CHAMPIONS LEAGUE

Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Σταμάτησε τον Χάλαντ και προκρίθηκε στα νοκ άουτ

Ο Έρλινγκ Χάλαντ της Μάντσεστερ Σίτι μονομαχεί με τον Εμρέ Τζαν της Ντόρτμουντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022
Ο Έρλινγκ Χάλαντ της Μάντσεστερ Σίτι μονομαχεί με τον Εμρέ Τζαν της Ντόρτμουντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 © 2022 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Η επιστροφή του Έρλινγκ Χάλαντ στο Ντόρτμουντ δεν συνοδεύτηκε με γκολ, αφού οι Βεστφαλοί κράτησαν στο 0-0 τη Μάντσεστερ Σίτι και εξασφάλισαν την πρόκριση στα νοκ άουτ από τον 7ο όμιλο.

Ο Έρλινγκ Χάλαντ βρέθηκε ξανά στο γήπεδο όπου αποθεώθηκε τα προηγούμενα χρόνια, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Το 0-0 με τη Μάντσεστερ Σίτι πάντως συνοδεύτηκε από πανηγυρισμούς της Ντόρτμουντ, η οποία την ακολούθησε στα νοκ άουτ από τον 7ο όμιλο του Champions League ως 2η του ομίλου.

Ο Νορβηγός επιθετικός έπαιξε μαζί με τον Χουλιάν Άλβαρες στην κορυφή της επίθεσης της Σίτι, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει τους πρώην συμπαίκτες του. Ο Έντιν Τέρζιτς παρέταξε μία ενδεκάδα με αρκετούς αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές που κατάφεραν να περιορίσουν τον Χάλαντ και μαζί όλη την επιθετική μηχανή των πρωταθλητών Αγγλίας.

Στον αντίποδα, η ταχύτητα των Καρίμ Αντεγέμι και Γιουσουφά Μουκοκό προκάλεσαν ορισμένα προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων, ωστόσο η επιπολαιότητα στην τελική επιλογή τους διατήρησε το μηδέν.

Στην ανάπαυλα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα απέσυρε τον Χάλαντ, όπως είχε προϊδεάσει στη συνέντευξη Τύπου, όπως και τον Ζοάο Κανσέλο, βάζοντας στη θέση του Πορτογάλου έναν άλλον πρώην παίκτη της Ντόρτμουντ, τον Μανουέλ Ακάντζι.

Οι "πολίτες" ήταν περισσότερο δραστήριοι στο 2ο ημίχρονο και ανά διαστήματα έκλεισαν τους γηπεδούχους στην περιοχή τους. Ο Γκρέγκορ Κόμπελ κατάφερε να αποσοβήσει κάθε κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένου και του πέναλτι του Ριγιάντ Μαχρέζ στο 58', με τον Αλγερινό να αποτυγχάνει σε 4η εκτέλεση μέσα στο 2022 και σε 8η σε 27 εκτελέσεις.

Οι ευκαιρίες των φιλοξενουμένων ήταν αντίστοιχες με το... κίνητρό τους στα τελευταία λεπτά και το 0-0 ουσιαστικά βόλεψε και τις δύο ομάδες, με τους Άγγλους να "κλειδώνουν" την κορυφή και τους Γερμανούς (για τους οποίους έπαιξε ως αλλαγή στο 87' ο Αντώνης Παπαδόπουλος) τη 2η θέση.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Ζίλε, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Αντεγέμι (73' Μάλεν), Μπέλιγχαμ, Τζαν, Ρέινα (87' Παπαδόπουλος), Μπραντ, Μουκοκό (82' Μοντέστ), Αζάρ (82' Βολφ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Στόουνς, Ντίας, Ακέ, Κανσέλο (46' Ακάντζι), Μαχρέζ (88' Πάλμερ), Ρόδρι, Γκιντογάν, Φόντεν (81' Γκρίλις), Χάλαντ (46' Σίλβα), Άλβαρες

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

  • Σεβίλλη - Κοπεγχάγη 3-0 (61' Εν-Νεσιρί, 88' Ίσκο, 90+2' Μοντιέλ)
  • Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

  • 02/11 22:00 Κοπεγχάγη - Ντόρτμουντ
  • 02/11 22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ