FOOTBALL ANALYSIS

Ο Άρης οδήγησε σε αρνητικό ρεκόρ τον Ολυμπιακό, αλλά ήταν τραγικός επιθετικά στο Φάληρο

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι
Ο Ντάνιελ Μαντσίνι INTIME

Ο Άρης οδήγησε τον Ολυμπιακό στη χειρότερη επιθετική επίδοσή του για φέτος, αλλά την ίδια στιγμή ήταν κι ο ίδιος κάκιστος επιθετικά, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο Άρης γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 13η αγωνιστική της Super League Interwetten και πλέον βρίσκεται στην έβδομη θέση με 17 βαθμούς. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στην αναμέτρηση, αλλά η κεφαλιά του Παπέ Αμπού Σισέ ήταν αρκετή για να χαρίσει στους γηπεδούχους το "τρίποντο".

Ανάγκασε τον Ολυμπιακό στη χειρότερη φετινή επιθετική επίδοση

Μεσοαμυντικά η εικόνα των "κιτρίνων" ήταν πολύ καλή, αφού κατάφεραν να περιορίσουν τα επιθετικά ατού του Ολυμπιακού, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 0.57 xGoals που αποτελούν τη χειρότερη εντός έδρας επίδοσή του για φέτος. Την ίδια στιγμή, όμως, η επιθετική παρουσία του Άρη ήταν πάρα πολύ κακή. Εν αντιθέσει με το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ, η επιλογή του Μάντζιου να πάει χωρίς καθαρό "9άρι" δεν του βγήκε.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Η τριάδα των Φακούντο Μπερτόγλιο, Ματέο Γκαρσία και Ντανιέλ Μαντσίνι δεν λειτούργησε, ενώ ακόμα και μετά την είσοδο των Μπρούνο Γκάμα και Δημήτρη Μάνου η εικόνα δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως φαίνεται και στο παραπάνω γράφημα της Opta Stats/Perform, οι "κίτρινοι" να ολοκληρώσουν την αναμέτρηση με 10 τελικές που είχαν ως "αξία" 0.40 xGoals. Μία επίδοση που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ τη φετινή σεζόν είτε σε εντός είτε σε εκτός έδρας αγώνα.

Η αμέσως χειρότερη επίδοση είναι τα 0.56 xGoals στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ιωνικό, όπου η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε γνωρίσει και εκεί την ήττα με 1-0.

Μηδέν σουτ στην εστία

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ωστόσο, για τον Άρη ήταν το γεγονός πως ολοκλήρωσε τον αγώνα με μηδέν(!) σουτ στον στόχο. Μία επίδοση που προφανώς κι αποτελεί άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ για τους "κιτρίνους", καθώς στον αγώνα με τον Ιωνικό μπορεί να είχε ξανά 10 τελικές, αλλά τουλάχιστον μία εξ αυτών βρήκε εστία.

*Με κόκκινο χρώμα οι τελικές εκτός εστίας και με γαλάζιο χρώμα τα μπλοκαρισμένα σουτ

Η απουσία του τιμωρημένου Αμπουμπακάρ Καμαρά έπαιξε ξεκάθαρα το ρόλος της, αφού ο 26χρονος επιθετικός μπορεί να μην είναι "killer" μέσα στην περιοχή, αλλά είναι ικανός να δημιουργήσει προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες, ανοίγοντας παράλληλα χώρους για τους συμπαίκτες του. Όπως ξεκάθαρο είναι πως ο Άρης, αν θέλει να πάει καλύτερα από πέρυσι, χρειάζεται έναν επιθετικό που θα έχει το εύκολο γκολ και θα "γεμίζει" την αντίπαλη περιοχή.

Μέχρι στιγμής, ο Άκης Μάντζιος βρήκε λύσεις από τους υπόλοιπους παίκτες που αγωνίζονται στην επιθετική γραμμή, αλλά είναι δεδομένο πως σε βάθος χρόνου θα του κοστίσει η έλλειψη ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή μπροστά. Ο Κρίστιαν Λόπεθ δεν δείχνει ικανός να προσφέρει αυτές τις λύσεις, ο Μήτρογλου είναι εκτός πλάνων και ο Μάνος είναι συγκεκριμένων δυνατοτήτων. Επομένως, η απόκτηση ενός καθαρόαιμου φορ κρίνεται επιτακτική. Ο Ιανουάριος, ωστόσο, είναι κοντά και σύντομα θα έχουμε την απάντηση...

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ