ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μπατιστούτα αποκάλυψε γιατί είχε απορρίψει Ρεάλ και Μίλαν

Argentine forward Gabriel Batistuta of Fiorentina celebrates after scoring his first goal during the Italian first division soccer league match Fiorentina vs Cagliari in Florence, Sunday, January 17, 1999. Fiorentina defeated Cagliari 4-2. (AP Photo/Fabrizio Giovannozzi) AP Photo/Fabrizio Giovannozzi

Ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα είχε στα ντουζένια του προτάσεις από Ρεάλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μίλαν όμως ούτε που το σκέφτηκε να αφήσει την Φιορεντίνα. Ο λόγος ήταν η... ηρεμία!

Ένας από τους πιο δεινούς και ποιοτικούς επιθετικούς που έχουν παρελάσει στα ευρωπαϊκά γήπεδα τη δεκαετία του ’90 ήταν χωρίς δεύτερη σκέψη ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, με τον Αργεντινό να έχει μάλιστα να επιδείξει το εκπληκτικό νούμερο των 168 γκολ σε 269 εμφανίσεις του με τη φανέλα της Φιορεντίνα από το 1991 μέχρι το 2000.

Οι μόνες ομάδες με τις οποίες “πρόδωσε” την Φιορεντίνα ήταν η Ρόμα και η Ίντερ στις οποίες τελείωσε ουσιαστικά την καριέρα του και για πολύ κόσμο είναι απορίας άξιον πώς έμεινε στο “Αρτέμιο Φράνκι” για τόσα πολλά χρόνια χωρίς να ενδώσει στις σειρήνες πολύ μεγαλύτερων συλλόγων.

Δεν ήταν τα λεφτά αυτά που ζητούσε; Δεν αισθανόταν έτοιμος για το ακόμα μεγαλύτερο μεγάλο βήμα; Τίποτα από τα τα δυό, με τον 50χρονο πλέον “Μπατιγκόλ” να εξομολογείται στο περιθώριο της παρουσίας του στο America Business Forum τους λόγους της 9ετούς παραμονής του στην Φλωρεντία.

“Δεν μου άρεσε να είμαι ο ηγέτης της ομάδας, επειδή όταν είσαι ο ηγέτης έχεις πιο μεγάλες ευθύνες, στις νίκες αλλά και στις ήττες. Και ο ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζεται παντα ως προϊόν.

Όταν ήμουν στην Φιορεντίνα με είχαν κυνηγήσει ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μίλαν, όμως στο τέλος προτίμησα την ηρεμία της Φλωρεντίας.

Δεν έχω κατακτήσει σχεδόν τίποτα, όμως θεωρώ τον εαυτό μου νικητή. Το ξέρω επειδή έκανα την Φιορεντίνα να παλεύει απέναντι σε πιο δυνατές ομάδες από εκείνη”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός παλαίμαχος επιθετικός.

Απολαύστε μερικά από τα ωραιότερα γκολ στην καριέρα του Μπατιστούτα:

Photo Credits: AP Photo/Fabrizio Giovannozzi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ