ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Ντόρτμουντ: Τουλάχιστον 200.000 οπαδοί αναμένονται στο πάρτι τίτλου

Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν τη νίκη κόντρα στη Βόλφσμπουργκ
Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν τη νίκη κόντρα στη Βόλφσμπουργκ 2023 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Ντόρτμουντ βρίσκεται ένα βήμα από την κατάκτηση του τίτλου και ήδη η πόλη ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της και σχεδιάζει το μεγάλο πάρτι τίτλου.

Η Ντόρτμουντ είναι έτοιμη να πανηγυρίσει το 9ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και το πρώτο μετά τη σεζόν 2011/12. Οι Βεστφαλοί υποδέχονται το Σάββατο (27/5, 16:30) τη Μάιντς στο κατάμεστο Signal Iduna Park και με νίκη εξασφαλίζουν τον τίτλο, ανεξάρτητα τι θα κάνει η Μπάγερν απέναντι στην Κολωνία.

Η πόλη του Ντόρτμουντ σχεδιάζει ήδη τη μεγάλη γιορτή που θα στηθεί την επόμενη μέρα, σε περίπτωση που οι Βεστφαλοί εξασφαλίσουν τον τίτλο. Σύμφωνα με την αστυνομία αναμένονται στο πάρτι του πρωταθλήματος να πανηγυρίσουν τουλάχιστον 200.000 οπαδοί.

Η διαδρομή της παρέλασης στους πανηγυρισμούς της Ντόρτμουντ
Η διαδρομή της παρέλασης στους πανηγυρισμούς της Ντόρτμουντ

Το πούλμαν με τους ποδοσφαιριστές και το τρόπαιο θα εκκινήσει στις 12:09 και θα ακολουθήσει μία τετράωρη διαδρομή. Πριν το ξεκίνημα της παρέλασης, η ομάδα θα υποχράψει στο "χρυσό βιβλίο" της πόλης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον δήμαρχο δεν θα γίνει δημόσια μετάδοση του αγώνα (π.χ. σε κάποια πλατεία), καθώς δεν υπάρχει συμφωνία με τον τηλεοπτικό πάροχο. Περιττό να πούμε πως ήδη το Signal Iduna Park είναι sold out.

Το original τρόπαιο της Bundesliga θα βρίσκεται το Σάββατο στο γήπεδο των Βεστφαλών, ενώ μία ρέπλικα θα υπάρχει στην Κολωνία σε περίπτωση που τελικά η Μπάγερν αναδειχθεί πρωταθλήτρια.

TAGS ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ