FOOTBALL ANALYSIS

Ο Άρης έστησε δεύτερο μπλόκο στον ΠΑΟΚ με μπροστάρη τον Ντουκουρέ

Ο Σεΐχ Ντουκουρέ
Ο Σεΐχ Ντουκουρέ EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης πήρε μια πολύτιμη νίκη στη μάχη του για την Ευρώπη, καταφέρνοντας να περιορίσει τον ΠΑΟΚ επιθετικά για δεύτερη φορά στο Βικελίδης. Την ίδια στιγμή ο Χερμάν Μπούργος είδε τον Σεΐχ Ντουκουρέ να πρωταγωνιστεί στη νίκη επί του συμπολίτη.

Ο Άρης έβαψε κίτρινο το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για την πέμπτη αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten, με τους παίκτες του Χερμάν Μπούργος να αποδίδουν εξαιρετικά στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού.

Οι κίτρινοι άφησαν άσφαιρο τον ΠΑΟΚ για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι στη σεζόν και "ανάγκασαν" τους παίκτες του Λουτσέσκου σε ένα από τα χειρότερα επιθετικά τους παιχνίδια της σεζόν, αρκετά παρόμοιο με αυτό της κανονικής διάρκειας στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο οποίο οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0).

Δεύτερο μπλόκο στο Βικελίδης

Συγκεκριμένα οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν 10 τελικές απέναντι στον Άρη, οι οποίες είχαν "αξία" 0.5 xGoals, όπως φαίνεται στο γράφημα της Opta Stats/Perform.

Η συγκεκριμένη επίδοση του ΠΑΟΚ ήταν η δεύτερη χειρότερη την τρέχουσα σεζόν. Η χειρότερη επίδοση είναι το 0.48 xGoals, ξανά με τον Άρη ξανά στο Κλεάνθης Βικελίδης για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ τα ίδια xGoals (0.48) είχε και με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ναρκοπέδιο η περιοχή

Με εξαίρεση το 20-25λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και πιο απειλητικός (μέχρι την αποβολή του Μιχάι), δεν πάτησε πολύ στην περιοχή.

Συνολικά είχε μόλις 11 ενέργειες στην περιοχή του Κουέστα, την τρίτη χειρότερη επίδοσή του σε αυτή τη στατιστική. Τόσες ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή είχε κάνει ο ΠΑΟΚ και στο Κλεάνθης Βικελίδης στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας.

Λιγότερες ενέργειες είχε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες (συνολικά 10) και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (συνολικά 8). Βέβαια κόντρα στον ΠΑΣ, ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός, πέτυχε τέσσερα γκολ και μια άνετη νίκη.

Μπροστάρης ο σκόρερ Ντουκουρέ

Η απουσία του Σάσα, ενός κλασικού κόφτη με αρκετές αρετές, ανάγκασε τον Χερμάν Μπούργος να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον Σεΐχ Ντουκουρέ στο βασικό σχήμα των κίτρινων.

Ο Ιβοριανός μέσος ανέλαβε το "βάρος" να κόβει τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ και να στηρίξει τον Χαβιέ Ματίγια, έναν ποδοσφαιριστή τεχνικά πιο προικισμένο και με δημιουργικές αρετές. Ο Ντουκουρέ κάλυψε τους χώρους, έκλεψε μπάλες στη δεύτερη ζώνη της άμυνας και έκοψε αρκετές επιθέσεις του Δικεφάλου.

Ο Ντουκουρέ κατά κύριο λόγο βοηθούσε τον Άρη χαμηλά στη μεσαία γραμμή, δεν πάτησε αρκετά περιοχή, αλλά ήταν απειλητικός στις στατικές φάσεις. Μέσω στατικής φάσης πέτυχε το γκολ στο 17', ενώ στο δεύτερο ημίχρονο απείλησε ξανά με κεφαλιά από κόρνερ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο ανασταλτικό κομμάτι ο Ντουκουρέ ήταν ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ανακτήσεις κατοχής από όλους τους παίκτες που βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας 7 ανακτήσεις κατοχής.

Την ίδια στιγμή είχε 2 πετυχημένα τάκλιν και ένα κλέψιμο. Ο Μαντσίνι, που ήταν από τους διακριθέντες είχε τα περισσότερα τάκλιν, συνολικά τέσσερα και από δύο κλεψίματα οι Εμπακατά, Μπράμπετς και Φαμπιάνο.

Ο Μπούργος είδε ότι έχει έναν ακόμα ποδοσφαιριστή στη φαρέτρα της μεσαίας γραμμής, δείχνοντας ότι ο Ντουκουρέ μπορεί να καλύψει το κενό του Τζέγκο, αν έχει ανάλογες εμφανίσεις, όπως αυτή με τον ΠΑΟΚ.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ