ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Αντώνης Πετρόπουλος στο SPORT24: "Προβάδισμα ο Παναθηναϊκός λόγω Λεωφόρου, έχει την ίδια δίψα που είχαμε κι εμείς το 2010"

Ο Αντώνης Πετρόπουλος με το τρόπαιο του πρωταθλητή
Ο Αντώνης Πετρόπουλος με το τρόπαιο του πρωταθλητή INTIME SPORTS

Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, Αντώνης Πετρόπουλος, μίλησε στο SPORT24 για την κομβική μονομαχία των δύο ομάδων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος και σκιαγράφησε τα προφίλ των "κυνηγών" των δύο ομάδων.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναμετρώνται στη Λεωφόρο στο ματς της χρονιάς. Τέσσερις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση των playoffs της Stoiximan Super League, οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 75 βαθμούς, κάτι που καθιστά τη μονομαχία τους τουλάχιστον κομβική.

Ο Αντώνης Πετρόπουλος, που φόρεσε τη φανέλα του τριφυλλιού και της Ένωσης, μίλησε στο SPORT24 για τη μονομαχία των δύο ομάδων, για την εικόνα και την αγωνιστική τους φιλοσοφία στο χορτάρι, αλλά και όσα μπορούν να προσφέρουν οι επιθετικοί των δύο ομάδων, βλέποντάς το από τη δική του σκοπιά ως πρώην φορ.

Ο "Πετρο-γκολ", όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, αγωνίστηκε στους πράσινους για 4.5 χρόνια και σε 74 συμμετοχές πέτυχε 17 γκολ, ενώ με την ΑΕΚ έπαιξε για ένα εξάμηνο και σε 13 ματς είχε σημειώσει τρία τέρματα.

Ίδιο στιλ με πέρυσι ο Παναθηναϊκός, aggressive ομάδα η ΑΕΚ

Ποια είναι η γνώμη σου για τις δύο ομάδες;

Είναι δύο ομάδες με διαφορετική φιλοσοφία. Από την αρχή του πρωταθλήματος ξεχώρισαν στις πρώτες θέσεις, κυρίως ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι έχουν το ίδιο στιλ με πέρυσι, επομένως υπάρχει αρκετή χημεία μέσα στους παίκτες, αλλά και σε ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Έχει πιο προσανατολισμένο και μαζεμένο στιλ παιχνιδιού με αρκετές μεταβιβάσεις για να απειλήσει τον αντίπαλο.

Η ΑΕΚ από τις αλλαγές προπονητών, κατέληξε στον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος παρουσίασε μια aggresive ομάδα που με την εντατική πίεσή της ψάχνει το λάθος του αντιπάλου, φάνηκε ιδιαίτερα με τον ΠΑΟΚ αυτό. Οι παίκτες κυνηγούν κάθε μπάλα, δίνουν μάχες διαρκώς. Οι δύο προπονητές έχουν καταφέρει να περάσουν στους παίκτες τους το στιλ που θέλουν και γι' αυτό αυτές οι ομάδες ισοβαθμούν μαζί στην κορυφή και αυτή τη στιγμή, όπως και στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν.

Τι ομοιότητες και τι διαφορές βλέπεις από τη φετινή ομάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με εκείνη του 2010;

Είναι τελείως διαφορετικό το στιλ παικτών του 2010 σε σχέση με σήμερα. Τότε είχαμε άλλο τρόπο παιχνιδιού με ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας και προσωπικότητες, Έλληνες και ξένους, είναι πολλοί και δεν θα ήθελα να αδικήσω κάποιον. Τα αποδυτήρια χρειάζονταν μεγάλη διαχείριση, ήταν λίγο πιο δύσκολα σε σχέση με τώρα. Η φετινή ομάδα έχει κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε από πέρυσι. Είναι ένα σύνολο το οποίο έχει ποιότητα και απέκτησε ομοιογένεια.

Ο Αντώνης Πετρόπουλος στη συνέντευξή του στο SPORT24
Ο Αντώνης Πετρόπουλος στη συνέντευξή του στο SPORT24 ANDREAS PAPAKONSTANTINOU /TOURETTE PHOTOGRAPHY

Βλέπω σήμερα ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού παλεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και δείχνουν διψασμένοι για τον τίτλο. Αυτή είναι μια ομοιότητα με την ομάδα του 2010. Κάθε περίοδος είναι διαφορετική. Το θέμα για τον Παναθηναϊκό είναι να ξαναπάρει το πρωτάθλημα μετά από 13 χρόνια για να ζεστάνει τον κόσμο του, όπως έγινε πέρυσι με το Κύπελλο και να μπει στις ράγες των επιτυχιών.

Είναι ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να πάρει αβαντάζ για τον τίτλο

Πόσο θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό ότι παίζει στη Λεωφόρο σε αυτό το ματς;

Το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Δεδομένα θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό ότι παίζει στην έδρα του. Πιστεύω θα έχει κόσμο και μέσα και έξω από το γήπεδο. Είναι η ευκαιρία του, με την έδρα του και τον κόσμο του να πάρει τη νίκη και το αβαντάζ για το πρωτάθλημα. Χρειάζεται προσοχή, η ΑΕΚ είναι μεγάλη και πολύ καλή ομάδα, δεν θα είναι εύκολο.

Μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να αποκτήσει πίεση ο Παναθηναϊκός στο γήπεδό του σε περίπτωση που το ματς ξεκινήσει στραβά;

Όχι δεν το πιστεύω. Επί ημερών Γιοβάνοβιτς που ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με πλάνο και αρχές, ο κόσμος είναι κοντά και στηρίζει. Στα αρνητικά αποτελέσματα δεν γυρνάει μπούμερανγκ. Φέτος έχει δείξει ότι και κάτι να πάει στραβά δεν πελαγώνει και το παλεύει. Σε πολλά ματς έχει σκοράρει μετά το 90'. Αν συμβεί κάτι στραβό, ο κόσμος θα βοηθήσει την ομάδα.

Ως επιθετικός, τι γνώμη έχεις για τον Λιβάι Γκαρσία και τον Στίβεν Τσούμπερ, τους επιθετικούς της ΑΕΚ;

Και οι δύο δείχνουν μαχητικοί και ταιριάζουν στο στιλ που παίζει η ΑΕΚ. Ο Γκάρσια είναι αρκετά εκρητικός σαν παίκτης, ο Τσούμπερ έχει πολύ καλό τελείωμα, μπορεί να σκοράρει και από μακριά. Και οι δύο βοηθούν την ΑΕΚ, έχουν σηκώσει ένα βάρος στις πλάτες τους. Είναι πολύ έμπειροι, μπορούν να βοηθήσουν με γκολ, αν και στο ντέρμπι θα χρειαστεί ο νικητής να έχει συνολικά καλή εικόνα.

Ο Αντώνης Πετρόπουλος στο SPORT24: "Προβάδισμα ο Παναθηναϊκός λόγω Λεωφόρου, έχει την ίδια δίψα που είχαμε κι εμείς το 2010"
Ο Αντώνης Πετρόπουλος στη φιέστα του πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού το 2010 INTIME SPORTS


Η γνώμη σου για τους Σπόραρ και Ιωαννίδη;

Έχουν κουμπώσει πολύ καλά μαζί. Πολλές φορές όταν κάποιος δεν σκόραρε, έμπαινε ο άλλος και έβαζε το γκολ. Τους έχει διαχειριστεί εξαιρετικά ο Γιοβάνοβιτς, όπως και όλο το ρόστερ για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Είναι και οι δύο ζεστοί αυτή τη στιγμή. Έχουν διαφορετικά στοιχεία σαν παίκτες, αλλά μπορούν να παίξουν και μαζί. Είναι μια δυάδα από την οποία παίρνει γκολ ο Παναθηναϊκός.

Προβάδισμα σε Ιωαννίδη, μεγάλη απώλεια ο Αραούχο

Ποιος από τους δύο θα έπρεπε να αρχίσει βασικός;

Δύσκολο να μπω στο μυαλό του Γιοβάνοβιτς. Εξαρτάται τι έχει σκεφτεί αναλόγα πάντα και με τον αντίπαλο. Πιστεύω ότι ο Ιωαννίδης διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι. Είναι σε μια καλή περίοδο, κέρδισε το πέναλτι στην Τούμπα, πέτυχε σημαντικό γκολ. Εγώ θα του έδινα το προβάδισμα για την ενδεκάδα.

Η απουσία του Σέρχιο Αραούχο, πιστεύεις ότι, θα είναι αισθητή στο ντέρμπι;

Είναι απώλεια για την ΑΕΚ, παρότι με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό δεν φάνηκε καθόλου. Είναι ο αρχηγός της κι αυτό σημαίνει πολλά. Έπαιζε πολύ καλά στα τελευταία ματς και της έδινε το κάτι παραπάνω στην επίθεση. Αλλά αυτά τα ματς δεν κρίνονται από τον ένα παίκτη, αλλά από το σύνολο.

Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί το ντέρμπι;

Το ντέρμπι θα κριθεί στο πάθος και στην ψυχή των παικτών. Θα έχει σημασία η εικόνα όλων. Από τον πρώτο παίκτη μέχρι τον τελευταίο στην αποστολή. Όλοι στα ποδοσφαιρικά τμήματα των δύο ομάδων πρέπει να είναι στην τσίτα. Στο τέλος θα μιλήσουν και κάποιες προσωπικότητες. Εξαρτάται και από τις τυχόν εκπλήξεις που θα ετοιμάσουν οι δύο προπονητές για να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο.

Ο Αντώνης Πετρόπουλος στη συνέντευξή του στο SPORT24
Ο Αντώνης Πετρόπουλος στη συνέντευξή του στο SPORT24 ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές για τις δύο ομάδες;

Δεν μπορείς να το πεις αυτό από πριν, είναι ανάλογα την κατάσταση που θα βρεθούν οι παίκτες. Δεν είναι ματς που θα κριθούν από έναν. Όλοι θέλουν να αγωνιστούν και έχουν μέσα τους το δημιουργικό άγχος. Σε τέτοιο ντέρμπι, που κρίνεται ο τίτλος δεν αρκεί μόνο η ποιότητα. Χρειάζεται να είσαι πλήρως ψύχραιμος και συγκεντρωμένος.

Θυμάμαι το διπλό που κάναμε εμείς το 2010 στην Τρίπολη με τον Αστέρα, νικήσαμε 1-0 με το γκολ του Βύντρα. Όλοι ήμασταν εκεί, 100% συγκεντρωμένοι και το πανηγυρίσαμε έξαλλα γι' αυτό το λόγο. Έμεναν λίγες αγωνιστικές για να κατακτήσουμε και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Σε αυτό το παιχνίδι που είναι και ντέρμπι οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες σε αυτό το κομμάτι.

Ποια είναι η πρόβλεψή σου για το ντέρμπι;

Προβάδισμα έχει ο Παναθηναϊκός λόγω της Λεωφόρου. Και οι δύο ομάδες πηγαίνουν με καλή ψυχολογία. Η ΑΕΚ πέτυχε δύο ευρείες σε σκορ νίκες στα προηγούμενα ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλο διπλό στην Τούμπα, έτσι όπως κύλησε το ματς, αλλά και μετά το παιχνίδι με τον Βόλο.

Θεωρώ ότι το ματς θα είναι ωραίο με δύναμη, ένταση και γκολ. Ο Παναθηναϊκός έχει να πάρει 13 χρονιά το πρωτάθλημα και αυτό αποτελεί έξτρα κίνητρο. Νομίζω ότι όλοι έχουν καταλάβει τι ευκαιρία έχουν. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ, αλλά έχει λιγότερα χρόνια να το πάρει. Θα παίξει μεγάλο ρόλο και ο παράγοντας τύχη.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ