CHAMPIONS LEAGUE

Ντόρτμουντ - Παρί 1-1: Παριζιάνικος βαθμός χρυσάφι στη Γερμανία και πρόκριση στους 16 του Champions League

PSG's Kylian Mbappe celebrates after scoring a goal that was later disallowed during the Champions League Group F soccer match between Borussia Dortmund and Paris Saint-Germain at the Signal Iduna Park in Dortmund, Germany, Wednesday, Dec. 13, 2023. (AP Photo/Martin Meissner)
PSG's Kylian Mbappe celebrates after scoring a goal that was later disallowed during the Champions League Group F soccer match between Borussia Dortmund and Paris Saint-Germain at the Signal Iduna Park in Dortmund, Germany, Wednesday, Dec. 13, 2023. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Η Παρί Σεν Ζερμέν συνεχίζει στο Champions League ως δεύτερη μετά την ισοπαλία 1-1 απέναντι στην πρωτοπόρο Ντόρτμουντ, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία με τη Μίλαν. Άνοιξε το σκορ ο Αντεγέμι στο 51' απάντησε ο Ζαΐρ Εμερί στο 56'.

Η Παρί καρδιοχτύπησε, όμως πήρε την πρόκριση για τους 16 του Champions League. Ήρθε ισόπαλη 1-1 στο Signal Iduna Park απέναντι στην Ντόρτμουντ, η οποία έπαιζε μονάχα για την πρωτιά στον όμιλο, και τερμάτισε στην δεύτερη θέση του ομίλου, πάνω από τη Μίλαν και τη Νιούκαστλ.

Τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά για τους Παριζιάνους, καθώς ολοκλήρωσαν τον όμιλο ισόβαθοι με τους ροσονέρι (υπερτερεί η Παρί). Μάλιστα, σε περίπτωση που η ομάδα του Ενρίκε έχανε στη Βεστφαλία, τότε θα έμενε εκτός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ένα σενάριο το οποίο απέφυγε.

Ο Αντεγέμι ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 51ο λεπτό, με τον Γουαρέν Ζαΐρ Εμερί να φέρνει την ισορροπία στο παιχνίδι πέντε λεπτά αργότερα για το 1-1.

Το ματς

Το πρώτο μέρος είχε ρυθμό και μεγάλες ευκαιρίες από τα πρώτα λεπτά. Στο 14' ο Βολφ πάτησε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά αστόχησε για λίγο. Δύο λεπτά αργότερα οι Παριζιάνοι απάντησαν με κοντινό πλασέ του Κανγκ Ιν Λι. Στο 17' ο Εμπαπέ πέρασε τον τερματοφύλακα, έκανε το σουτ, αλλά ο Ζίλε τον πρόλαβε σε μία μεγάλη φάση.

Η Παρί επέμεινε και στο 20ο λεπτό είχε νέα καλή ευκαιρία. Ο Μπαρκολά έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Οι Παριζιάνοι εξακολουθούσαν να απειλούν, όμως δίχτυα δεν κατάφερναν να βρουν, με τον Κολό Μουανί να βρίσκεται απέναντι από τον Κόμπελ, με το πλασέ του ωστόσο να φεύγει λίγο έξω.

Στο 40ο λεπτό ο Κόμπελ έβαλε στοπ στον Κολό Μουανί, ο οποίος εφόρμησε από τα δεξιά, ενώ το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με άστοχη κεφαλιά του Χούμελς, έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε επίσης με ρυθμό και την Ντόρτμουντ να μπαίνει μπροστά στο σκορ. Ο Μπενσεμπαϊνί έκλεψε, ο Φίλκρουγκ από τα αριστερά τροφοδότησε τον Αντεγέμι στην περιοχή, που πλάσαρε για το 1-0.

Στο 56ο λεπτό η Παρί κατάφερε να απαντήσει. Ο Εμπαπέ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε, έφτασε τον Ζαΐρ-Εμερί, ο οποίος σούταρε για το 1-1. Στο 72ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη μία τελική με σουτ του Εμπαπέ, που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 77' ο Εμπαπέ βρήκε δίχτυα, έπειτα από τη μεταβίβαση του Χακίμι, ωστόσο ο Γάλλος σταρ ήταν εκτεθειμένος, με το γκολ να ακυρώνεται μετά την παρέμβαση του VAR. Μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, η Παρί υπερασπιζόταν την ισοπαλία, με τη Μίλαν να προηγείται στο άλλο παιχνίδι.

Έτσι, το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε την Μπορούσια Ντόρτμουντ να τερματίζει στην κορυφή του έκτου ομίλου και την Παρί να παίρνει το δεύτερο εισιτήριο για τη φάση των 16 του Champions League.

  • ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Βολφ (69' Σλότερμπεκ), Ζίλε, Χούμελς, Μπενσεμπαϊνί, Οζτσαν (69' Σάμπιτσερ), Αντεγέμι (81' Ρέινα), Ρόις, Μπραντ, Μπάινο-Γκίτενς (60' Μάλεν), Φίλκρουγκ (81' Αλέ)
  • ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Σκρίνιαρ, Λ. Ερναντέζ, Λι (68' Ουγκάρτ), Ζαΐρ-Εμερί, Βιτίνια, Μουανί (90+5' Σολέρ), Εμπαπέ, Μπαρκολά (82' Ασένσιο)

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο

  • Ντόρτμουντ - Παρί 1-1 (51' Αντεγέμι / 56' Ζαΐρ-Εμερί)
  • Νιούκαστλ - Μίλαν 1-2 (33' Ζοέλιντον / 59' Πούλισικ, 84' Τσουκουέζε)

Όλα τα αποτελέσματα

  • Μίλαν - Νιούκαστλ 0-0
  • Παρί - Ντόρτμουντ 2-0 (49' πέν. Εμπαπέ, 58' Χακιμί)
  • Ντόρτμουντ - Μίλαν 0-0
  • Νιούκαστλ - Παρί 4-1 (17' Αλμιρόν, 39' Μπερν, 50' Λονγκστάφ, 90+1' Σχαρ - 56' Ερνταντέζ)
  • Παρί - Μίλαν 3-0 (32' Εμπαπέ, 53' Κολό Μουανί, 89' Λι)
  • Νιούκαστλ - Ντόρτμουντ 0-1 (45' Νμέτσα)
  • Ντόρτμουντ - Νιούκαστλ 2-0 (26' Φίλκρουγκ, 79' Μπραντ)
  • Μίλαν - Παρί 2-1 (12' Λεάο, 50' Ζιρού / 9' Σκρίνιαρ)
  • Παρί - Νιούκαστλ 1-1 (90+8' πέν. Εμπαπέ / 24' Ίσακ)
  • Μίλαν - Ντόρτμουντ 1-3 (37' Τσουκουέζε / 10' πέν. Ρόις, 59' Μπάινοου Γκίτενς, 69' Αντεγέμι)
  • Ντόρτμουντ - Παρί 1-1 (51' Αντεγέμι / 56' Ζαΐρ-Εμερί)
  • Νιούκαστλ - Μίλαν 1-2 (33' Ζοέλιντον / 59' Πούλισικ, 84' Τζουκουέζε)
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ