"Το δεύτερο εξάμηνο της περσινής σεζόν αγωνίστηκα ως δανεικός στην Αλάνιασπορ, αλλά η ομάδα δεν είχε τη δυνατότητα να με κρατήσει και φέτος. Η ΛΑΣΚ δεν θα με άφηνε δανεικό γι’ άλλη μία χρονιά, ενώ στην Αυστρία δεν θα είχα τα λεπτά συμμετοχής που ήθελα. Επομένως, κοίταξα το καλύτερο για εμένα. Κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι έγινε η επαφή με την πλευρά της Πόγκον, η οποία είχε δείξει ενδιαφέρον και τα προηγούμενα χρόνια.

Είχα επικοινωνία τόσο με τον προπονητή της ομάδας όσο και με τον Λεονάρντο Κούτρη, ο οποίος αγωνιζόταν εδώ. Αυτό που με έπεισε ήταν η μεγάλη θέληση που έδειξαν οι άνθρωποι της ομάδας για να με φέρουν στην Πόγκον, αλλά και η γενικότερη προσέγγισή τους. Επέδειξαν επαγγελματισμό, ήταν ξεκάθαροι και γνώριζαν εξ αρχής τι επιζητούσαν από εμένα. Γνώριζαν τι ποδοσφαιριστής είμαι και τι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Για εμένα, ήταν η καλύτερη επιλογή από τις ομάδες που μιλούσα εκείνη τη χρονική στιγμή, καθώς ένιωσα οικεία".

- Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες ποδοσφαιριστές τα πηγαίνουν εξαιρετικά στην Πολωνία έπαιξε ρόλο στην απόφασή του, αλλά και στην απόφαση της ομάδας να κινηθεί για την απόκτησή σου;

"Σίγουρα παίζει ρόλο. Καμιά φορά λέμε πως δεν παίζει ρόλο, αλλά η πραγματικότητα είναι πως παίζει ρόλο, υπό την έννοια πως όσο καλύτερα πηγαίνουν κάποιοι παίκτες τόσο πιο εύκολα και οι ομάδες θα προσεγγίζουν παίκτες από τις συγκεκριμένες χώρες. Το ποδόσφαιρο είναι μία κλειστή κοινωνία και μέσα σε ένα λεπτό μπορείς να μάθεις τα πάντα για έναν ποδοσφαιριστή. Για τον χαρακτήρα του, αλλά και για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του.

Από την άλλη πλευρά, βοήθησε κι εμένα, καθώς είχα τον Κούτρη στην ομάδα και μπορούσα να μάθω από πρώτο χέρι ποια είναι η κατάσταση. Διότι πολλές φορές οι ομάδες τα παρουσιάζουν όλα τέλεια όταν πάει να γίνει μία μεταγραφή, αλλά τα πράγματα αποδεικνύονται διαφορετικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει αυτό. Η Πόγκον είναι ένας εξαιρετικός σύλλογος, με πάρα πολύ καλή λειτουργία σε όλα τα επίπεδα".

Ο Ευθύμης Κουλούρης σκοράρει με την Πόγκον
Ο Ευθύμης Κουλούρης σκοράρει με την Πόγκον PHOTO CREDITS: POGONSZCZECIN.PL

- Ποια είναι η γνώμη σου για το πολωνικό πρωτάθλημα;

"Θεωρώ πως είναι ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα, το οποίο ανεβαίνει συνεχώς. Η οργάνωσή του είναι πάρα πολύ καλή. Όλα τα γήπεδα είναι γεμάτα, όλα τα γήπεδα είναι σε καλή κατάσταση και οι συνθήκες είναι άριστες παντού. Για παράδειγμα, μπορεί να αντιμετωπίσεις μία ομάδα που παλεύει για την παραμονή και το γήπεδο να είναι γεμάτο και ο αγωνιστικός χώρος να είναι άψογος. Όλες οι ομάδες διαθέτουν Προπονητικά Κέντρα και υπάρχει γενικότερα μία εξαιρετική οργάνωση στο πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή, οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι μικρές. Αν δεν βρίσκεσαι στο 100% κάθε αγωνιστική, τότε μπορείς να χάσεις από τον οποιονδήποτε. Είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα".

Έχω αλλάξει πολύ ποδοσφαιρικά, δεν πρέπει να επιτρέψεις να πάρουν τα μυαλά σου αέρα

- Εσύ προσωπικά, όταν πήγες στην Πόγκον το καλοκαίρι, περίμενες πως θα αρχίσεις τόσο εντυπωσιακά;

"Είχα καλό προαίσθημα για την ομάδα από την αρχή και αυτό με βοήθησε πολύ και στο ψυχολογικό κομμάτι. Όσα μου είχε αναφέρει ο Κούτρης αποδείχθηκαν 100% αλήθεια. Οι άνθρωποι μέσα στην ομάδα είναι φανταστικά παιδιά, από τον πρώτο μέχρι το τελευταίο. Έπαθα πλάκα απ’ όλη την οργάνωση στην ομάδα, αλλά και τη βοήθεια που είχα.

Οπότε αυτό με βοήθησε να μπω πολύ γρήγορα στο κλίμα της ομάδας. Ένιωσα απευθείας σημαντικός. Σίγουρα το κομμάτι της ψυχολογίας είναι πολύ σημαντικό σε κάθε ποδοσφαιριστή, όχι μόνο στους επιθετικούς, αλλά ίσως σε εμάς ακόμη περισσότερο. Διότι χρειαζόμαστε το γκολ, ζούμε απ’ αυτό. Οπότε, απ’ την στιγμή που ένιωθα καλά, είχα την εμπιστοσύνη του προπονητή, μου βγήκε και στο γήπεδο".

- Έχεις βάλει κάποιο στόχο σε θέμα σκοραρίσματος;

"Σίγουρα έχω βάλει. Κάθε χρόνο βάζω, αλλά τα κρατάω για εμένα. Δεν θα στο αποκαλύψω (σ.σ. γέλια). Πάντα βάζω στόχο ένα συγκεκριμένο νούμερο. Κάποιες φορές τα καταφέρνω, κάποιες άλλες όχι. Συνήθως βάζω υψηλούς στόχους με σκοπό να γίνομαι διαρκώς καλύτερος".

- Από το 2019, όταν κι έφυγες πρώτη φορά για το εξωτερικό, έως και σήμερα, πόσο έχεις αλλάξει ποδοσφαιρικά;

"Έχω αλλάξει πολύ. Νομίζω προς το καλύτερο. Σίγουρα είναι και οι εμπειρίες που παίρνεις από κάθε σεζόν, από κάθε δυσκολία. Διότι οι δυσκολίες σε κάνουν καλύτερο και σου δίνουν πολλά μαθήματα. Θεωρώ πως έχω αλλάξει και σε προσωπικό επίπεδο, διότι δεν είμαστε μόνο ποδοσφαιριστές, αλλά και άνθρωποι με προσωπικότητες.

Για εμένα, το μυαλό είναι που κάνει τη διαφορά, μπορεί να σε πάει ψηλά και να σε βελτιώσει σε όλους τους τομείς. Παίζει ρόλο ο τρόπος που θα διαχειριστείς τόσο την επιτυχία όσο και την αποτυχία. Δεν πρέπει να επιτρέψεις να πάρουν τα μυαλά σου αέρα. Μόνο με το σώμα σου δεν μπορείς να καταφέρεις κάτι. Έχουμε δει πολλούς αθλητές με λιγότερο ταλέντο να φτάνουν πολύ ψηλά χάρη στην σκληρή δουλειά και άλλους με πλούσιο ταλέντο να μην καταφέρνουν πολλά. Όλα είναι θέμα νοοτροπίας".

Ο Ευθύμης Κουλούρης
Ο Ευθύμης Κουλούρης PHOTO CREDITS: POGONSZCZECIN.PL

- Ανέφερες πως "δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά σου αέρα". Υπήρξε κάποια στιγμή που να ένιωσες εσύ πως πήραν τα δικά σου μυαλά αέρα;

"Όχι, ούτε μία στιγμή. Αυτό θεωρώ εγώ. Το να μιλάς για τον εαυτό σου δεν είναι εύκολο. Γενικά δεν μ’ αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, προτιμώ να μιλούν οι άλλοι για εμένα. Γενικότερα, ως άνθρωπος είμαι χαμηλών τόνων. Ακόμα και στις καλές στιγμές, προσπαθώ να πιέσω ακόμη περισσότερο τον εαυτό μου".

- Πριν από την Πόγκον, είχες αγωνιστεί σε τρεις ομάδες στο εξωτερικό (Τουλούζ, ΛΑΣΚ και Αλάνιασπορ). Το γεγονός ότι, σε γενικό βαθμό, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενες, σε επηρέασε προσωπικά;

"Σίγουρα ένας ποδοσφαιριστής απογοητεύεται όταν δεν έχει το χρόνο συμμετοχής που επιθυμεί ή επιζητά. Σίγουρα τα πράγματα δεν ήταν πολύ εύκολα για εμένα. Η αλήθεια είναι πως η πρώτη σεζόν στην Τουλούζ ήταν καλή σε προσωπικό επίπεδο. Έπαιξα βασικός σε πολλά παιχνίδια. Ωστόσο, είχαμε πολλές ανακατατάξεις στην ομάδα, ενώ το πρωτάθλημα σταμάτησε τον Μάρτιο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ήταν το μοναδικό μεγάλο πρωτάθλημα που δεν συνεχίστε έως το τέλος. Τη δεύτερη σεζόν δεν πήγαν καλά τα πράγματα. Ήμουν εκτός ομάδας. Ήταν μία χρονιά που με βοήθησε ωστόσο να καταλάβω καλύτερα τον εαυτό μου και να γίνω πιο δυνατός τόσο πνευματικά όσο και αγωνιστικά.

Από την πλευρά μου, πάντα δίνω τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Παρ’ όλα αυτά, κάποιες επιλογές δεν θα σου βγουν. Για παράδειγμα, στη ΛΑΣΚ δεν ήμουν θετικός να πάω, αλλά πείστηκα επειδή ο προπονητής έδειξε να με θέλει πάρα πολύ. Με έκανε να νιώσω ότι η συγκεκριμένη ομάδα είναι μία καλή επιλογή για την καριέρα μου. Ωστόσο, όταν πήγα εκεί, τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά. Έπαιξα μόνο ένα παιχνίδι βασικός. Αλλιώς μου τα είπαν και αλλιώς αποδείχθηκαν στην πορεία.

Η επιλογή της Τουρκίας και της Αλάνιασπορ ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με της ΛΑΣΚ. Πήραν παραπάνω παιχνίδια σε σχέση με την Αυστρία. Δεν το βλέπω ως κακή επιλογή διότι ήταν μικρό το χρονικό διάστημα. Με καθαρό μυαλό, πιστεύω πως δεν ήταν οι σωστές επιλογές για εκείνη τη χρονική στιγμή. Δεν ήταν το κατάλληλο timing. Όμως, κοιτάζοντας το παρελθόν, αισθάνομαι πως όλα όσα μου συνέβησαν, με βοήθησαν να γίνω καλύτερος. Σίγουρα απογοητεύτηκα, αλλά πήρα και μαθήματα. Δεν έχει να κάνει με το εξωτερικό, διότι προσαρμόζομαι εύκολα. Μπορώ να ζήσω άνετα πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Δεν μου λείπει η Ελλάδα, ούτε μ’ αρέσει να βγαίνω όλη την ώρα έξω. Είμαι σπιτόγατος.

Πλέον, αγωνίζομαι σε μία ομάδα που με εμπιστεύεται, έχω ψυχολογία, κάνω καλά παιχνίδια και γι’ αυτό το λόγο είμαι χαρούμενος που ήρθα στην Πόγκον. Δεν είναι ότι απέδειξα κάτι στον εαυτό μου, αλλά πως έκανα τη σωστή επιλογή".

Ο Ευθύμης Κουλούρης σε προπόνηση της Πόγκον
Ο Ευθύμης Κουλούρης σε προπόνηση της Πόγκον PHOTO CREDITS: POGONSZCZECIN.PL

- Μήπως στην περίπτωση της ΛΑΣΚ βιάστηκες και πίεσες τον εαυτό σου να φύγει ξανά στο εξωτερικό με στόχο να δώσεις απαντήσεις;

"Όλα παίζουν ρόλο. Καμία φορά λέμε πως δεν μας επηρεάζει τίποτα, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Σίγουρα κάνουμε κάποιες δεύτερες σκέψεις που δίχως να το καταλάβουμε μας οδηγούν κάπου. Αυτή την στιγμή μπορώ να σου πω ότι ίσως στην περίπτωση της ΛΑΣΚ πήρα μία γρήγορη απόφαση, παρότι είχα όλο τον χρόνο να τα βάλω κάτω και να αποφασίσω με ηρεμία. Έτσι το σκέφτομαι τώρα. Εκείνη την περίοδο μπορεί να σκεφτόμουν ότι πρέπει να φύγω και πάλι στο εξωτερικό για να αποδείξω τι αξίζω και ότι μπορώ να τα καταφέρω καλύτερα".

- Καταλαβαίνω από τον τρόπο που μιλάς, αλλά και με βάση όσα έχεις πει στο παρελθόν, ότι έχεις ασχοληθεί πολύ και με το κομμάτι της ψυχικής υγείας. Πώς βλέπεις το γεγονός ότι οι αθλητές βγαίνουν πλέον μπροστά και μιλούν για ένα θέμα που παλαιότερα ήταν ταμπού;

"Για εμένα, αν δεν είσαι καλά στο κομμάτι της ψυχικής υγείας, όσο λεφτά και να έχεις δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο. Η ψυχική υγεία είναι το σημαντικότερο και πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό τόσο των αθλητών όσο και γενικότερα του κόσμου συμβουλεύονται τους ειδικούς. Το να μιλήσεις σε έναν ειδικό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Διότι το μυαλό και οι σκέψεις μας είναι αυτά που μας κάνουν να πορευόμαστε στη ζωή μας.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που τα κρατάμε μέσα μας, με αποτέλεσμα να μας κρατούν πίσω δίχως να το καταλάβουμε. Ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι απαιτητικός. Σίγουρα κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα και αμειβόμαστε από αυτό. Ωστόσο, δεν θεωρώ πως είμαστε ήρωες. Ήρωες είναι εκείνοι που προσπαθούν να επιβιώσουν καθημερινά. Εκείνοι που έχουν παιδιά, οικογένειες και παλεύουν για να έχουν τα βασικά αγαθά.

Ωστόσο, δεν είναι εύκολο και για εμάς να συγκρατήσουμε τα συναισθήματά μας και μέσα από τις δυσκολίες να γίνουμε καλύτεροι. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Οφείλουμε καθημερινά να προσέχουμε το σώμα μας. Το κάνουμε από πολύ μικρή ηλικία, επομένως χάνουμε κάποια πράγματα της καθημερινότητας που είναι σημαντικά για όλους μας. Προσωπικά, απ’ την στιγμή που ξεκίνησα τις συνεδρίες με τον ψυχολόγο μου, είμαι πολύ διαφορετικός σε όλες τις πτυχές της ζωής μου. Μπορώ να βλέπω τα πράγματα διαφορετικά και μπορώ να διαχειρίζομαι διαφορετικά κάποιες καταστάσεις".

Μου έχει τύχει και εμένα να λάβω υβριστικά μηνύματα. Για οικογένειες, για αρρώστιες. Δεν τα παίρνω στα σοβαρά

- Δηλαδή παλαιότερα θα έχανες μία μεγάλη ευκαιρία και θα την έπαιρνες το βράδυ στο σπίτι σου; Θα βυθιζόσουν στις σκέψεις σου; Και πλέον έχει αλλάξει η κοσμοθεωρία σου;

"Ναι, σίγουρα έχει αλλάξει. Πολλές φορές νομίζουμε πως όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από εμάς. Δεν είναι έτσι. Όχι μόνο για τους ποδοσφαιριστές, αλλά για όλους τους ανθρώπους. Πλέον, διαχειρίζομαι εντελώς διαφορετικά όλες τις καταστάσεις. Είναι πολύ θετικό που πλέον οι αθλητές μιλούν πολύ για το θέμα της ψυχικής υγείας, διότι επηρεάζουν θετικά άλλους ανθρώπους. Παλαιότερα μπορεί να κρυβόσουν για ένα τέτοιο θέμα, αλλά πλέον είναι μία ανοικτή συζήτηση μεταξύ φίλων ή συμπαικτών.

Είναι τέτοιοι οι ρυθμοί της ζωής που κάθε λεπτό προκύπτει ένα νέο πρόβλημα, αλλά αν το αφήσεις να διογκωθεί μόνο κακό θα κάνεις σε εσένα. Αν δεν μπεις βαθιά στον εαυτό σου, δεν καταλάβεις τι ζητάς από τη ζωή σου και ποιες είναι οι προτεραιότητές σου, είτε ως αθλητές είτε ως άνθρωπος γενικότερα, τότε δεν μπορείς να πας μπροστά".

- Πριν από μερικές ημέρες, ο Γιώργος Παπαγιάννης βγήκε και είπε ότι μετά το τέλος του Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός, έλαβε πολλά υβριστικά μηνύματα. Εσύ έχεις βιώσει μία τέτοια κατάσταση και πώς τη διαχειρίζεσαι;

"Η αλήθεια είναι πως σε επηρεάζουν όλα τα μηνύματα. Είτε θετικά είτε αρνητικά. Πολλές φορές λέμε ότι δεν μας επηρεάζει τίποτα, αλλά είμαστε άνθρωποι και εμείς. Το ξεχνάμε αυτό μερικές φορές. Ότι δηλαδή δεν είμαστε μηχανές και περνάμε κι εμείς τις κακές περιόδους μας. Όλα, λοιπόν, σε επηρεάζουν. Το θέμα είναι πώς τα εκλαμβάνεις και πώς διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις, είτε θετικές είτε αρνητικές.

Μου έχει τύχει και εμένα να λάβω υβριστικά μηνύματα. Για οικογένειες, για αρρώστιες. Δεν μπορείς, όμως, να τα λάβεις σοβαρά υπόψιν. Διότι πρόκειται για ανθρώπους που αν σε δουν στο δρόμο δεν θα σου πουν κουβέντα, ενώ πίσω από ένα πληκτρολόγιο ή ένα κινητό μπορούν να σου ευχηθούν αρρώστιες. Για εμένα δεν υπάρχει κάτι χειρότερο απ’ αυτό".

- Η ζωή στην Πολωνία πώς είναι; Σου αρέσει;

"Η Πολωνία είναι μία πολύ όμορφη χώρα. Οι άνθρωποι είναι ζεστοί, προσπαθούν να σε βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή. Το Σέτσιν, όπου ζω εγώ, είναι μία πολύ όμορφη πόλη 400.000 κατοίκων. Αρέσει τόσο σε εμένα όσο και στην αρραβωνιαστικιά μου η πόλη. Το νιώθουμε σαν σπίτι μας από την πρώτη ημέρα.

Ως χώρα έχει όλες τις προδιαγραφές για να περάσεις όμορφα και χρόνο με το χρόνο βελτιώνονται όλο και περισσότερο. Είναι μία ραγδαία αναπτυσσόμενη χώρα και τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει έναν δημοφιλή προορισμό για όλους. Συνιστώ σε όλους να την επισκεφτούν ή αν θέλουν και να ζήσουν εδώ".

Οι Ευθύμης Κουλούρης και Λεονάρντο Κούτρης σε προπόνηση της Πόγκον
Οι Ευθύμης Κουλούρης και Λεονάρντο Κούτρης σε προπόνηση της Πόγκον PHOTO CREDITS: POGONSZCZECIN.PL


- Έχεις και τον Κούτρη παρέα σου, οπότε τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα. Για πες μας καμία ωραία ιστορία απ’ το διάστημα που συνυπάρχετε τώρα στην Πολωνία.

"Είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις μαζί σου έναν Έλληνα σε μία ομάδα στο εξωτερικό. Εμένα τώρα μου έτυχε πρώτη φορά. Είναι πολύ καλύτερα γιατί σε βάζει απευθείας στο κλίμα της ομάδας, ενώ έχεις κι έναν άνθρωπο να μιλήσεις, να κάνεις πλάκες, να γελάσεις και να πας μία βόλτα.

Με τον Κούτρη κλαίω από τα γέλια όταν χάνει στην προπόνηση. Εντάξει, γενικά είναι πάρα πολύ καλό το κλίμα γενικότερα στην ομάδα. Είμαστε σαν παρέα. Οπότε έχει πολύ χαβαλέ η φάση. Νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στην Ελλάδα".

- Ο στόχος της Πόγκον ποιος είναι για τη φετινή σεζόν;

"Η ομάδα θέλει να βρίσκεται σίγουρα στην τετράδα. Είχαμε ένα μήνα που δεν τα πήγαμε καλά, είχαμε συνεχόμενες ήττες, επειδή έφυγαν κάποιοι παίκτες με μεταγραφή και είχαμε και μερικούς τραυματίες. Κάναμε μία κοιλιά τότε, αλλά τώρα είμαστε καλά.

Γενικά στην Πολωνία δεν βάζουν στόχο όπως κάνουμε στην Ελλάδα. Στόχος της Πόγκον είναι η έξοδος στην Ευρώπη, το Κύπελλο και η εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών, διότι εδώ τους εμπιστεύονται πάρα πολύ και τους δίνουν χρόνο συμμετοχής".

Είχα κάποιες συζητήσεις, αλλά όχι πρόταση από Ελλάδα. Θα ήθελα να μείνω στο εξωτερικό

- Υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής στο πολωνικό πρωτάθλημα που να σου έχει κάνει εντύπωση και να λες ότι δεν είναι γι’ αυτό το επίπεδο, αλλά για υψηλότερο;

"Κοίταξε, δεν μ’ αρέσει να μιλάω για συγκεκριμένους παίκτες. Θα σου πω τι μου έκανε εντύπωση. Όλες οι ομάδες, ανεξαρτήτως αν είναι μεγάλη ή μικρή, χρησιμοποιούν 4-5 παίκτες που βρίσκονται σε ένα πάρα πολύ επίπεδο. Γενικότερα, το πρωτάθλημα έχει πολύ καλούς παίκτες στην Πολωνία.

Υπάρχει, για παράδειγμα, ο Γκροσίτσκι στη δική μας ομάδα. Ένας πολύ έμπειρος παίκτης, με μεγάλη καριέρα και τρελαμένος με την ομάδα, καθώς το Σέτσιν είναι η γενέτειρά του. Είναι καλός χαρακτήρας και προσπαθεί να βοηθά τους πάντες. Νιώθει πολύ την ομάδα και είναι σημαντικό να έχεις έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή. Ως παίκτης τι να σου πω; Έχει τρομερή ποιότητα".

- Σκέφτηκες το περασμένο καλοκαίρι στην επιστροφή στην Ελλάδα; Υπήρξαν συζητήσεις;

"Δεν υπήρξε κάτι επίσημο. Είχα κάποιες συζητήσεις, αλλά όχι πρόταση. Συζητήσεις υπάρχουν πάντα, επομένως αν δεν γίνει επίσημο, δεν έχει και νόημα να το συζητάμε. Γενικότερα, θα ήθελα να μείνω στο εξωτερικό. Δεν έχω κάποια προτίμηση για συγκεκριμένο πρωτάθλημα στο μέλλον.

Διότι η ζωή μας αλλάζει κάθε έξι μήνες ή ένα χρόνο, ανάλογα την αγωνιστική κατάστασή μας. Θέλω να παραμείνω έξω και να αγωνίζομαι σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Σκέφτομαι μόνο το παρόν και αυτή την στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος στην Πόγκον. Θέλω να κάνω μία καλή χρονιά και να συνεχίσω δυνατά".

Σίγουρα έχω ως στόχο να επιστρέψω στην Εθνική, μακάρι να πάμε στο Euro

- Βλέπουμε στην Εθνική ομάδα ότι διαθέτουμε πολλούς και αξιόλογους επιθετικούς. Νιώθεις λίγο "αδικημένος" που πλέον είστε τόσοι πολλοί που δεν χωράτε στις κλήσεις;

"Εντάξει, είναι θέμα συγκυριών. Όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην Εθνική είναι πάρα πολύ καλοί επιθετικοί και πραγματοποιούν πολύ καλές σεζόν. Σίγουρα έχω ως στόχο να επιστρέψω στην Εθνική και παλεύω καθημερινά. Θέλω να πηγαίνω καλά, να παίρνω παιχνίδια, να σκοράρω και στη συνέχεια να καταφέρω να κληθώ ξανά. Από εκεί και πέρα, είναι δύσκολη η θέση μας διότι έχουμε πολλά και καλά σέντερ φορ. Ωστόσο, ο συναγωνισμός σε κάνει καλύτερο".

- Έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί σου ο κύριος Πογέτ;

"Όχι, έχω καιρό να μιλήσω μαζί του. Δεν έχω κάποια επικοινωνία".

Ο Ευθύμης Κουλούρης με τη φανέλα της Εθνικής
Ο Ευθύμης Κουλούρης με τη φανέλα της Εθνικής INTIME SPORTS

- Γνωρίζουμε πως έχεις μία δυνατή φιλία με τον Γιώργο Τζαβέλλα. Πώς τον βλέπεις; Θα έχει τη χαρά να βρεθεί στο Euro με την Εθνική το καλοκαίρι;

"Ο Γιώργος, αν τον ρωτήσεις, θα θέλει να παίζει μέχρι τα 45 (σ.σ. γέλια). Μακάρι να πάει με την Εθνική στο Euro. Έχουμε πολύ καλή σχέση. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ από τα χρόνια που ήμασταν και οι δύο στον ΠΑΟΚ. Τον έχω σαν αδερφό μου. Για εμένα ο Γιώργος είναι ένας φανταστικός άνθρωπος. Ελπίζω να πάει η Εθνική στα τελικά του Euro και να είναι εκεί κι ο Γιώργος να το απολαύσει".

- Γενικότερα, έχεις κάνει φίλους από το ποδόσφαιρο;

"Ναι, έχω κάνει πολύ καλές φιλίες μέσα από το χώρο του ποδοσφαίρου. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει κλειστό κύκλο. Είμαι επιλεκτικός, αλλά και δεμένος με τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου. Είναι λίγοι και καλοί".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΟΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΑΟΚ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ