ΑΡΗΣ

Ο Άρης έπεσε νοκ ντάουν με το καμπανάκι

Ο Ντένις ντε Μάτος στο Αστάνα - Άρης
Ο Ντένις ντε Μάτος στο Αστάνα - Άρης EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης ηττήθηκε 2-0 από την Αστάνα και βγήκαν στην επιφάνεια οι τρανταχτές ελλείψεις σε άμυνα και επίθεση. Ο Ηλίας Καλλονάς γράφει γι' άλλο ένα ευρωπαϊκό ταξίδι των "κιτρίνων" που φαίνεται να τελειώνει άδοξα.

Από την ημέρα της κλήρωσης ήταν φανερό πως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Άρη, καθώς του έφερε για αντίπαλο μία ομάδα με σταθερή ευρωπαϊκή παρουσία τα τελευταία χρόνια, έστω και σε επίπεδο Europa League, που είχε ως ξεκάθαρο στόχο την είσοδο στους ομίλους του Europa Conference League.

Ωστόσο, η θεωρία από την πράξη απέχει σημαντικά. Κι η αλήθεια είναι πως η εικόνα των Καζάκων δεν ήταν εντυπωσιακή, παρά το 2-0.Το αντίθετο μάλιστα. Αποδείχθηκε πως είναι μία ομάδα στα μέτρα του Άρη, με φανερό πρόβλημα στην άμυνα. Όμως, όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται, ο Άρης ήταν εκείνος που αδίκησε τον εαυτό του και "πλήρωσε" την αγωνιστική φιλοσοφία του.

Οι ευκαιρίες του Μαντσίνι "φωνάζουν" για φορ

Ή για να το πούμε πιο σωστά, "πλήρωσε" την έλλειψη ενός κανονικού φορ κι ενός στόπερ πρώτης γραμμής. Οι φάσεις του πρώτου μέρους με πρωταγωνιστή τον Ντανιέλ Μαντσίνι είναι ενδεικτικές του προβλήματος. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε δύο φορές απέναντι στον τερματοφύλακα της Αστάνα και στην πρώτη έψαξε την πάσα, ενώ στη δεύτερη καθυστέρησε, έκανε κακό τελείωμα και είδε τον Νεπογκόντοφ να τον νικάει στο τετ α τετ.

Από την άλλη πλευρά, η συμπεριφορά των Δεληζήση και Μπεναλουάν στη φάση του δεύτερου γκολ της Αστάνα επιβεβαιώνει πως ο Άρης χρειάζεται έναν στόπερ-ηγέτη στην άμυνα. H γλώσσα του σώματος φανέρωσε ότι κανείς εκ των δύο δεν μπορεί να καθοδηγήσει/κατευθύνει την "κίτρινη" άμυνα, αποτελώντας ιδανικούς παρτενέρ, αλλά όχι ηγέτες.

Τώρα, σε ό,τι αφορά στον τερματοφύλακα, Ντένις ντε Μάτος είναι υπερβολικό το "ανάθεμα" από το πρώτο ματς της χρονιάς. Προφανώς φέρει ευθύνη στο πρώτο γκολ, αλλά είναι άδικο να κριθεί αυστηρά τόσο γρήγορα. Ειδικά από την στιγμή που την περσινή σεζόν ήταν από τους καλύτερους τερματοφύλακες του πορτογαλικού πρωταθλήματος, με σταθερή παρουσία και καλές εμφανίσεις. Όλοι οι παίκτες έχουν τις κακές βραδιές τους, ο Ντένις δεν αποτελεί εξαίρεση.

Σε κακή ημέρα οι παίκτες-κλειδιά

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν πως παίκτες-κλειδιά βρέθηκαν σε πολύ κακή ημέρα. Ο Μπερτόγλιο δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά, οι Ματίγια και Σάσα δεν βρήκαν χώρους για να παίξουν κάθετα, ο Ματέο Γκαρσία συνεχίζει τις προβληματικές εμφανίσεις, ενώ κι η είσοδος των Μήτρογλου και Μάνου δεν βελτίωσε επιθετικά την εικόνα των "κιτρίνων". Ειδικά ο Μήτρογλου έδειξε βαρύς και παρά το γεγονός πως έχει διάθεση, δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό καλό "πιστολέρο".

Είναι χαρακτηριστικό πως, παρότι η Αστάνα αγωνιζόταν για περίπου 15 λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Σιμούνοβιτς, ο Άρης δεν έκανε ούτε μία τελική προσπάθεια. Δείγμα της αδυναμίας να δημιουργήσει, αλλά και να απειλήσει με προϋποθέσεις. Και σε αυτό το κομμάτι φέρει ευθύνη κι ο Άκης Μάντζιος που προτίμησε την περσινή κλασική συνταγή του reactive παιχνιδιού.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δύσκολα να ανατραπεί η κατάσταση στη ρεβάνς

Όμως, όπως αποδείχθηκε και πέρυσι, όταν το αρχικό πλάνο αποτυγχάνει, δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές. Κι εκεί προκύπτει ένα ξεκάθαρο θέμα... ταβανιού τόσο για την ομάδα όσο και για τον Έλληνα τεχνικό. Κι η πραγματικότητα είναι πως, παρότι βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου, τα πρώτα σύννεφα για τον Μάντζιο έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Γνωρίζει, άλλωστε, κι ο ίδιος τη μοίρα του Έλληνα προπονητή, όπως παραδέχθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε τον περασμένο Μάιο στο SPORT24 και τον Τσάρλυ.

Ωστόσο, το σημαντικότερο πρόβλημα για τον Άρη τη δεδομένη στιγμή είναι πως -βάσει εμφάνισης και σκορ- δεν μπορεί να περιμένει πολλά στη ρεβάνς. Θα πρέπει να υπάρξει μία εντυπωσιακή αλλαγή στην εικόνα της ομάδας για να έρθει η ανατροπή κι η μεγάλη πρόκριση. Όπως και πέρυσι με την Κόλος Κοβαλίβκα, έτσι και φέτος, το ευρωπαϊκό ταξίδι του Άρη φαίνεται πως τελειώνει άδοξα. Νοκ ντάουν με το καμπανάκι.

TAGS ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ