ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Δημήτρης Χατζηισαΐας στο SPORT24: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελο του συγχωρεμένου πατέρα μου όταν μπήκαμε μαζί στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ"

Ο Δημήτρης Χατζηισαΐας στο SPORT24: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελο του συγχωρεμένου πατέρα μου όταν μπήκαμε μαζί στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ"
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Δημήτρης Χατζηισαΐας κάνει την διαφορά στα γήπεδα της Ινδίας με την φανέλα της Πουνζάμπ. Στο SPORT24 διηγείται πως είναι η ζωή και το ποδόσφαιρο στην χώρα της Ασίας και μιλάει για πλευρές της καριέρας του σε ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Πανιώνιο.

Ο Δημήτρης Χατζηισαΐας έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι και έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, κάνοντας αυτό που αγαπάει περισσότερο, δηλαδή να παίζει ποδόσφαιρο. ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Πανιώνιος μερικές από τις ομάδες του στην Ελλάδα, Σερκλ Μπριζ στο Βέλγιο και Ρίζεσπορ στην Τουρκία.

Τώρα, η καριέρα του έχει μεταφερθεί μακριά από την χώρα μας και η φετινή σεζόν τον βρήκε σε μία νέα περιπέτεια. Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός από τον Σεπτέμβριο του 2023, αφού έμεινε ελεύθερος από τους Περιστεριώτες, μετακόμισε στην Ινδία. Ο Χατζηισαΐας δοκιμάζει την τύχη του στην Indian Super League με τη φανέλα της Πουνζάμπ.

Μάλιστα, τα πήγε και πολύ καλά στην ομάδα που τερμάτισε 8η. Έπαιξε σε 33 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και σκόραρε μία φορά. Αρκετές φορές βρέθηκε και στην 11άδα της αγωνιστικής, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, βοηθώντας την ομάδα του ανασταλτικά.

Πώς όμως είναι για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται στην Ινδία; Το SPORT24 συζήτησε με τον Δημήτρη Χατζηισαΐα, ο οποίος περιέγραψε το ποδόσφαιρο και τη ζωή στην χώρα της Ασίας, ενώ μίλησε και για τις πιο δυνατές στιγμές της καριέρας του.

Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον από την Ινδία και ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη, δεδομένου ότι είναι ασυνήθιστο πρωτάθλημα επιλογής για έναν Έλληνα παίκτη. Επίσης, είχες προτάσεις από Ελλάδα;

"Η αλήθεια είναι ότι είχε υπάρξει ενδιαφέρον από ομάδα της Ινδίας στο παρελθόν αλλά δεν είχε προχωρήσει για διάφορους λόγους. Το καλοκαίρι ενημερώθηκα από τον μάνατζερ μου, Τάσο Δανιά, για τον ενδιαφέρον της συγκεκριμένης ομάδας.

Τα οικονομικά ήταν πολύ καλά και αποφάσισα να το δοκιμάσω. Υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδες στην Ελλάδα αλλά είπα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό και εκτός Ευρώπης".

Ήρθες σε επικοινωνία με κάποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή, όπως ας πούμε τον Διαμαντάκο που αγωνιζόταν ήδη στην Ινδία;

"Μιλήσαμε με τα παιδιά που αγωνίζονταν στο ινδικό πρωτάθλημα όπως τον Διαμαντάκο και τον Γιάννου, που είχε αγωνιστεί και αυτός εκεί".

Με βοήθησε η παρουσία του κ. Βεργέτη

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Στάικο Βεργέτη, σε βοήθησε να εγκλιματιστείς πιο εύκολα η παρουσία στην ομάδα σου ενός Έλληνα προπονητή;

"Η παρουσία του κυρίου Βεργέτη αλλά και των υπολοίπων Ελλήνων με βοήθησε πολύ ώστε να εγκλιματιστώ καλύτερα κ πιο γρήγορα. Η συνεργασία μου μαζί του είναι παρά πολύ καλή, είναι ένας πολύ καλός προπονητής, που αγαπάει αυτό που κάνει και ένας υπέροχος άνθρωπος εκτός γηπέδου".

SUPERLEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISSI)
Ο Χατηισαΐας με τη φανέλα του Ατρομήτου EUROKINISSI SPORTS


Πώς είναι γενικά το ποδόσφαιρο στην Ινδία, τι διαφορές παρατηρείς με το ελληνικό ή γενικά το τουρκικό και το βελγικό πρωτάθλημα που έχεις παίξει;

"Σίγουρα το επίπεδο δεν είναι τόσο υψηλό όπως στα πρωταθλήματα που ανέφερες, αλλά τα τελευταία χρόνια γίνονται σημαντικά βήματα με σκοπό την εξέλιξη του. Το ποδόσφαιρο παίζεται πάνω κάτω είναι γρήγορο και τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται πολύ αξιόλογοι παίκτης ευρωπαίοι και μη".

Σε βοήθησε η εμπειρία σου στη Ρίζεσπορ και την Σερκλ Μπριζ ή είναι κάτι εντελώς καινούργιο για εσένα;

"Η αλήθεια είναι ότι ήταν κάτι καινούργιο για εμένα, αλλά έχω μάθει να προσαρμόζομαι γρήγορα μιας εκεί έχω φύγει πολύ μικρός από το σπίτι μου λόγω του ποδοσφαίρου".

Δεν ήταν πολιτισμικό σοκ η Ινδία, αλλά διαφορετική

Πώς είναι γενικά η ζωή στην Ινδία; Θέλω να μου την περιγράψεις από το φαγητό έως την καθημερινή ζωή, είναι ένα πολιτισμικό σοκ;

"Δεν θα έλεγα πολιτισμικό σοκ, αλλά κάτι τελείως διαφορετικό από την Ελλάδα, διαφορετική κουλτούρα, περιοχές με τρομερό πλούτο και περιοχές με μεγάλη φτώχεια. Το φαγητό σίγουρα είναι διαφορετικό, αλλά και η καθημερινότητα.

Εκεί που μένω εγώ είναι μια περιοχή κλειστή που έχει ό, τι μπορείς να φανταστείς. Ωραία σπίτια, ξενοδοχεία, πισίνες, γυμναστήρια, ακριβά αυτοκίνητα και διαφορά αλλά. Έξω από αυτήν την περιοχή υπάρχει φτώχεια, σαν να είσαι σε άλλη χώρα. Το φαγητό αρκετά καυτερό, όχι μοσχαρίσιο κρέας αλλά γενικά στην περιοχή που μένω εγώ μπορείς να φας σχεδόν ό,τι θέλεις".

Διανύεις μία πάρα πολύ καλή σεζόν, θεωρείς πως σου ταιριάζει το ινδικό πρωτάθλημα;

"Η αλήθεια είναι ότι έπαιξα σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια εκτός από ένα αν δεν κάνω λάθος και σε αρκετά από αυτά βγήκα στην 11άδα της αγωνιστικής. Όπως σου είπα 90 λεπτά η μπάλα είναι πάνω κάτω, χωρίς ιδιαίτερη τακτική από τις ομάδες, είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα".

Ποιοι οι στόχοι της ομάδας μακροπρόθεσμα, δεδομένου πως ανέβηκε πρόσφατα.

"Η ομάδα και ο πρόεδρος της έχουν μεγάλα σχέδια για την ομάδα. Θέλουν να την καθιερώσουν στην πρώτη εθνική, να πάρουν τίτλους και να φτιάξουν καινούργιο στάδιο και προπονητικό. Γενικά επενδύουν στην ανάπτυξη του ινδικού πρωταθλήματος".

Λείπει μία ομάδα, όπως ο Πανιώνιος

Θα σε πάω λίγο στην καριέρα σου στην Ελλάδα. Αγωνίστηκες σε μία "χρυσή" φουρνιά του Πανιωνίου με συμπαίκτες όπως ο Σιώπης και ο Μπακασέτας. Πώς το βίωνες τότε, διατηρείς ακόμη επικοινωνία μαζί τους, μίλησες ενόψει προκριματικών;

"Ωραίες χρονιές στον Πανιώνιο, πραγματικά όλοι μας ήμασταν μια παρέα, παίζαμε ωραίο ποδόσφαιρο και είχαμε πολλές επιτυχίες. Πιστεύω λείπει πολύ μια ομάδα, όπως ο Πανιώνιος από την Super League,να πιστεύει δηλαδή τόσο πολύ τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, να του βάζει να παίζουν, να αγωνίζονται παιδιά από τις ακαδημίες και να βγάζει τόσους πολλούς παίκτες.

Παρακολουθώ την Super League και βλέπω ομάδες που δεν έχουν ούτε έναν Έλληνα στην 11αδα τους και έναν ή δύο στην αποστολή. Είναι κάτι λυπηρό και πρέπει να αλλάξει. Στην Τουρκία να φανταστείς έχουν δικαίωμα μόνο πέντε μη Τούρκοι να αγωνίζονται γιατί να μην γίνει κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Χατζηισαΐας στο SPORT24: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελο του συγχωρεμένου πατέρα μου όταν μπήκαμε μαζί στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ"
Ο Δημήτρης Χατζηισαΐας με τη φανέλα του Πανιωνίου ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Ναι μιλάω με τα παιδιά και έχουμε πολύ καλές σχέσης, είναι κρίμα που δεν περάσαμε στο Euro".

Έπειτα ακολούθησε ο ΠΑΟΚ. Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Ίγκορ Τούντορ και πώς περιγράφεις γενικά την πρώτη σου χρονιά εκεί;

"Η συνεργασία μου μαζί του ήταν άριστη, με πίστευε πολύ και αμέσως με έβαλε να παίξω. Μόνο καλές αναμνήσεις έχω από την συνεργασία μας".

Είχα βάλει στόχο να παίξω με τα χρώματα του ΠΑΟΚ

Σου μένει ένα παράπονο για την αμέσως επόμενη σεζόν, ότι θα μπορούσαν να σου δοθούν περισσότερες ευκαιρίες, ήταν αν και η ομάδα που αγαπάς;

"Όλα στην ζωή σίγουρα γίνονται για κάποιον λόγο. Πιστεύω θα μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω την ομάδα. αλλά κρατάω πάντα μόνο τα θετικά. Είναι η ομάδα που υποστήριζα από μικρό παιδί και είχα βάλει στόχο να θα αγωνιστώ με τα χρώματά της, όποτε είμαι πολύ υπερήφανος που τα κατάφερα".

Πήρες και έναν Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ, πώς το βίωσες;

"Είναι μεγάλη χαρά. Ένας τίτλος μετά από αρκετά χρόνια για τον ΠΑΟΚ και πρώτος τίτλος της εποχής Σαββίδη, που τόσα πολλά έχει κάνει για αυτήν την ομάδα. Είναι τρομερός πρόεδρος και σπουδαίος άνθρωπος, με Α κεφαλαίο".

Ακολούθησαν δύο θητείες σου στον Ατρόμητο (με διάλειμμα στο εξωτερικό) ήταν το "λιμάνι" σου το Περιστέρι κατά κάποιον τρόπο;

"Ναι θα μπορούσαμε να το πούμε, ένα παρά πολύ οργανωμένο club, με τρομερό προπονητικό κέντρο και άριστη οργάνωση. Ο κύριος Σπανός είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και τους ποδοσφαιριστές για να μην μας λείψει τίποτα και πολύ μεράκι για να πετύχει τους στόχους της.

Σίγουρα μεγάλο μερίδιο σε όλα αυτά έχει και ο κύριος Αγγελόπουλος που όλο το 24ωρο ασχολούταν με την ομάδα και να είναι όλα στην εντέλεια. Πολλά παιχνίδια, ωραίο ποδόσφαιρο, Ευρώπη και κλήση στην Εθνική Ελλάδος".

Ο Δημήτρης Χατζηισαΐας στο SPORT24: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελο του συγχωρεμένου πατέρα μου όταν μπήκαμε μαζί στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ"
Ο Δημήτρης Χατζηισαΐας όταν αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Κάναντι; Αν δεν κάνω λάθος έχεις τα περισσότερα ματς με εκείνον στον πάγκο.

"Είχαμε πολύ καλή χημεία, παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και βρήκαμε στην Ευρώπη. Πάντα πίστευε σε εμένα και στις δυνατότητες μου. Μου μίλαγε πολλές φορές ,ήταν δίκαιος και ήθελε το 1000% από τους παίκτες του σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα και πολύ δουλευταράς".

Δεν θα ξεχάσω το χαμόγελο του πατέρα μου

Θέλω να μου πεις ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή από την καριέρα σου στην Ελλάδα και ποια σε απογοήτευσε περισσότερο.

"Αρκετές καλές στιγμές είναι στο μυαλό μου τώρα που το συζητάμε. Ο πρώτος μου αγώνας στην Α εθνική, η κλήση μου στην Εθνική, το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ το χαμόγελο του συγχωρεμένου πατέρα μου όταν μπήκαμε μαζί στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ την ημέρα της υπογραφής του συμβολαίου και την χαρά του στο ντεμπούτο μου με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Οι εικόνες που σε απογοητεύουν στο ποδόσφαιρο είναι οι εικόνες τις βίας, το ποδόσφαιρο είναι ένα υπέροχο άθλημα που για 90 λεπτά θες να κερδίσεις τον αντίπαλο σου αλλά μετά είσαι φίλος ,συναθλητής. Έτσι πρέπει κατά την γνώμη μου να το βλέπουν και οι φίλαθλοι των ομάδων".

Κλείνοντας, θέλω να μου πεις για τους στόχους σου για το μέλλον. Σκέφτεσαι επιστροφή στην Ελλάδα ή πιστεύεις ότι μπορείς να εξερευνήσεις ακόμη περισσότερο;

"Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Θέλω να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και είναι ανοικτός σε κάθε ενδεχόμενο".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ