ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Ερντογάν αποβάλλει τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού από το κόμμα του μετά την μπουνιά στον διαιτητή

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κοτσά, είναι μέλος και πρώην βουλευτής του κόμματος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προτίθεται να τον αποβάλλει από το κόμμα.

Σάλο προκάλεσε στη γειτονική Τουρκία, το επεισόδιο στο Ανκαραγκιουτσού - Ριζεσπόρ, με τον πρόεδρο των γηπεδούχων, Φαρούκ Κότσα, να ρίχνει μπουνιές και κλωτσιές στον διαιτητή.

Το συγκεκριμένο συμβάν προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμου του ποδοσφαιρικού κόσμου της Τουρκίας, αλλά και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε το περιστατικό, αλλά δε σταματάει μόνο εκεί.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Φαρούκ Κότσα, ο οποίος είναι μέλος και πρώην βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν "Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης" θα αποβληθεί από μέλος του, καθώς αύριο (12/12) θα περάσει από το πειθαρχικό του κόμματος με το αίτημα της αποβολής, λόγω του συγκεκριμένου περιστατικού.

Η καταδικαστική ανάρτηση του Ερντογάν αναφέρει: "Καταδικάζω την επίθεση στον διαιτητή Χαλίλ Ουμού Μελέρ μετά τον αγώνα Ανκαραγκιουτσού - Ριζεσπόρ που έγινε σήμερα το απόγευμα και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Αθλητισμός σημαίνει ειρήνη και αδελφοσύνη. Ο αθλητισμός είναι ασυμβίβαστος με τη βία. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη βία στον τουρκικό αθλητισμό".

Μάλιστα, ανακοινώθηκε πως έγιναν δύο συλλήψεις ατόμων που χτύπησαν τον διαιτητή. Ο πρόεδρος της Ανκραγκιουτσού, η οποία ζήτησε συγγνώμη, βρίσκεται στο νοσοκομείο.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ