ΧΑΪΔΑΡΙ

O Χωριανόπουλος στο SPORT 24

O Χωριανόπουλος στο SPORT 24
χωριανοπουλος

Ο αρχηγός του Χαϊδαρίου Γ. Χωριανόπουλος μιλά στο SPORT 24 για τη συνάντηση με τους συναδέλφους του

To SPORT 24 μίλησε με τον αρχηγό του Χαϊδαρίου, τον Γιώργο Χωριανόπουλο, ο οποίος ζει από κοντά τα όσα πλήττουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στις βάσεις του. Ευχή όλων η σημερινή συνάντηση να είναι το όχημα που θα οδηγήσει στη λύση των προβλημάτων.

"Απαξίωση του χώρου"


Ποιο είναι όμως για τον Γιώργο Χωριανόπουλο το σημαντικότερο όλων των προβλημάτων;
" Η απαξίωση του χώρου. Πραγματικά τα προβλήματα είναι μεγάλα. Πολλοί συνάδελφοι σε άλλες ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις πληρωμές τους ή ακόμα και με την ασφάλεια τους. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν παίζουμε ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα τα πρωταθλήματα. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και αυτόματα προστίθεται ένα νέο πρόβλημα, καθώς θα χρειαστεί να αγωνιζόμαστε Τετάρτη-Κυριακή."

Την ιστορία με τις απεργιακές κινητοποιήσεις δεν την ξεκίνησαν οι ποδοσφαιριστές, αλλά οι πρόεδροι των ομάδων, εξαιτίας της κοροϊδίας από τη Super League. Οι αθλητές, μη μπορώντας να κάνουν αλλιώς μπήκαν στο χορό, συναινώντας φυσικά με την όλη απαξίωση που βιώνουν στο πετσί τους.

"Επιτέλους να ξαναρχίσουμε"

" Είμαι υπέρ των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών, αλλά είμαι και της γνώμης πως τα προβλήματα δε λύνονται με το να μην παίζουμε ποδόσφαιρο. Η απεργία είναι ουσιαστικά θέμα παραγόντων, αλλά δεν υπάρχει καμία προβολή μέχρι τώρα. Όσο δεν παίζουμε, πιστεύω πως δεν θα είναι δυνατόν να εισακουστούμε. Πρέπει επιτέλους να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα."

"Στηρίζουμε τους εργοδότες μας"

Οι πρόεδροι των ομάδων έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα με σκοπό να πιέσουν τη Super League να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Οι ποδοσφαιριστές με τη σειρά τους τάσσονται υπέρ των εργοδοτών τους και απαιτούν περισσότερη προβολή. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από κριτική επιστολή τους προς την εκπομπή Αθλητική Κυριακή για την ελάχιστη προβολή των μικρότερων κατηγοριών.

" Από τη στιγμή που η Super League είχε δεσμευτεί και υπάρχουν και έγγραφες αποδείξεις πως όφειλε να δίνει κάποιο ποσό στις ομάδες της Β’ και Γ’ εθνικής, είμαστε με το μέρος των εργοδοτών μας. Τα έσοδα δεν είναι πολλά, η προβολή είναι μικρή και από εκεί ξεκινούν όλα. Εννοείται πως τους στηρίζουμε στον αγώνα τους, αλλά πιστεύω πως λύση θα βρεθεί μόνο αν αρχίσουμε ξανά να παίζουμε ποδόσφαιρο".

"Στράφι ο προγραμματσιμός"


Όλο αυτό το διάστημα της αποχής τα προβλήματα αντί να μειώνονται αυξάνονται. Μοιάζει σαν κανείς να μη νοιάζεται για την ουσία του θέματος, που είναι το αγωνιστικό κομμάτι.

" Ο προγραμματισμός του καλοκαιριού έχει πάει στράφι, οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά, αλλά όταν δεν υπάρχει αγωνιστική δράση δε γίνεται σωστή δουλειά. Είναι και θέμα διάθεσης. Πολλές ομάδες έχουν ήδη επικαλεστεί οικονομικά προβλήματα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στους ποδοσφαιριστές".

Σήμερα το βράδυ θα γνωρίζουμε περισσότερα, για τις κινητοποιήσεις των ποδοσφαιριστών, αλλά και για τα θέματα που συζητήθηκαν στην κρίσιμη συνάντηση στην οδό Μιχαλακοπούλου.

"Δεν πρόκειται να κινδυνεύσουμε"


Αφήνοντας κι εμείς λίγο πίσω τα προβλήματα συζητήσαμε και για ποδόσφαιρο με τον Γιώργο Χωριανόπουλο. Το Χαϊδάρι φέτος δεν έχει ξεκινήσει καλά, έχοντας 9 βαθμούς σε 8 παιχνίδια.

" Οι δύο μαζεμένες ήττες μας έφεραν λίγο πίσω, αλλά η ομάδα έχει και το υλικό και την ποιότητα για να ανακάμψει. Άλλωστε στη Β’ εθνική όπως με δυο ήττες μπορείς να βρεθείς χαμηλά, έτσι και με δυο νίκες μπορείς γρήγορα να βρεθείς ψηλά. Αυτό που σίγουρα μπορώ να σου πω είναι ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κινδυνεύσουμε ποτέ. Έχουμε αντιμετωπίσει πολλές ομάδες σε φιλικά το τελευταίο διάστημα και ξέρω που κυμαινόμαστε. Να κινδυνεύσουμε αποκλείεται".

Ο Γιώργος Χωριανόπουλος αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ, όντας ένας από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές σε απόδοση στη Β’ Εθνική. Με γεμάτες χρονιές, ο 28χρονος μέσος θα μπορούσε άνετα να αγωνίζεται σε ομάδα της Super League.

" Το καλοκαίρι υπέγραψα νέο τριετές συμβόλαιο και σκοπό έχω να το εξαντλήσω. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά στο Χαϊδάρι και δε βρίσκω λόγο να κοιτάξω για κάτι άλλο".

"Η βιτρίνα και… η αποχέτευση"
Κλείνοντας την κουβέντα ζητήσαμε από τον "captain" να κάνει δυο ευχές ενόψει της νέας χρονιάς. Μια για το ποδόσφαιρο και μια για τους αναγνώστες μας.

" Εύχομαι να πάψει να υπάρχει ποδόσφαιρο δύο ταχυτήτων, καθώς η Super League μοιάζει είναι η καθαρή βιτρίνα, ενώ το υπόγειο, η Β’ εθνική βρωμάει σαν αποχέτευση… Εύχομαι πάνω απ’ όλα υγεία και στον καθένα να είναι καλός με ότι καταπιάνεται!"




































TAGS ΧΑΪΔΑΡΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ