ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ελ Κααμπί στον τελικό: Τι ισχύει για τον Μαροκινό και την παρουσία του στο do or die ματς με την Λεβερκούζεν

© 2025 Mosa'ab Elshamy / AP IMAGES

Ο Ελ Κααμπί πρωταγωνιστεί στο Copa Africa, το Μαρόκο σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης και ο Ολυμπιακός περιμένει τον αρχισκόρερ του για το do or die ματς των ερυθρόλευκων με την Λεβερκούζεν.

Το Μαρόκο πέτυχε τον πρώτο μεγάλο στόχο της συμμετοχής του στο Copa Africa. Η ομάδα του Αγιούμπ Ελ Κααμπί βρίσκεται στον τελικό της διοργάνωσης (απέκλεισε στα πέναλτι την Νιγηρία) και την Κυριακή (18/01) στις 21:00 το γκρουπ του Ρεντραγκί θα διεκδικήσει το τρόπαιο με αντίπαλο την Σενεγάλη στο Ραμπάτ, μέσα δηλαδή στο σπίτι των Μαροκινών, μπροστά στο φλογισμένο κοινό που διψάει για το τρόπαιο – πιστοποίηση της κορυφαίας ομάδας στην αφρικανική ήπειρο.

Ο Ελ Κααμπί, πάντως, δεν έχει να ησυχάσει μετά από το ιστορικό παιχνίδι με την Σενεγάλη, καθώς την Τρίτη (20/01) στις 22:00 είναι προγραμματισμένος να γίνει ένας άλλος “μεγάλος τελικός”, ο οποίος αφορά στη συνέχεια της παρουσίας του Ολυμπιακού στο Champions League. Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται σε do or die ματς την Λεβερκούζεν και εδώ είναι που ανοίγει η συζήτηση για την παρουσία του Μαροκινού χίτμαν.

Σε περίπτωση κατάκτησης του Copa Africa

Το βασικό κομμάτι της συζήτησης αρχίζει από τις δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Βάσκος έχει πει πως θέλει τον παίκτη του πρωταθλητή, χαρούμενο και με ανεβασμένη ψυχολογία κατά την επιστροφή έστω και αν αυτή καθυστερήσει για τους λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω:

Σε περίπτωση, λοιπόν, που το Μαρόκο σηκώσει την κούπα θ’ ακολουθήσουν πανηγυρισμοί. Η ομάδα δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψει για να γιορτάσει, αφού όπως έχετε ήδη διαβάσει ο τελικός του Copa Africa πραγματοποιείται στο Ραμπάτ.

Θέμα απουσίας του Ελ Κααμπί από το ματς με την Λεβερκούζεν δεν τίθεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Ο παίκτης θα επιστρέψει στην Ελλάδα, θα μιλήσει με τον Μεντιλίμπαρ και στο πιο “χλωμό” σενάριο δεν θα είναι στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αλλά θα βρίσκεται σίγουρα στην αποστολή και στον πάγκο της ομάδας. Ο πολύπειρος επιθετικός με παιχνίδια και προπονήσεις στα πόδια του -σύμφωνα πάντα με όσα προκύπτουν τώρα- βλέπει και 11άδα στο παιχνίδι με τους Γερμανούς στο Καραϊσκάκης.

Δεν αποκλείεται μάλιστα εάν ζορίσει το πράγμα με τις ώρες της επιστροφής λόγω των πανηγυρισμών (εφόσον κατακτηθεί το τρόπαιο από το Μαρόκο), ο Ολυμπιακός να αναλάβει να τον φέρει νωρίτερα στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση στο πλάνο μάχης του Μεντιλίμπαρ με την Λεβερκούζεν ο Ελ Κααμπί είναι μέσα και οι χρόνοι επιστροφής του στην Ελλάδα θα εξαρτηθούν από την έκβαση στο φινάλε του Copa Africa.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ