BUNDESLIGA

Ντόρτμουντ - Λειψία 1-4: Την ταπείνωσε και την πέταξε εκτός μάχης τίτλου

Οι παίκτες της Λειψίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ντόρτμουντ για την Bundesliga 2021-2022 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Σάββατο 2 Απριλίου 2022
Οι παίκτες της Λειψίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ντόρτμουντ για την Bundesliga 2021-2022 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Σάββατο 2 Απριλίου 2022 © 2022 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Η Λειψία διέλυσε την Ντόρτμουντ μέσα στη Βεστφαλία με 4-1 χάρη στο ντουέτο του Κριστοφέρ Ενκουνκού με τον Κόνραντ Λάιμερ.

Η Λειψία πήρε εκδίκηση για την περσινή βαριά εντός έδρας ήττα και πλήρωσε την Ντόρτμουντ με το ίδιο σκορ στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Bundesliga. Το 4-1 μέσα στη Βεστφαλία ουσιαστικά στέφει πρωταθλήτρια την Μπάγερν και δίνει ώθηση στους Ανατολικογερμανούς για τη μάχη της τετράδας.

Οι Κριστοφέρ Ενκουνκού και Κόνραντ Λάιμερ έκαναν ό,τι ήθελαν στην προβληματική άμυνα της Μπορούσια, που παρατάχθηκε με τρεις στόπερ. Κάθε κόντρα των φιλοξενουμένων ήταν επικίνδυνη και από τη στιγμή που ο Έρλινγκ Χάλαντ δεν κατάφερε να βρει την ευκαιρία που θα μετατρέψει σε γκολ χάρη στην κλάση του, ήρθε η τιμωρία.

Δύο πανομοιότυπες φάσεις, με κλέψιμο των φιλοξενουμένων και κακή αντίδραση στο transition των γηπεδούχων, έφεραν τον Λάιμερ σε θέση βολής και ο Αυστριακός δεν χαρίστηκε. Οι φίλοι της Ντόρτμουντ δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα στην αρχή του αγώνα, όμως στην ανάπαυλα αποδοκίμασαν τους παίκτες της ομάδας για την εικόνα τους.

Αυτή δεν άλλαξε στο 2ο μέρος, από τη στιγμή που ο Μάρκο Ρόζε δεν άλλαξε και πρόσωπα. Στο 57ο λεπτό αντιστράφηκαν οι ρόλοι και ο Λάιμερ δημιούργησε για τον Ενκουνκού ο οποίος έκανε το 3-0.

Τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους και οι γηπεδούχοι απλά προσπάθησαν να μειώσουν την ταπείνωση. Το γκολ του Ντόνι Μάλεν στο 84' θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό, αν δύο λεπτά αργότερα ο Ντάνι Όλμο δεν σημείωνε το τέταρτο γκολ των φιλοξενουμένων, που έφτασαν σε ένα μεγάλο θρίαμβο.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Bundesliga

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ