ΜΠΕΤΙΣ

Ο Χοακίν ανακοίνωσε πως κρεμάει τα παπούτσια του στο φινάλε της σεζόν

Ο Χοακίν με τη φανέλα της Μπέτις σε αναμέτρηση κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης | 13 Ιανουαρίου 2019
Ο Χοακίν με τη φανέλα της Μπέτις σε αναμέτρηση κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης | 13 Ιανουαρίου 2019 @2019 MIGUEL MORENATTI/AP IMAGES

Την οριστική του απόφαση να βάλει τέλος σε μία ένδοξη ποδοσφαιρική καριέρα με 20+ χρόνια στα γήπεδα ανακοίνωσε μέσω τηλεοπτικής εκπομπής ο Ισπανός εξτρέμ της Μπέτις, Χοακίν.

Οι τίτλοι του ποδοσφαιρικού τέλους του Χοακίν αναμένεται να εμφανιστούν στις οθόνες μας πολύ σύντομα. Για την ακρίβεια στο φινάλε της φετινής αγωνιστικής σεζόν, με τον 40χρονο Ισπανό εξτρέμ να κάνει γνωστό μέσω της παρουσίας του σε τηλεοπτική εκπομπή της πατρίδας του πως δεν θα παίζει μπάλα τη νέα σεζόν, παρά την πρόταση που είχε από πλευράς Μπέτις να επεκτείνουν τη συνεργασία τους για έναν ακόμα χρόνο.

"Στα 40 μου χρόνια δεν είναι πως ανυπομονώ να σταματήσω, αλλά παίζει το ρόλο το γεγονός πως δεν παίζω πολύ. Προπονούμαι πάρα πολύ και παίζω λίγο.

Κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι προτιμότερο για κάποιον να σταματάει όταν είναι στην κορυφή, όμως όταν παίζεις μπάλα τότε είναι που απολαμβάνεις τον εαυτό σου και θέλεις να συνεχίσεις", τόνισε ο 40χρονος άσος των βερδιμπλάνκος για να προσθέσει αναφορικά με το μέλλον του:

"Ανεξάρτητα από τα όσα πράγματα έχεις να κάνεις και ανεξάρτητα από το τι έχεις σχεδιάσει στο μέλλον, θα μου λείψει πάρα πολύ όλο αυτό που ζω. Θα σταματήσω να παίζω αλλά θέλω να παραμείνω να δουλεύω σε αντικείμενο σχετικά με το άθλημα".

Σημειώνεται πως ο Χοακίν έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπέτις το 2001 κα έκτοτε μετράει 859 παιχνίδια, έχοντας φορέσει επίσης τις φανέλες των Βαλένθια, Μάλαγα και Φιορεντίνα, ενώ στην κατοχή του έχει δύο Copa del Rey με τις Μπέτις και Βαλένθια.

Όσον αφορά σε διεθνές επίπεδο, έχει εκπροσωπήσει 51 φορές την εθνική Ισπανίας και με τη φανέλα της φούρια ρόχα έχει πάρει μέρος σε τρεις μεγάλες διοργανώσεις: στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 και του 2004 και ενδιάμεσα στο Euro 2004.

TAGS ΜΠΕΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ