ΕΘΝΙΚΟΣ

Ο Εθνικός αποκτά έδρα στο ΣΕΦ από τον Ιανουάριο

....            1/1/2024 (  / EUROKINISSI)
.... 1/1/2024 ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Εθνικός θα αγωνίζεται σε δικό του γήπεδο στο ΣΕΦ από τον Ιανουάριο, καθώς υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου, της διοίκησης του γηπέδου, αλλά και με την ομάδα.

Ο Εθνικός απέκτησε το ποδοσφαιρικό του σπίτι, καθώς θα αγωνίζεται στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΣΕΦ από τον 1η Ιανουαρίου του 2024. Η συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Πειραιά, του προέδρου του ΣΕΦ, της Πολιτείας και του Εθνικού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στην τοποθέτησή του, τόνισε: "Σήμερα είναι μια ευχάριστη ημέρα με καλά νέα για τον ποδοσφαιρικό Εθνικό, ο οποίος αποκτά τη δική του έδρα στο Σ.Ε.Φ., προκειμένου να αγωνίζεται από 1-1-2024 στην πόλη του και να μην αναγκάζεται να πηγαίνει σε αθλητικούς χώρους άλλων δήμων. Ήταν ένα αίτημα του Εθνικού να αγωνιστεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σε αυτό το πλαίσιο προχωρήσαμε στις απαιτούμενες ενέργειες με την Πρόεδρο του Σ.Ε.Φ. και τον Ο.Π.Α.Ν. και σήμερα υπογράψαμε την παραχώρηση του γηπέδου 11x11 προς τον Δήμο Πειραιά, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην κατασκευή κερκίδας 1500 θέσεων και σε λειτουργικές παρεμβάσεις, για να αγωνίζεται ο Εθνικός υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Στόχος μας ασφαλώς είναι να αποκτήσει ο Εθνικός συνολικά μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση στο Σχιστό.

Μένει να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς για να προχωρήσουμε και πιστεύω πως το 2024 θα έχουμε καλά νέα με το Σχιστό. Παράλληλα, στο γήπεδο του Σ.Ε.Φ. θα προπονούνται και οι υπόλοιπες ομάδες όπως μέχρι σήμερα. Είναι μία καλή συνέργεια μεταξύ τεσσάρων μερών, του Δήμου Πειραιά, του Ο.Π.Α.Ν., του Σ.Ε.Φ. και του Εθνικού και θα ήθελα να ευχαριστήσω την

Πρόεδρο του Σ.Ε.Φ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη για την αγαστή μας συνεργασία. Είναι μία αρχή για να λυθεί αυτό το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Εθνικό 19-20 χρόνια. Ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε πάντα κοντά στα σωματεία της πόλης μας, συμβάλλοντας από την πλευρά μας και στον βαθμό του εφικτού, στην εξεύρεση χώρων άθλησης και σαφώς στη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών".

Η Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, στην ομιλία της, τόνισε: "Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από την πρώτη στιγμή, έχει θέσει ως στόχο να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, το Σ.Ε.Φ. έχει ως παράπλευρο καθήκον την αυτοβελτίωση και μια μακρά διαδικασία επούλωσης πληγών και άσχημων μνημών. Αυτές τις ημέρες, άλλωστε, τα Στάδια της χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο. Ως διοίκηση του Σ.Ε.Φ., τα τελευταία χρόνια έχουμε θέσει στο προσκήνιο τον αθλητισμό, με διάφορες δράσεις που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις μας.

Με την εφαρμογή του master plan μας θέτουμε ως προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό του Σταδίου μας με αλλαγές που θα του επιτρέψουν να μεταβεί σε μια νέα ψηφιακή και συνάμα πράσινη πραγματικότητα. Το ποδοσφαιρικό γήπεδο 11χ11 στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας αποτελεί ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του οργανισμού μας που επινοικιάζουμε επί σειρά ετών στον Δήμο Πειραιά με σκεπτικό τη διευκόλυνση των ποδοσφαιρικών ομάδων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους. Είναι μια από τις τελευταίες πινελιές στον καμβά των παρεμβάσεών μας.
Ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με το Σ.Ε.Φ. και τον Ο.Π.Α.Ν. θα εκκινήσουν το επόμενο διάστημα όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το ποδοσφαιρικό γήπεδο να γίνει κατάλληλο για να δηλωθεί ως επίσημη έδρα από την ομάδα του Εθνικού Πειραιώς. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, με τον οποίο έχουμε μια αγαστή συνεργασία
".

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωσήφ Βουράκης, τόνισε, μεταξύ άλλων: "Κάποια πράγματα δεν γίνονται όταν προσπαθεί ένας, αλλά όταν προσπαθούν πάρα πολλοί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν εντολή του δημάρχου, ώστε να προχωρήσει αυτό το έργο.

Συνεργαστήκαμε με την κα Αθηνά Γλύκα, που αν δεν ήταν το Οικονομικό Τμήμα, δεν θα κάναμε κάτι. Αν δεν ήταν δίπλα μας να βοηθάει, ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, δεν θα μπορούσαμε να συντηρούμε αυτό το γήπεδο.

Θα είναι ένα γήπεδο επαγγελματικό πλέον, που θα εξυπηρετούνται όλες οι ομάδες και όσες κάνουν προπονήσεις και όσες κάνουν τους αγώνες τους και ο Εθνικός που θα αγωνίζεται πλέον εντός έδρας, μέσα στον Πειραιά.

Το αίτημα του Εθνικού λοιπόν για έδρα εντός του Πειραιά είναι μια υποχρέωσή μας να τη βρούμε. Τη βρήκαμε. Αργά; Ενδεχομένως. Σημασία έχει ότι το κάναμε.

Το σημαντικό είναι να γίνει η αρχή. Και ξέρετε πολύ καλά ότι, με τη Δημοτική Αρχή και στην πρώτη πενταετία που δεν συμμετείχα και στη δεύτερη που συμμετείχα, όταν γίνεται η αρχή φτάνουμε μέχρι το τέλος".

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. Γιάννης Πατλάκας, σημείωσε: "Ο Εθνικός εφέτος κλείνει 100 χρόνια ζωής. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που τώρα το «νερό μπαίνει στ' αυλάκι». Πιστεύουμε ότι θα κάνουμε πάρα πολλά πράγματα. Η Δημοτική Αρχή είναι πάντα δίπλα μας, όπως και η διοίκηση του Σ.Ε.Φ. σε οτιδήποτε έχουμε ζητήσει. Γίνονται όλα μεθοδικά και σωστά. Σας ευχαριστούμε και πάμε δυνατά".

TAGS ΕΘΝΙΚΟΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ