ΜΠΕΤΙΣ

Ο Χοακίν αποσύρθηκε από την δράση με ρεκόρ συμμετοχών στη La Liga

Ο Χοακίν συγκινημένος κατά την αλλαγή του στο ματς με τη Βαλένθια
Ο Χοακίν συγκινημένος κατά την αλλαγή του στο ματς με τη Βαλένθια PRINT SCREEN

Ο εμβληματικός Χοακίν που πέρασε τη μισή ποδοσφαιρική του ζωή στη Μπέτις είπε αντίο στο ποδόσφαιρο με 622 συμμετοχές στη La Liga ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που κατείχε έως σήμερα ο Άντονι Θουμπιθαρέτα.

Σε ηλικία 42 ετών (σ.σ. γεννημένος στις 21 Ιουλίου 1981) ο εμβληματικός Χοακίν αποφάσισε να βάλει τέλος σε μια πλούσια καριέρα στην Ισπανία όπου πέρασε τη μισή ζωή του αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Μπέτις.

Ο Ισπανός εξτρέμ έπαιξε για τελευταία φορά το βράδυ της Κυριακής (4/6) κόντρα στη Βαλένθια σε ένα παιχνίδι με το οποίο συμπλήρωσε τις 622 συμμετοχές στη La Liga και ισοφάρισε το ρεκόρ που κατείχε από το 1998 έως σήμερα ο Αντόνι Θουμπιθαρέτα από το 1998, όταν έκανε την 622η συμμετοχή του.

Ο Χοακίν είχε βάλει στόχο να τον ξεπεράσει και να είναι μόνος του στην κορυφή αλλά δεν τα κατάφερε ελέω και κάποιων τραυματισμών.

Το ρεκόρ βέβαια των Θουμπιθαρέτα-Χοακίν ενδέχεται να μην κρατήσει πολύ όμως, αφού ο 36χρονος Ραούλ Γκαρθία της Αθλέτικ βρίσκεται στην 3η θέση με 581 συμμετοχές.

Μια "ζωή" στη Μπέτις

Το κλίμα στο γήπεδο της Μπέτις ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο με τον Χοακίν να μπαίνει για τελευταία φορά ως αρχηγός της ομάδας δακρυσμένος και να αποχωρεί στο 60' και πάλι με δάκρυα στα μάτια. Ενώ οι φίλοι της Μπέτις είχαν ετοιμάσει ένα μεγάλο πανό για να του πουν το δικό τους αντίο και φυσικά στην αλλαγή του υπήρξε standing ovation για έναν πραγματικό θρύλο του συλλόγου.

Το πανό των φίλων της Μπέτις για τον Χοακίν
Το πανό των φίλων της Μπέτις για τον Χοακίν PRINT SCREEN

Ο Ισπανός εξτρέμ άρχισε την καριέρα του στους Ανδαλουσιάνους το 2000, προερχόμενος από τη β' ομάδα, έμεινε μέχρι το 2006 και επέστρεψε το 2015. Στο μεσοδιάστημα, έπαιξε για πέντε σεζόν στη Βαλένθια, δύο στη Μάλαγα και δύο στη Φιορεντίνα.

Με την εθνική Ισπανίας αγωνίστηκε 51 φορές μεταξύ 2002 και 2007 σημειώνοντας τέσσερα γκολ, ενώ ήταν πρωταγωνιστής στην ισοπαλία της φούρια ρόχα με την Εθνική Ελλάδας στο Euro 2004.

TAGS ΜΠΕΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ