ΑΓΙΑΞ

"Ντρέπομαι" - Τέλος ο Όφερμαρς από τον Άγιαξ για ακατάλληλα μηνύματα σε γυναίκες υπαλλήλους

"Ντρέπομαι" - Τέλος ο Όφερμαρς από τον Άγιαξ για ακατάλληλα μηνύματα σε γυναίκες υπαλλήλους
PRINT SCREEN ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΑΞ ΣΤΟ YOUTUBE

Την παραίτησή του από το πόστο του ποδοσφαιρικού διεθυντή του Άγιαξ υπέβαλε ο Μαρκ Όφερμαρς, παραδεχόμενος πως είχε στείλει ανάρμοστα μηνύματα σε γυναίκες υπαλλήλους του ολλανδικού συλλόγου.

Παρελθόν από τη θέση του ποδοσφαιρικού διευθυντή του Άγιαξ αποτελεί εδώ και λίγη ώρα ο Μαρκ Όφερμαρς, με τον άλλοτε ποδοσφαιριστή του Αίαντα να παραδέχεται πως είχε στείλει ακατάλληλα μηνύματα -σεξουαλικού περιεχομένου- σε γυναίκες υπαλλήλους του ολλανδικού συλλόγου.

"Ντρέπομαι. Την περασμένη εβδομάδα ήρθα αντιμέτωπος με αναφορές σχετικά με τη συμπεριφορά μου. Αλλά και πώς αυτό επηρέασε άλλους. Δυστυχώς, δεν συνειδητοποίησα ότι ξεπερνούσα τα όρια, αλλά αυτό μου έγινε σαφές τις τελευταίες ημέρες.

Ένιωσα ξαφνικά τεράστια πίεση. Ζητώ συγγνώμη. Σίγουρα για κάποιον στη θέση μου αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη.

Το βλέπω και εγώ τώρα. Αλλά είναι πολύ αργά. Δεν βλέπω άλλη επιλογή από το να φύγω από τον Άγιαξ. Αυτό έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στην προσωπική μου κατάσταση. Γι' αυτό ζητώ από όλους να αφήσουν εμένα και την οικογένειά μου ήσυχους", αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής του προς το σύλλογο ο Όφερμαρς.

Σημειώνεται μάλιστα πως ο 48χρονος παλαίμαχος κατείχε τη συγκεκριμένη θέση στον Άγιαξ από το καλοκαίρι του 2012 ενώ πρόσφατα είχε βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο που τον έδενε με τον σύλλογο του Άμστερνταμ ως τις 30 Ιουνίου 2026.

"Δυστυχώς, ο Μαρκ ξεπέρασε τα όρια"

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου, Λεν Μέιγιαρντ, είπε: "Αυτή είναι μία δραματική κατάσταση για όσους εμπλέκονται σε αυτήν με κάποιο τρόπο. Είναι καταστροφικό για τις γυναίκες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν αυτή τη συμπεριφορά.

Όταν μάθαμε για αυτό το γεγονός, ενεργήσαμε αμέσως, συζητώντας προσεκτικά και σταθμίζοντας τι ήταν καλύτερο να κάνουμε - όλα σε συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο Έντουιν φαν ντερ Σαρ και πήραμε βοήθεια από εξωτερικό εμπειρογνώμονα.

Ο Μαρκ είναι ίσως ο καλύτερος διευθυντής ποδοσφαίρου που είχε ο Άγιαξ. Αναβαθμίσαμε και επεκτείναμε το συμβόλαιό του για αυτό το λόγο. Αλλά δυστυχώς, έχει πραγματικά ξεπεράσει τα όρια, οπότε το να συνεχίσει ως διευθυντής δεν ήταν επιλογή."

Όσον αφορά στον εκτελεστικό διευθυντή του Άγιαξ και άλλοτε συμπαίκτη του Μαρκ Όφερμαρς στον Αίαντα αλλά και στην εθνική Ολλανδίας, Έντουιν φαν ντερ Σαρ, προχώρησε στην εξής τοποθέτηση: "Βρίσκω την κατάσταση φρικτή για όλους και συμφωνώ με τα λόγια του Λεν Μέιγιαρντ.

Από το πόστο που έχω, αισθάνομαι επίσης υπεύθυνος να βοηθήσω τους συναδέλφους. Ένα ασφαλές εργασιακό κλίμα είναι πολύ σημαντικό για όλους στον Άγιαξ.

Θα δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό στο εγγύς μέλλον. Ο Μαρκ και εγώ παίζουμε μαζί από τις αρχές της δεκαετίας του 90', πρώτα στον Άγιαξ και μετά στην εθνική ομάδα και είμαστε συνάδελφοι στη διοίκηση του Άγιαξ σχεδόν δέκα χρόνια τώρα. .

Τώρα φτάσαμε σε ένα απότομο τέλος. Εργαζόμαστε για κάτι πολύ υπέροχο εδώ στον Άγιαξ, οπότε αυτά τα νέα θα συνιστούν επίσης πλήγμα για όλους όσους ενδιαφέρονται για τον Άγιαξ".

TAGS ΑΓΙΑΞ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ