ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ

Ο Ανρί θέλει να αναλάβει το Βέλγιο με τις ευλογίες του Λουκάκου

Ο Τιερί Ανρί
Ο Τιερί Ανρί @ 2020 STEVEN FILE / AP IMAGES

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνες αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Βελγίου και ο μέχρι πρότινος άμεσος συνεργάτης του, Τιερί Ανρί επιθυμεί να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των "κόκκινων διαβόλων" με τις ευλογίες των Λουκάκου και Αλντερβάιρελντ.

Η εθνική Βελγίου μετά την άσχημη πορεία στο Μουντιάλ 2022 προχώρησε σε αλλαγή σελίδας, καθώς ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας.

Ο μέχρι πρότινος βοηθός του (και μάλιστα με δύο θητείες) Τιερί Ανρί έχει ενημερώσει ήδη την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Βελγίου ότι επιθυμεί να αναλάβει την εθνική, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας.

Ο Γάλλος τεχνικός ήταν βοηθός του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ από το 2016 έως το 2018, αποχώρησε για να αναλάβει τη Μονακό ως πρώτος προπονητής από την οποία αποχώρησε μετά από τρεις μήνες αλλά και την καναδική Μόντρεαλ. Επέστρεψε στην εθνική Βελγίου το 2021 και ήταν ο βοηθός του Ισπανού τεχνικού στα γήπεδα του Κατάρ.

Μάλιστα η περίπτωσή του δεν είναι "αλμυρή" οικονομικά για το Βέλγιο σε σχέση με τον άλλοτε συνεργάτη του. Ο Μάρτινεθ λάμβανε τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως, εκτελώντας όμως και χρέη τεχνικού διευθυντή στην εθνική.

Ο Ανρί έχει την υποστήριξη των Ρομέλου Λουκάκου και Τόμπι Αλντεβάιρελντ, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς στα αποδυτήρια του Βελγίου υπήρξε ένα χάος στο Μουντιάλ του Κατάρ, με το κλίμα στα αποδυτήρια να είναι ιδιαίτερα βαρύ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ