ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ντόρτμουντ - Σάλκε 4-0: Fantastic-4 και κόντρα στον κορονοϊό

Dortmund's Erling Haaland, left, celebrates after scoring the opening goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Schalke 04 in Dortmund, Germany, Saturday, May 16, 2020. The German Bundesliga becomes the world's first major soccer league to resume after a two-month suspension because of the coronavirus pandemic. (AP Photo/Martin Meissner, Pool)
Dortmund's Erling Haaland, left, celebrates after scoring the opening goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Schalke 04 in Dortmund, Germany, Saturday, May 16, 2020. The German Bundesliga becomes the world's first major soccer league to resume after a two-month suspension because of the coronavirus pandemic. (AP Photo/Martin Meissner, Pool) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER, POOL

Η Ντόρτμουντ δεν επηρεάστηκε από τη δίμηνη απραξία εξαιτίας του κορονοϊού και επικράτησε με το εμφατικό 4-0 της Σάλκε στο ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ, που διεξήχθη στο κεκλεισμένων των θυρών Signal Iduna Park. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ πέτυχε το πρώτο γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα μετά την επιστροφή. (VIDEO)

Μάσκες, αποστάσεις, άδειες εξέδρες και μία νέα -πρωτόγνωρη- κατάσταση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. H Bundesliga επέστρεψε μετά από 2,5 μήνες με το σπουδαίο ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ. Η Ντόρτμουντ υποδέχθηκε τη Σάλκε στο κεκλεισμένων των θυρών Signal Iduna Park και τη φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ (4-0) για την 26η αγωνιστική της Bundesliga, παραμένοντας σε απόσταση αναπνοής από την Μπάγερν που αγωνίζεται την Κυριακή κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου.

Ο Λούσιαν Φαβρ θέλησε να δώσει την ευκαιρία στον 17χρονο Τζίο Ρέινα να κάνει ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα αντί του Τζέιντον Σάντσο, που αντιμετώπισε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, ο νεαρός μεσοεπιθετικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει ο Τοργκάν Αζάρ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ντόρτμουντ είχε την υπεροχή στα πρώτα 25 λεπτά, με τους Έρλινγκ Χάαλαντ, Ασράφ Χακίμι και Ράφαελ Γκερέιρο να δημιουργούν διαρκώς ρήγματα στην άμυνα της Σάλκε. Ωστόσο, η πρώτη πραγματικά αξιόλογη ευκαιρία ήταν στο 26ο λεπτό από την πλευρά των "Βασιλικών Μπλε". Ο Ακάντζι δεν έδιωξε σωστά την μπάλα, με τον Ντανιέλ Καλιτζιούρι να το εκμεταλλεύεται, να σουτάρει, αλλά τον Ρόμαν Μπούρκι να αρνείται την παραβίαση της εστίας του.

Τελικά, τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Χάαλαντ. Ο Γιούλιαν Μπραντ βρήκε με υπέροχο τακουνάκι τον Τοργκάν Αζάρ, ο οποίος γύρισε στο ύψος του πέναλτι, κι ο Νορβηγός επιθειτικός με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Σούμπερτ για το 1-0. Μάλιστα, αυτό ήταν και το πρώτο γκολ μετά την επιστροφή του γερμανικού ποδοσφαίρου. Οι Βεστφαλοί διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, δεν απειλήθηκαν από τους αντιπάλους τους και έφτασαν σε δεύτερο γκολ λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Ο MVP της Ντόρτμουντ, Μπραντ βρήκε με υπέροχη κάθετη τον Γκερέιρο, κι εκείνος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ντέιβιντ Βάγκνερ προχώρησε σε δύο αλλαγές προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του και να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μπούργκσταλερ και Ματοντό. Παρ' όλα αυτά, τρία λεπτά αργότερα, ο Τοργκάν Αζάρ "έσβησε" τα όνειρα των φιλοξενούμενων με δυνατό σουτ, ύστερα από όμορφη αντεπίθεση και ασίστ του Μπραντ.

Οι "Βασιλικοί Μπλε" ανέβηκαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να το "πληρώσουν", αφού η Ντόρτμουντ βρήκε και τέταρτο γκολ με τον Γκερέιρο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική κάθετη του Χάαλαντ, κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ. Οι παίκτες του Λουσιάν Φαβρ διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα, δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά και έφτασαν σε μία σπουδαία νίκη, παίρνοντας "εκδίκηση" και για το περσινή εντός έδρας ήττα με 4-2.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

NTOΡΤΜΟΥΝΤ (Λουσιάν Φαβρ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Χούμελς, Ακάντζι, Χακίμι, Ραφαέλ Γκερέιρο (87' Σμέλτσερ), Νταούντ (87' Γκέτσε), Ντιλέινι (68' Ντιλέινι), Μπράντ, Αζάρ (79' Σάντσο), Χάαλαντ.

ΣΑΛΚΕ (Ντέιβιτ Βάγκνερ): Σούμπερτ, Τομπιντό (46' Μπουργκστάλερ), Σανέ, Νάστασιτς, Κένι (87' Μπέκερ), Οτσίπκα, Μακένι, Σέρνταρ (74' Σεπφ), Χάριτ, Καλιτζιούρι (76' Μιράντα), Ραμάν (46' Ματοντό).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 26ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 16 Μαΐου

Άουγκσμπουργκ - Βόλφσμπουργκ 1-2 (54' Σεντβάι / 43' Στέφεν, 90+1' Γκίντσεκ)

Ντόρτμουντ - Σάλκε 4-0 (29' Χάαλαντ, 45' 63' Γκερέιρο, 49' Αζάρ)

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Πάντερμπορν 0-0

Χόφενχαϊμ - Χέρτα 0-3 (58' αυτ. Ακπογκούμα, 60' Ιμπίσεβιτς, 74' Κούνια)

Λειψία - Φράιμπουργκ 1-1 (77' Πόουλσεν / 34' Γκούλντε)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 17 Μαΐου

Κολωνία - Μάιντς (16:30)

Ουνιόν Βερολίνου - Μπάγερν (19:00)

Δευτέρα 18 Μαΐου

Βέρντερ Βρέμης - Μπάγερν Λεβερκούζεν (21:30)

Δείτε τη βαθμολογία της Bundesliga

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Bundesliga: Με μάσκες έφτασαν στο γήπεδο οι παίκτες για το Ντόρτμουντ - Σάλκε
Ντόρτμουντ - Σάλκε: Αποστάσεις, μάσκες και γάντια στους πάγκους των ομάδων
Bundesliga: Το άχαρο άδειο κίτρινο τείχος στο Ντόρτμουντ - Σάλκε
Ντόρτμουντ - Σάλκε: Ο Χάαλαντ το πρώτο γκολ στην εποχή του κορονοϊού
TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ